Arowana Çapa Solucanı Paraziti - Yaygın Arowana Hastalıkları


elseifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2022
İl: Konya
Mesaj: 13
elseifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2022 04:54
[B]Nedenler[/B]
Çapa Solucanları (Lernaea spp.) kabuklu, kopepod parazitleridir. Copepodid evresinde (juvenil) ve Cyclopoid evresinde (yetişkin) dişi parazitiktir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234845/060920220452371.jpg[/IMG]

Dişi yetişkin, çiftleştikten sonra genellikle deri, yüzgeç ve solungaç bölgesinde Arowana'ya girer ve ön çapasını kullanarak kendisini konak dokuya gömer. Yetişkin dişi yaklaşık 9 mm'dir ve ana gövdede solucan benzeri iplikler olarak görünür. Kötü su parametreleri ve tank koşulları genellikle ikincil enfeksiyona neden olur, bu da dişi yetişkinin Arowana'ya girdiği bölgede iltihaplanma ve ardından şişme ile sonuçlanır.

Çoğu hobici, genellikle Arowana'larında, onları Çapa Solucan'ın varlığı konusunda uyaran bir davranış değişikliği gözlemler, örneğin Arowana sürekli olarak yüzeylere sürtünür veya 'darting' yapar. Çapa Solucanları genellikle akvaryuma yeni balıklar veya özellikle akvaryum balığı 'canlı yem' yoluyla sokulur.

Çapa solucanı için optimum sıcaklık aralığı 26–28°C'dir.

[B]Önleme[/B]
Hastalık veya parazitlerin bulaşma riskini en aza indirmek için yeni balıkları karantinaya alın ve 'canlı yem' ile beslenmeyi azaltın. Mümkünse, besleme tankına OceanFree® '0' Çapa Solucan ve Balık Biti uygulayın .
OceanFree® '0' Çapa Solucanını ve Balık Bitini önerilen doza göre dozlayın.

[B]Tedavi Yöntemi[/B]
OceanFree® '0' Çapa Solucanını ve Balık Bitini önerilen doza göre dozlayın. Böceğin şeffaftan opak beyaza dönüşmesine neden olan sinir sistemini hedef alır, ölü Çapa Solucan sadece 2-3 gün sonra Arowana'yı bırakır.
İlaçları tekrarlayın ve 3 günde bir %30 su değişimi yapın. Anchor Worm'un tamamen ortadan kaldırıldığından emin olmak için Arowana daha erken iyileştiğinde bile tedaviyi en az 2 hafta sürdürmeniz önerilir.
Balıklar için stresli olduğu ve Çapa Solucanlarını tamamen çıkarmak kolay olmadığı için fiziksel olarak uzaklaştırılması önerilmez.

[B]Notlar[/B]
İlaç tedavisi sırasında bir Hava Pompası ile oksijenlenmeyi artırın. Dozlamadan sonra, sonraki iki saat boyunca Arowana'nızı herhangi bir sıkıntı veya ağır solunum belirtisi açısından gözlemleyin. Arowana tehlikede görünüyorsa hemen su değişimi gereklidir (1/2 tank su değişimi, tatlı su kaynağının uygun şekilde arıtıldığından ve klordan arındırıldığından emin olun).

Not : İnternette arowanalar ile ilgili bulduğum tüm konuları kendime not, sizlerinde faydalanması için translate ile buraya ekliyorum. Kendi yazdığım makalelerde imzam yer alacaktır. Kaynak : https://www.yihufish.com/products-2/medication/special-arowana-medication/

Beğenenler: [T]137418,MertSoyumert[/T][T]123966,Ali#[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2893
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2022 19:22
Bilgilendirici, güzel çeviriler paylaşıyorsunuz, ellerinize sağlık. Tek bir sorun var bu parazitte, bu ilaçların Türkiye'ye girişi yasak diye biliyorum maalesef. Bu hastalıktan sadece akvaryuma 4.8 ppt oranında tuz ekleyerek akvaryumu bir ay acı suya çevirerek kurtuldum, Potasyum Permanganat (permasol) işe yaramadı maalesef.

Beğenenler: [T]123966,Ali#[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234845,elseif[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elseifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2022
İl: Konya
Mesaj: 13
elseifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2022 08:13
Teşekkür ederim Mert Bey, yasak konusunda bir bilgim yok. Ben her ay neredeyse 15 gün yurt dışındayım. Valizime koyup getiriyorum bu markanın tüm ilaçları mevcut. İhtiyacı olan olursa forumdan kar elde etmeden, aldığım fiyata yardımcı olabilirim. Aslında sizin uyguladığınız bana göre daha sağlıklı bir yöntem, sadece tecrübe gerektiriyor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir