Isıtıcısız Beyaz Benek Tedavisi Nasıl Olur


Talha...xÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 80
Talha...xÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2023 16:14
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230369/230920231611571.jpg[/IMG]

Merhaba 3hafta önce aldıgım oranda japonda beyaz benek cıkmış suanlık başlangıcta sadece kuyruk kısmında 3 4 leke var yemini yiyor gayet hareketli ama ısıtıcım yok ve alacak durumumda şuanlık yok ısıtıcı olmadan nasıl tedavi ederim metilen mavisi iş görürmü birisi metilen mavili pamukla elime alıp sildim fln demiş

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HoppalaÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 735
HoppalaÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2023 16:31
Cupramine ile beyaz benek sorununu çözebilirsiniz. Ardından neden benek olduğunuda çözmeniz ve önlem almanız gerekiyor.

Cupramine yüksek fiyatlı diyorsanız Spotex bakınız.

[K]*[/K] [URL]https://www.crystalpro.com.tr/products/spotex[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eylatlasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2022
İl: Adana
Mesaj: 214
eylatlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2023 17:31
[QUOTE=Talha...x][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230369/230920231611571.jpg[/IMG]

Merhaba 3hafta önce aldıgım oranda japonda beyaz benek cıkmış suanlık başlangıcta sadece kuyruk kısmında 3 4 leke var yemini yiyor gayet hareketli ama ısıtıcım yok ve alacak durumumda şuanlık yok ısıtıcı olmadan nasıl tedavi ederim metilen mavisi iş görürmü birisi metilen mavili pamukla elime alıp sildim fln demiş[/QUOTE]

Merhabalar. İlk olarak beyaz beneğin türünü anlamakta fayda var.
-İlk görsel yani aşağıdaki epistylis diğerine göre çok daha ciddi bir beyaz benek türüdür. Vücudun belli yerlerinde daha çok kendini belli eder ve görüntüde göründüğü gibi noktacık şeklinde değil de daha çok çıkıntı gibidir. Tedavisinde sıcaklığı arttırmak çok ama çok yanlıştır ve direk canlıyı ele geçirmesine el verir sıcaklık artışı. Normal akvaryum sıcaklığını 4-5 derece düşürmek en mantıklı çözümlerden birisidir. Aynı zamanda 2-3 günde bir %30 su değişimi yapılmalıdır. Yemlerine kanaplex gibi antibiyotik içerikli ürünler katılıp tedavi uygulanmalıdır.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237511/230920231701391.jpg[/IMG]


-Altta göreceğiniz ise ich isimli beyaz benek varyasyonudur. Diğerine kıyasla çok daha az ölümcüldür ve diğerine kıyasla daha sık karşılaşılabilecek bir durumdur. Ich’te noktalar benek gibidir, tahmini aynı boyutlardadır tüm benekler ve vücudu yavaşça sarar en çok ise yüzgeç ve solungaçlara yerleşirler. Sanırsam sizinki ich o yüzden bu tedaviyi dinleyebilirsiniz. Sıcaklığı normalden 2-3 derece arttırmak canlının üzerindeki beneklerin canlıyı terk edip yumurtlamak için dibe çökmesine sebep olur. Böylelikle canlıyı terk eden benekleri dip çekimi ile temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda tuz da çok etkilidir. 7.5 litre suya karşılık 1 normal yemek kaşığı akvaryum tuzunu çözünene kadar karıştırıp karantina kabını bu su ile doldurmak işinizi görür.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237511/230920231702251.jpg[/IMG]

-Isıtıcınızın olmadığını yazmışsınız ben zamanında kendi yaptığım yöntemden bahsedeyim. Oscarlarım beyaz benek olduğunda benim de ısıtıcım yoktu elimde maalesef. Ve çözümü akvaryum suyu ile kaynamış suyu karıştırıp dereceyi 30’a kadar çıkardım. 15-20 litrelik bir kova veya akvaryum işinizi görecektir. Su miktarına göre koyduğum tuzu çözdürdükten sonra metilen mavisi kullandım. Genellikle ürün etken maddesi %1 oluyor ama siz yine de kontrol edin çünkü ben 10 litre için %1’lik çözeltiyi 5 damla kullandım. Son olarak her şeyi hazırladıktan sonra balığımızı yarım saat veyahut 1 saat kadar o suda beklettim. Sonra balığı ayırdım bir yere ve kovayı boşaltıp yine aynı çözeltiyi en baştan hazırladım. Tekrar canlıyı suya koymadan önce 15-20dk bekledim. Bu işlemi 3 kere tekrar ettim art arda. Balığımın noktaları resmen düşmüştü ve dibe çökenleri açık açık görebiliyordum süreç içerisinde. Önemli yerlerden biri ise bu işlemi uygularken hava motorunu hava taşına bağlayıp kova işlemini bu şekilde yapmak çünkü sıcaklık yükseldikçe sudaki çözünmüş oksijen miktarı azalır. Her gün bu işlemi tekrarladım 3 gün yaptım ve her gün 3 kere bu işlemi ara gün içinde ara vermeden yaptım. Sonuç olarak bir sıkıntım kalmamıştı. Bu süreç içerisinde o günki işleminiz bittikten sonra balığı akvaryuma koymadan önce 3 gün boyunca %30 su değişimi yaptım. -ÖNEMLİ NOT: [U]ANA TANKA metilen mavisi eklemesi asla yapmayınız çünkü filtrenizdeki bakteriler de ölecektir. Bitkisiz akvaryumlarda düşük miktarda tuz kullanılabilir.[/U]

-Kısaca biraz uzun yazmış olsam da tedavi bu şekildeydi. Umarım atlatırsınız. Şimdiden kolay gelsin, iyi forumlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Talha...xÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 80
Talha...xÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2023 20:46
Mesajı geç gördüm izlediğim bi videoda adam akvaryumda tek balık varsa ana tanka koyabilirsiniz demişti o yüzden 30litre akvaryumu 20ltye düşürüp 4damla metilen attım hastalıktan kurtulursam 0dan akvaryum kurcam akvaryumcudan su alsam olmazmı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eylatlasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2022
İl: Adana
Mesaj: 214
eylatlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2023 10:11
[QUOTE=Talha...x]Mesajı geç gördüm izlediğim bi videoda adam akvaryumda tek balık varsa ana tanka koyabilirsiniz demişti o yüzden 30litre akvaryumu 20ltye düşürüp 4damla metilen attım hastalıktan kurtulursam 0dan akvaryum kurcam akvaryumcudan su alsam olmazmı [/QUOTE]

Baştan akvaryum kurmak zordur. Bakteri döngüsünün oturmaması birçok sorun çıkartabilir. Tavsiyem dediklerimi uygulamanız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HoppalaÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 735
HoppalaÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2023 10:41
Japon balığı için tuz, metilen bunlara gerek yok. Bu balıkların tuz ile bir alakasıda yok. Üstteki görseldeki japon balıklarınında durumları vahim yani normal bir problem olmadığı gibi balıklarda sadece beyaz benek bulunmuyor. Tedavi aşamasındaki bir balıkta o kadar benek olmaz.
Sizdeki balıkta beyaz benek başlangıç aşamasında. Doğru tedaviyi vakit kaybetmeden uygularsanız kolay bir şekilde benekten kurtulursunuz. Size önerim uygun fiyatlı olduğu için Spotex temin edin ve uygun dozda kullanın.
Kullanım miktarı vs hakkında sorunuz varsa ilgili firmaya mesaj gönderin, aynı gün veya ertesi gün dönüş sağlarlar. Bu konuda oldukça hızlı ve ilgili bir firmadır.

[K]*[/K] https://www.crystalpro.com.tr/iletisim


[QUOTE][U]Tuz[/U]: Akvaryumlarda mümkün olduğunca koruyucu amaçla tuz kullanılmaz. Tuz su kimyasını değiştirir, derideki mukus tabakasına zarar verir, yüzmeyi zorlaştırır, sık tuz kullanımı böbreklere zararlıdır.
[U]Kaynak[/U]: Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Açık Ders Malzemeleri[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SupreMarcyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 53
SupreMarcyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2023 19:38
Çözüm: Seachem Paraguard. Bunu kullanın ve arkanıza yaslanın.

Buyrunuz konu hakkındaki tecrübelerim;
https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_ve_tedavi_surecim_k977891.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir