Adam edilecek akvaryum - Yadigar
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:59
Öner için teşekkürler Kubilay vey diğer akvaryumumda Pelia, Flame ve az miktarda Fissidens var.
Kayaların üzerindeki yosunlar kahverengileşmeye başladığı için zaten çıkartmaya karar verdim, yosun tutturmak değildi amacım, çok az güneş geldiği için tuttu, tutmuşken yeşil kalır mı diye düşünceye girmiştim ki pislik yaptı kahverengileşti yosunlar.
Şimdilik ürken balıklar için saklanma yeri olması açısından tutuyorum. Daha sonra güzel bir kök bulup taşların yerine koyacağım ama ben tembel bir adam olduğum için ve kılı kırk yarıp zor beğendiğim için bir aydan önce olmaz o iş . Koymadan önce dry start ile Fissidens ya da Pelia tutturmayı da düşünüyorum ki ohoooo ooo Ama eserse yarın bile yapabilirim öyle de eserikli bir tarafım var :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:43
Diatom oluşumu devam ediyor. Beklemedeyim. Arka cam çok kaplandı ancak ellemiyorum. Pazartesi temizleyebilirim. Aslında karides akvaryumundaki cüce vatozu yakalayabilsem süper olur da arada çok karides heba olur gibi geliyor, korkuyorum.
Saygılar
Kök arayışına başlayamadım bile. Taşlar çikin çikin duruyor hala.
Bugün %20'lik bir su değişimi yaptım. Direkt olarak ozmos su ekledim. İletkenlik 250-270ms civarında gidiyor.
Limon tuzu ve karbonat ile çalışan sistemi faaliyete geçirdim. ISTA 3 in 1 difüzör ile kullanıyorum. Fotosentez gördüm artık gözüm açık gitmez. Çan difüzörlü sprey sistem ile kıyaslanmayacak kadar verimli.
Sony Nex F3 ile bir video çektim. Bazı odaklama sorunlarım oldu ancak yükledim. Videom yok demeyeceğim bundan sonra Bir kaç da fotoğrafı beğeninize sunacağım ama hizliresim.com bir türlü yükleyemedi
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=tlHXoXv1T5w&feature=youtu.be[/VID]
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 01:19
Özgür abi kahverengi yosun gördüm sanki. Bu tip bir yosunun daimi yiycisi olan otocinclus affinis tavsiye ediyorum. 1 haftaya kalmaz tüm bitki yaprakları tertemiz olacaktır.
Ama yinede çok hoş gözüküyor. Tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2014 09:15
Hafta sonu CO2 ayarını çok açmamdan dolayı kalan 2 CAE'yi de kaybettim, hatta birisinin yarısı filtrenin içine kaçtı. Sabah sabah üzüldüm canım sıkıldı, elimin ayarına tüküreyim. Buna rağmen ember tetralar ve nannacaralar keyifli görünüyorlar.
Tahminen su şu anda gazoz kıvamında. CO2'yi 3sn'de bir kabarcığa çektim biraz normale dönsün %15'lik su değişimi yapacağım. Dış filtrenin hava sprey vanasını da açtım iyice dalgalandırıyorum yüzeyi. Otomatik yemleme içinde kullandığım Vipagran yemde 3 renk var. Bunlardan yeşil ve kırmızı olanı yemiş balıklar ancak beyaz/sarı arasında olanı bırakmışlar. SAE'ler de gidince yüzüne bakan olmamış. Enteresan bir durum. Güzel bir yem karışımı yapmam gerekiyor sanırım.
Bunun dışında kahverengi yosun iyice patlamış gitmiş. Taşlar ve arka cam fena durumda. Öğlen su değişimi öncesi onları da halletmem gerekecek.
Fatih güzel yorumların için teşekkür ederim. SAE'ler gittikten sonra otocinclus affinis farz oldu. Arayıp bulacağız artık. Nerite salyangozu da çok etkili ancak bu kadar asidik suda yaşamaz sürekli intihar eder gibi geliyor. Aslında amano karidesi bulabilsem benden mutlusu olmayacak da İzmir'de bulunmuyor ne yazık ki...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2014 00:30
Ani değişen ph balıklarda sersemlik yapıyor evet. Bende ayarını çok kaçırdım ama hiç kayıp yaşamadım. Geçmiş olsun inşallah düzelir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 12:26
Gereksiz bir tartışmadan ötürü forumdan uzun süre ayrı kaldım. Bu süreçte bazı başlıkları takip ettim, beğendiğim yazılara tebrik, teşekkür, +1 ile katıldım. Akvaryuma gönül veren hobicilerden daha fazla uzak kalamadım.
Bu akvaryum ne yazık ki yan camdan su sızdırmaya başlaması ile bozuldu. Bozmak zorunda kaldım. Oldukça uzun bir süre de fotoğraflamamıştım ancak son halinde parvulalar tamamen tutmuş ve ön orta kısmı kapamaya başlamıştı. Wendtii Brown oldukça kuvvetli bir şekilde gelişmeye devam ediyordu. Rotalalar sürgün vermeye ve çoğalmaya başlamıştı.
Fark ettiğim gün hemen yeni bir akvaryum alıp eskisindeki malzemeyi ona aktardım ancak parvulalar heba oldu, Junkus repens uzadıkça gözüme hoş görünmediği için ve ince yapraklı cryptocorne (adını unuttum) arasından subulata çıktı daha sonra bunun kökünden sanırım içine karışmış, subulata istemediğim için atıldı. O ince yapraklı saz da gelişmediği için attım, kökü nasıl ektiysem aynı şekilde duruyordu.
Yeni akvaryum daha büyük 75x35x45(h) yağmur akvaryum yaklaşık 105lt su aldı. Transfer işlemi ve yeni kum eklemesi ile birlikte sıfırdan kurulması 2,5 saat sürdü. Bu yüzden tasarım zayıf oldu. O aşamayı da daha sonra anlatacağım. Kapağı içinde 1 adet 18w floresan tesisatı var ancak çok güçsüz kalıyor. Ben içine alüminyum bant yapıştırdım şimdilik o şekilde eski armatürümle beraber çalışıyor ancak ışık zayıf kalıyor ve 18watt'lık olan yosun problemine neden oluyor. Aklımda alüminyum çerçeve ve kompozit malzeme kullanarak bir kapak yaptırmak var. Yanımda çalışan bir eleman hafta sonu babası ile bu işlerle uğraşıyor. Onlara yaptıracağım. O durumda 4*24w T5 sığacak bir kapak ile 96w aydınlatmam olacak. İlerlemeyi buradan iletirim.
Yeni akvaryumun son hali aşağıda. Gurami'ler ofis arkadaşımın "renkli büyük bir balık olsun içinde" ısrarı üzerine alındı. Sağ üstte gördüğünüz ise kendi uydurma surface skimmer'ım içinde micromec, ucuz seramik halka, elyaf ve elyaf içinde torf aktiv var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 12:38
Geçmiş olsun özgür bey,forumdanmı engellendiniz? sonra engelinizmi kaldırıldı anlamadım böyle birşey ilk defa duydum.bu arada 18 watt ,yosun yapar demişsiniz tam anlayamadım herşey harika hayırlı olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 12:54
[QUOTE=jaloreef]Geçmiş olsun özgür bey,forumdanmı engellendiniz? sonra engelinizmi kaldırıldı anlamadım böyle birşey ilk defa duydum.bu arada 18 watt ,yosun yapar demişsiniz tam anlayamadım herşey harika hayırlı olsun.[/QUOTE]
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Bir konuda gereksiz bir tartışma oldu ve yazmama kararı aldım. Engelleseler bu kadar canım sıkılmazdı.
18watt floresan CRI değeri düşük bir ampul olduğu için yosuna sebep oluyor. Üzerinde kodu bile yazmıyor, soğuk beyaz ama 865 olmadığı kesin o yüzden soruna neden oluyor. Zamanım bu aralar çok olmadığı için ilgilenemedim. Aklımda o konuda bir şeyler olduğu için de kaldı öyle. Pazartesiden itibaren bir şeyler yapacağım aydınlatma konusunda.
İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 13:21
Sıkmayın canınızı ya,çeşit çeşit insan var işte ,bizlerde yaşıyoruz böyle şeyler,Aydınlatma konusunda bilgim yok benimde ondan sordum dighlıgt alıcam ama ne marka alsam acaba diye düşünüyorum bende.bu arada hayırlı olur ıns.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 13:30
Philips ve Osram'ın 865 kodlu olanlarını kullanıp memnun olanlar var ancak bitki yapacaksanız önerim Sylvania Aquastar ve Grolux T5 kombinasyonu. 3 floresan olacaksa canlıların ve bitkilerin rengini daha iyi göstermesi için Daylightstar da eklenebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 14:37
Bulabilirseniz daha iyi olur. Ancak bulamazsanız mutlaka 865 kodlu olmasına özen gösterin. 840,827, 765, 740, 727 kodlu olanlar yosunu tetikleyen tonlarda ışık veriyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir