fanus-mini ekosistem


oomegaakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 77
oomegaakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 01:28
Karides için oyle dusunuyorum da hava hottumunu nasıl fanusu delerek gecirebilirim bilmiyorum fanus cam delme imkanım yok diye dusunuyorum o yuzden zor o iş ... tam olarak soylediginizi yanlıs anlamadım demi fanusu tabandan del diyorsunuz? bunu yapmak biraz enterasan birsey olur herlade benim planım su ust kapafım var fanus ıcın uzerini kapakla kapatıp o taban filtresini tam ortadan anubias ların ortasından cıkaracagım bu sayede sıcrayan su da fanusun içine akacak guzel olacak sanırım ama bakalım su taban fikri hakkında biraz dusunuyorum sizin yorumunuz nedir bu taban filtresinin bi dezavantajı varmı sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TropmanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 147
TropmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 07:52

Sadece java moss ve bir miktar lav kayalarından dekorasyon yapmayı da düşünebilirsiniz. Canlı olarak sadece kiraz karides bırakın derim. Bu şekilde tüm taban moss  olduğunda çok hoş bir görüntü olacaktır. Diğer bitkiler biraz alanı daraltmış gibi. Bu arada led aydınlatma vb yapabilirseniz üstüne çok güzel bir başucu lambası gibi de kullanabilirsiniz. Annenizi de en azından 20 LT bir akvaryuma ikna etmeye çalışın derim :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 249
HabitatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 10:22
[QUOTE=oomegaak]Karides için oyle dusunuyorum da hava hottumunu nasıl fanusu delerek gecirebilirim bilmiyorum fanus cam delme imkanım yok diye dusunuyorum o yuzden zor o iş ... tam olarak soylediginizi yanlıs anlamadım demi fanusu tabandan del diyorsunuz? bunu yapmak biraz enterasan birsey olur herlade benim planım su ust kapafım var fanus ıcın uzerini kapakla kapatıp o taban filtresini tam ortadan anubias ların ortasından cıkaracagım bu sayede sıcrayan su da fanusun içine akacak guzel olacak sanırım ama bakalım su taban fikri hakkında biraz dusunuyorum sizin yorumunuz nedir bu taban filtresinin bi dezavantajı varmı sizce?[/QUOTE]

Evet tam altından delinmesini kastettim. Camcılarda cam delebilmek için matkaplar mevcut. Onlarla delinebilir. Kaliteli matkabınız var ve bu işten anlıyorsanız siz de evde yapabilirsiniz. Ama önce en az birkez dışarıda görmenizi öneririm. Zaten 5-6 mm lik bir delik yeterli gelir. Hava geçişi için sert bir tüp geçirilip etrafı silikonlanmalı. böylece akvaryumun içinde hiç bir şekilde hortum filitre malzemesi yani görüntü kirliliği yapacak materyal kalmaz. Şematik bir cizim yaptım. biraz şekilsiz oldu kusura bakmayın. Bende yaklaşık 30 lt lik nano bitkili planlıyorum diktörtgen şeklinde olacak. Ama içinde filitre ve benzeri kablo vs  gözüksün isetemediğim için benzer bir taban filitresi kullanmayı düşünüyorum. Bende akvaryumu tabandan deleceğim. Bu filitreyi yabancı kaynaklarda  80-100 lt ye kadar akvaryumlarda kullanıyor. Linkleri o yüzden verdim ama benim bu konuda  kendi teçrübem yok. Ben sistemin çalışacağından eminim ama tabiki aşırı canlı yüklemekten kaçınılmalı. Sistemin aslında pipo filitrelerden farkı yok.  

habitat2011-05-01 10:24:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oomegaakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 77
oomegaakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 15:07
Gercekten cok acıklayıcı bir resim olmus cok tesekkur ederim cama boyle bir delik actırmak konusunda biraz beklemem gerekecek sanırım keske biraz daha bekleseymısım bu fikir sistemi kurduktan sonra gelince simdi uygulamak için butun sıstemı bastan kurmam gerekecek buda biraz zor benim için su anda sadece salyangozlar oldugu için sorun yok bir ay kadar bekleyecegim sonra belki kiraz almadan once bu filtreyi denerim belki de 2 tane beta koyarım içine nasılsa kiraz olmadı o acıdan.... ailem 20lt bir akvaryuma su an karsı ve tavırları cok sert ama iş yerim için ayarlamaya calısıyorum boyle birsey bakalım olacak mı :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E.ÖzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 134
E.ÖzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 19:28
Okan bey öncelikle güzel bir ekosistem yaratmışsınız bence filtreye gerek yok. Tatlı su midyesi ve su değişimi yeterli olacaktır.
Betta hakkında sakın diyorum öyle bir hata yapmayın. Kiraz karidesleri ve elma saylangozlarını tek tek avlayacaktır. Yavru elma saylangozunun kabuğunu delip yiyorlar. Elma saylangozu yetişkinse bir şey yapmaz. Ama kiraz karidesini çok severler. Birde yanına dişi koyarsanız onuda kaybedersiniz. Erkek betta dişiye saldırmaz fakat çiftleşmeden önce hırpalar. Küçük bi alanda erkek betta sürekli çiftleşmek ister ve dişi betta sürekli hırpalanır. Zaten fanusda o güzel kuyruklarını sergilemiyorlar. Çok da yaşamıyorlar.
35x30x30 ölçülerinde bir akvaryum alsaydınız mükemmel olurdu. Anubiaslar büyüdüğünde oraya sığmayacak. Böyle bir akvaryumun fiyatı ise 15 lira.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir