DALTONLAR
Boyut (cm):70 x 45 x 35
Kapasite (litre): 70 Litre net
Canlılar: 13 Tetrazon - 11 Neon Tetra - 4 Plati - 4 Cüce Vatoz - 4 Sae - 3 Midye (Balıklar ortalama 3 - 4 cm civarı)
Malzemeler: Eheim 2213 Dış filtre - Hailea BT200 iç filtre - Atman hava motoru - 100W ısıtıcı - Silvania 14W Gün ışığı - 1000W Ups
Bitkiler : 2 Kök Anubias - 10 kök saz - 10 kök Bacopa Monieri - 10 kök Elodea - 15 Kg. dere kumu ve lav kırığı karışımı
Akvaryum Bakımı:Haftada bir %25 dip çekimi
Kullanılan Yemler: Tetra ve Sera kaliteli yemler
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kimyasal yok. 15 gün ara ile 1 Opengriseovit ampul - Haftada bir bardak çay - Bir şişe maden suyu - Sıvı gübreler.
Arkadaşlar merhaba..
Akvaryum özellikleri yukarıda, resimler de aşağıda.. Beğenilerinize sunuyorum efeem.
Üç adet midyemden birini görüyorsunuz. Keratalar çok geziyor ve bitki köklerini alt üst ediyorlardı, ben de pet şişe kesip, kumun içerisine yerleştirip, midyeleri de onun içerisine koydum. (Her biri için bir tane) Bir yere gidemiyorlar şimdi.
Dalton biraderler toplu halde..
Filtrem, Eheim 2213 - hava motoru Atman, HP-2000 ve diğer ekipmanlarım..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=adige42]Abi maşaallah akvaryum çok güzel olmuş gerçekten.Bu neonlara karşı benimde bir sempatim var bakalım ileride ne olacak [/QUOTE]
Teşekkür ederim, neonlar cidden şahane yaratıklar. Sabah ışığı ilk açtığımda renksiz, hamsi yavrusu gibi görünüyorlar ama 5 dakika içerisinde renkleri yerine geliyor. Kendi aralarında bir oynaşmaları var ki, akıllara zarar. Senkronizasyonun, kareografinin kralını yapıyor keratlar. Bir akvaryumda mutlaka olmalılar diye düşünüyorum.
Tetralar başlı başına bir alem zaten. Akvaryum mafyası diyorum onlara.
[QUOTE=MrShootEmUP]Abi masallah gercekten genel anlamda cok guzel gorunuyor tankın.Gozume hos gelmeyen tek sey ıc fıltre ole ortada sole az goze gelır bır yere alırsan gercekten seyrıne doyum olmaz[/QUOTE]
Muhammet kardeşim, teşekkür ederim önerin için..
Aslında arka fon ve iç filtre siyah olduğundan pek belli olmuyor normal bakışla. Fotoğraf çekerken elimden geldiğince ayrıntı yakalamak istediğimden, öyle çok göz önünde gibi görünüyor.
Oraya koymamın bir sebebi de, dış filtrenin çıkış borusu sağ tarafta ve bu da tank içerisinde fazladan akıntıya sebebiyet veriyor. Bu şekilde o akıntı kesiliyor az da olsa.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Teşekkür ederim..Evimin en çok sevdiğim köşesi diyebilirim. Bu dünya hayatımda o kadar yer kaplıyor ki, bu hastalığa neden daha önce yakalanmadım diye hayıflanıyorum vallahi..
Termit yuvası gibi görünen kayayı lav kırığı aldığım arkadaş göndermişti sağolsun. Ben de ortasından bir delik açtım, mağara gibi oldu. Balıklar içinden geçmeye bayılıyor. Aynı zamanda filtrenin emiş borusunu kamufle ediyor az da olsa..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Okty] Mustafa bey akvaryumunuz çok güzel olmuş.bitkiler ve balıklar sağlıklı görünüyorlar.emeğinize sağlık...[/QUOTE]
Teşekkür ederim Oktay bey, uğraşınca oluyor birşeyler, ustaların sayesinde tabii..
[QUOTE=class4444]Mustafa abi akvaryumun çok güzel görünüyor bir maşallahta benden gelsin, abi moss ile anubiası aynı köke bağlamışın bir müddet sonra moss anubiasın üstüne kadar çıkacaktır, onları ayırmanı tavsiye ederim. Saygılar.
[/QUOTE]
Bir teşekkür de benden gelsin Gökhan kardeşim..
Mossu kütüğe sabitlemedim. Bir pet şişe kesip, uçlarını yamultup, mossları da ona tutturdum. Hoşuma gitmeyen birşey olunca çıkartabilirim. Yeter ki o büyüsün, ben uğraşırım..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=rudeboytr]Akvaryum gerçekten seyredilesi olmuş yalnız o taşa tutturmak için kullandığınız plastik kelepçenin bir zararı yok mudur?[/QUOTE]
Teşekkür ederim..
Kelepçe meselesini biraz düşünecek olursak:
Filtrenin dış kabı : Plastik
Kazanlar : Plastik
Hortumlar : Plastik
Su çekme ve yağmurlama aparatları : Plastik
İç filtre : Plastik
Su dinlendirdiğimiz kovalar : Plastik
Şebeke boruları : Plastik...
5 cm uzunlukta ve 3mm kalınlıkta bir plastik kelepçenin esamesi bile okunmaz onca plastiğin arasında sanırım..Kaldı ki, bitki kökleri tutunduğunda, kelepçe sökülüp alınıyor..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir