İlk Apistogramma Tankım...
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2020 00:57
[QUOTE=Barocka]
Teşekkürler Emre Bey, kök konusunda arayışlarım var ama tankım küçük aslında, bir tane mangrow kökü almıştım ama balıklara hiç yer bırakmadı neredeyse :) Su değerlerim 5-6 PH civarında sert denilebilir mi? Catappa yaprağı, çınar yaprakları ve kızılağaç kozalağı dengelemez mi? Lav kayalarının görseli bana göre değil açıkçası :) Harun Bey'in ve sizin yem önerilerinizi değerlendireceğim...
[/QUOTE]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)]
Teşekkürler Emre Bey, kök konusunda arayışlarım var ama tankım küçük aslında, bir tane mangrow kökü almıştım ama balıklara hiç yer bırakmadı neredeyse :) Su değerlerim 5-6 PH civarında sert denilebilir mi? Catappa yaprağı, çınar yaprakları ve kızılağaç kozalağı dengelemez mi? Lav kayalarının görseli bana göre değil açıkçası :) Harun Bey'in ve sizin yem önerilerinizi değerlendireceğim...
[/QUOTE]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)]
Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T][T]208917,Eti[/T]
Teşekkür Edenler: [T]225530,Barocka[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]208917,Eti[/T]
+1: [T]180094,HarunYldrm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2020 13:46
[QUOTE=The Last Samurai]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)][/QUOTE]
[:O][:O][:O]
[:iyi:][3)]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)][/QUOTE]
[:O][:O][:O]
[:iyi:][3)]
Beğenenler: [T]225530,Barocka[/T]
Teşekkür Edenler: [T]225530,Barocka[/T]
+1: [T]225530,Barocka[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2020 21:26
[QUOTE=The Last Samurai]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)][/QUOTE]
Hocam bahsettiğiniz değerleri ölçebileceğim bir cihaz var mıdır, phmetre biliyorum TDS ölçer biliyorum, KH i ne ile ölçebilriz ? Hepsi için tek bir cihaz yok mudur? [EDIT]Barocka,2020-10-03 21:28:41[/EDIT]
Osman Bey,
Öncelikle, görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim.[:)]
Apisto türlerinde, asıl önemli olan pH'dan çok suyun sertlik (GH, KH ve iletkenlik) değerlerinin düşük olmasıdır.
Lav kayaları dışındaki kayalardan suya yapılan salınım, su sertliğini arttırır. Kızılağaç kozalağı gibi materyaller, suya sadece hümik asit salarlar. Bu, suyu asidikleştirir, ama yumuşatmaz. Kayaların suya saldığı mineraller, aynen suda kalırlar ve suyunuzu sertleştirirler. Ayrıca, sudaki bikarbonat sertliği (KH) değeri yüksekse, sudaki yaprak, kızılağaç kozalağı, turba gibi materyallerden hümik asit salınsa dahi, bikarbonat bileşiklerinin asit tamponlama özelliğinden dolayı, pH düşüşü kısa süreliğine gerçekleşse dahi, zaman icerisinde, pH eski seviyesine yaklaşacak şekilde yükselir.
Suyun sert olması, Apisto yumurtalarının dış kabuğunun sertleşerek, spermin yumurtaya girememesine, yani yumurtaların döllenememesine ve / veya yumurtaların daha kolay mantarlaşmasına sebep olur.
Beslediğiniz tür, kakadu olmasaydı, gnays kayaların çıkarılması konusunda ısrarcı olacaktım. Halen de, gnays kayaların çıkartılması en iyi seçenek olmakla birlikte, kakadu türünün, diğer Apisto türlerine göre sertlik toleransı yüksek olduğu için, yumurtlamayı görelim. İlk iki yumurtlamayı, çift acemilikten yiyebilir. Üçüncü yumurtlamada yavru çıkmıyorsa, gnays kayaları çıkartın. Mümkünse kaya koymayın ya da sadece lav kayası ekleyin.
Üretim niyetiniz yoksa, kayalar kalabilir. Kakadular bu koşullarda yaşayabilirler (Ama üreyemeyebilirler de).
Keyifli hobiler.[:)][/QUOTE]
Hocam bahsettiğiniz değerleri ölçebileceğim bir cihaz var mıdır, phmetre biliyorum TDS ölçer biliyorum, KH i ne ile ölçebilriz ? Hepsi için tek bir cihaz yok mudur? [EDIT]Barocka,2020-10-03 21:28:41[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2020 12:07
[:?][:?][:?]Tekrar merhabalar, gynas kaya sertlik uyarılarından sonra Sertlik ölçüm kiti, Ph metre ve TDS metre siparişi verdim…
İlk elime ulaşan TDS metreydi, dolayısıyla ilk su sonucum da toplam çözünmüş katı madde cinsinden oldu; 240 ppm
Yine biraz araştırma yaparken, aşağıya bırakacağım linkte kakadular için su sertliğinin ihmal edilebilir bir parametre olduğunu okudum. [:O]
https://www.tfhmagazine.com/articles/freshwater/the-cockatoo-dwarf-cichlid-apistogramma-cacatuoides-full-article
Sizler ne dersiniz TDS 240 ppm ve bu yeni bilgi için… [:?]
Ve su sertlik kitim de geldi, GH sertlik; 4 dh / alman sertliği… 71,2 mg/L CaCO3… [:?]
[EDIT]Barocka,2020-10-07 12:14:31[/EDIT]
İlk elime ulaşan TDS metreydi, dolayısıyla ilk su sonucum da toplam çözünmüş katı madde cinsinden oldu; 240 ppm
Yine biraz araştırma yaparken, aşağıya bırakacağım linkte kakadular için su sertliğinin ihmal edilebilir bir parametre olduğunu okudum. [:O]
https://www.tfhmagazine.com/articles/freshwater/the-cockatoo-dwarf-cichlid-apistogramma-cacatuoides-full-article
Sizler ne dersiniz TDS 240 ppm ve bu yeni bilgi için… [:?]
Ve su sertlik kitim de geldi, GH sertlik; 4 dh / alman sertliği… 71,2 mg/L CaCO3… [:?]
[EDIT]Barocka,2020-10-07 12:14:31[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2020 01:55
[QUOTE=Barocka][:?][:?][:?]Tekrar merhabalar, gynas kaya sertlik uyarılarından sonra Sertlik ölçüm kiti, Ph metre ve TDS metre siparişi verdim…
İlk elime ulaşan TDS metreydi, dolayısıyla ilk su sonucum da toplam çözünmüş katı madde cinsinden oldu; 240 ppm
Yine biraz araştırma yaparken, aşağıya bırakacağım linkte kakadular için su sertliğinin ihmal edilebilir bir parametre olduğunu okudum. [:O]
https://www.tfhmagazine.com/articles/freshwater/the-cockatoo-dwarf-cichlid-apistogramma-cacatuoides-full-article
Sizler ne dersiniz TDS 240 ppm ve bu yeni bilgi için… [:?]
Ve su sertlik kitim de geldi, GH sertlik; 4 dh / alman sertliği… 71,2 mg/L CaCO3… [:?]
[/QUOTE]
Ph,Kh,Gh gibi değerlerle kafanızı bulandırmayın.
240 ppm değerini aşağı çekmeye uğraşın (amaç yavru almaksa)..
İlk elime ulaşan TDS metreydi, dolayısıyla ilk su sonucum da toplam çözünmüş katı madde cinsinden oldu; 240 ppm
Yine biraz araştırma yaparken, aşağıya bırakacağım linkte kakadular için su sertliğinin ihmal edilebilir bir parametre olduğunu okudum. [:O]
https://www.tfhmagazine.com/articles/freshwater/the-cockatoo-dwarf-cichlid-apistogramma-cacatuoides-full-article
Sizler ne dersiniz TDS 240 ppm ve bu yeni bilgi için… [:?]
Ve su sertlik kitim de geldi, GH sertlik; 4 dh / alman sertliği… 71,2 mg/L CaCO3… [:?]
[/QUOTE]
Ph,Kh,Gh gibi değerlerle kafanızı bulandırmayın.
240 ppm değerini aşağı çekmeye uğraşın (amaç yavru almaksa)..
Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]180094,HarunYldrm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2020 05:45
[QUOTE=Cem Altay]
Ph,Kh,Gh gibi değerlerle kafanızı bulandırmayın.
240 ppm değerini aşağı çekmeye uğraşın (amaç yavru almaksa)..[/QUOTE]
Cem Ağbim valla bende ayda 1 ölçüyorum oda sadece TDS yi.[:)))]
PH Metre vardı 2 senede 2 kere kullandım sonra elden çıkardım...
Çok fazla parametre ile detaya girince bende sıkıntı oluyor[:)))]
Ph,Kh,Gh gibi değerlerle kafanızı bulandırmayın.
240 ppm değerini aşağı çekmeye uğraşın (amaç yavru almaksa)..[/QUOTE]
Cem Ağbim valla bende ayda 1 ölçüyorum oda sadece TDS yi.[:)))]
PH Metre vardı 2 senede 2 kere kullandım sonra elden çıkardım...
Çok fazla parametre ile detaya girince bende sıkıntı oluyor[:)))]
Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T]
+1: [T]204774,Cem Altay[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2020 06:38
[QUOTE=HarunYldrm]
Cem Ağbim valla bende ayda 1 ölçüyorum oda sadece TDS yi.[:)))]
PH Metre vardı 2 senede 2 kere kullandım sonra elden çıkardım...
Çok fazla parametre ile detaya girince bende sıkıntı oluyor[:)))][/QUOTE]
Detaylarda boğulmaya cidden gerek yok."Saldım çayıra"mantığı ile hareket etmek gerekiyor bazen [:)]
Ne kadar detaya girersek,o kadar fazla müdahele etmek durumunda kalıyoruz.
"Ölçmeyin,gerek yok"demiyorum ama gereksiz materyallere o kadar çok para dökmüşüz ki,saymakla bitmez..
Cem Ağbim valla bende ayda 1 ölçüyorum oda sadece TDS yi.[:)))]
PH Metre vardı 2 senede 2 kere kullandım sonra elden çıkardım...
Çok fazla parametre ile detaya girince bende sıkıntı oluyor[:)))][/QUOTE]
Detaylarda boğulmaya cidden gerek yok."Saldım çayıra"mantığı ile hareket etmek gerekiyor bazen [:)]
Ne kadar detaya girersek,o kadar fazla müdahele etmek durumunda kalıyoruz.
"Ölçmeyin,gerek yok"demiyorum ama gereksiz materyallere o kadar çok para dökmüşüz ki,saymakla bitmez..
Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]180094,HarunYldrm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir