Kakadu Ailesi ( Üretildi ve Yayıldı ) Yeni Fotolar 10-11-12....
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 22:28
[QUOTE=RUSTY]Hocam bir makale yazmanız benim gibi guney amerika balık meraklılarına epey yardımcı olacaktır.Sizi tebrik ediyorum balıkların formları muhteşem gerçekten.Merak ettiğim acaba kakadu ramirezi ve melek aynı akvaryumda(280 litre) birlikte bakılıp sağlıklı yavrular alınabilir mi.Favori konularıma ekledim daha önce nasıl görmemişim hayret.Saygılar..
[/QUOTE]
Kakadu, Ramirezi ve Melek birlikte bakılabilir. Üreme dönemlerinde sürtüşmeler, bölge savaşları yaşanabilir. O 3 türün içinde yumurtlayabilen olursa yuvasını korumak için diğer 2 türe göz açtırmaz. Yani o 3 türü bir arada sağlıklı bir şekilde üretemezsiniz. Birlikte %100 sağlıklı bakabilirsiniz diyemem ama üretemeyeceğinize %100 garanti veriyorum :)
Bu arada bazı forumlarda (yerli-yabancı) yavrularda dişi-erkek oranı için akvaryumda su sıcaklığı 25 derecenin üstünde yetişenlerin %70 i genelde erkek, 25 derecenin altında yetişenlerin %70 genelde dişi çıkıyor diye yazılmış tecrübelere göre. Eğer o yazıları görürseniz sakın bu kış günlerinde 25 derecenin altına düşürmeyin ısıtıcının ayarını. Ben deneme amaçlı 22 dereceye ayarladım, sanırım geceleri soğuktan dolayı 20 ve altına iniyordu sıcaklık. Son yavruların hepsini kaybettim. Tabii buna akvaryumun şartları da dahil. Bir de diğer kabuğu da eklemiştim, belki de ondan kaynaklandı.
Karidesler de yavruları yiyiyor. Gece canlı canlı şahit oldum. Yavrular serbest yüzüşe geçişten 5-6 gün itibaren biraz güçsüz-çelimsiz oluyorlar. Annelerinin yanında takılıyorlar. Işıklar kapanmasına yakın anne tüm yavruları toplayıp yuvaya sokuyor. Dışarıda kalan yavru gece yönünü bulamıyor ve tabana yatıyor. Karidesin de önüne düşerse - heleki bu karides damızlık boyda ise - karides bu yavruyu afiyetle yiyor, canlı yem gibi:) Nasıl Kakadular üreme dönemlerinde karides yavrusu yiyorsa karidesler de onların yavrularını yakalarsa affetmiyor. Tabii salyangozlar da (özellikle katil salyangoz) Kakaduların yumurtalarını yiyor. Kısacası üretim yapmak istiyorsanız, 1 çifti içinde başka hiçbir canlı bulunmayan bir akvaryumda tutmanız lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 22:40
Çok teşekkür ederim yorumunuz ve alakanızdan ötürü.3 farklı türden yavru alabilmek sanırım 600 litre ve yukarısı akvaryumlarda mumkun olabilir ancak.Sıcaklığın cinsiyete etki etmesi de enteresanmış gerçekten..Tekrar teşekkür ederim konunuzu takip etmeye ve faydalanmaya devam edeceğim.Sağlıklı balıklar dilerim.
RUSTY 2012-01-09 22:41:10
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 05:21
Allah ın izniyle nihayet bugün yavruları küçük akvaryumdan ana tanka alabildim. En büyüğü 2 cm. oldu. Artık 60 cmlik akvaryumda suyu hergün değiştirmem gerekmeye başladı, filtrasyon sistemi yetersiz kaldı. Ben de daha iyi, sağlıklı büyümeleri için büyük akvaryuma aldım. İnşallah kazasız belasız yaşamlarını sürdürürler.
Hepsini tek tek yakalamak ölüm gibi geldi. Saklama kabına ayırdım. Tam net olarak kaç adet olduğunu sayabilmek için fotoğraflarını da çektim:) Ben 100 civarında diyordum ama adetleri 158 imiş. Bir de 20 günlük olanlar var onlar da 20 civarında :)
Büyük akvaryuma attım. Mükemmel bir görsel şölen başladı. Fotoğraflarını yarın yayınlarım kısmet olursa. Daha önceleri de Tetra, Rasbora gibi sürü balıkları beslemiştim. Sürü balıklarına karşı özel bir ilgim var. Yalnız Kakaduları da sürü halinde izlemesi ayrı bir keyif oluyormuş. Şimdi bile ışıkları açıp onları izleyesim geliyor. Hayvancıklar uyusun diye suyu değiştirdikten sonra az birşey izleyip ışığı kapadım.
Büyük akvaryumu elden çıkarıp onun yerine sump lu sistem kuracaktım ama artık o iş en az 2 ay ertelendi. Akvaryuma su koymaktan yoruldum çünkü, doğru kurulmuş bir sump un her açıdan daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Bu da yavruların sayımı:
Allah herkese nasip etsin.
Elimdeki yavrular büyüyünce kendime 4 erkek-8 dişi ayırıp gerisini elden çıkaracağım. 40*30*30h ölçülerinde 6 adet akvaryum(2 kat), 60*30*30h dinlendirme ve 60*30*30h sump tan(tek kat) oluşan 120-130 cm. uzunluğunda bir üretim seti yapmayı planlıyorum yavrulardan sonra. Malum 4 erkek-8 dişi Kakaduya ayrı ayrı akvaryumlar lazım olacak. Amacım bu Kakaduları ayrı renklerde ayırıp farklı varyeteler elde edebilmek.
Orange Flash Kakadu yu edinebilmemde bana yardımcı olan sayın Ali Osman Felek beye, bilgi-tecrübeleriyle yardımlarını hiç esirgemeyen Fikret abim, Köksal abime ve yorumlarını-yardımlarını esirgemeyen tüm forum üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Artık yeni hedefim Laetacara Dorsigera gibi güzel bir türü üretebilmek. Bu türü bana iyi niyetiyle bedelsiz olarak hediye eden Mesut Alak abime de sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 12:38
Hocam öncelikle maşallah demek istiyorum herşey yolunda gözüküyor..
Resimdeki bitkinin türü nedir acaba ?
Teşekkürler şimdiden..
Resimdeki bitkinin türü nedir acaba ?
Teşekkürler şimdiden..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 12:58
Gürcan abi maşallah çok güzel ilerliyorsun valla tebrik ederim seni herkes bu kadar ilgilenemez belki balıklarla ama sen hiç üşenmiyorsun tekrar tebrik ediyorum seni.Bir ara bu canavarları canlı görmek lazım :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 20:31
SON DURUM:
İlk batın yavrular 10 Kasım, ikinci batın yavrular da 30 Kasım da dünyaya gelmişlerdi. Bugün itibarıyla ortalama 70 günlükler. Artık deli gibi yem yemeye başladılar, tam büyüme zamanları geldi yani. Bu balıklar ilk 2-3 ay neredeyse hiç büyümüyor ama yaklaşık 80 günlük olunca birden deli gibi yemeye başlayıp deli gibi de boy atıyorlar. Şimdi benimkiler tam da o çağdalar.
158 adet yavruyu 200 litrelik bitkili akvaryumumda bakıyorum. Allah tan tankın tabanı çok iyi oturmuş vaziyette ve filtre malzemelerini özenerek seçtim, mükemmel filtrasyon sağlanıyor. 5 günde bir %30 su değişimi yapıyorum. Cama camda daha iyi olur diyenler olabilir. Cama cam balık pisliklerini ve yem artıklarını kolayca toplamak, daha düşük filtrasyon kalitesi ile daha iyi filtrasyon yapmaya çalışmaktır. Kısacası işin kolayıdır. Ben işin kolayına kaçmadım:) Dipteki pislikler oturmuş bakteriler ve dipteki kurtçuklar tarafından tüketiliyor, fazla kalan yemleri de karidesler sabaha bırakmıyor. Ekstradan dip için 20 adet Corydoras aldım. Bence yavru bakılan her tankta dibin hareketlenmesi şart.
Akvaryumda ayrıyeten Nerite Salyangozlar, Katil Salyangozlar ve Kiraz Karidesler var. Dipteki sirkülasyonu sağlasın, kumu eşelesin diye 10 adet Adolfoi ve 10 adet Panda Corydoras ekledim dün akşam. Tabii bu 2 Corydoras türünü de aynı zamanda çok beğendiğim için tercih ettim. Hesaplarımdaki 6 ya da 9 akvaryumluk üretim setini kurmak nasip olursa Adolfoi ve Panda Corydoras üretmeyi deneyeceğim.
Bir de müjdemi isterim Sn. Mesut Alak abimin hediye ettiği Laetacara Dorsigera çifti bugün ufak bir çalışma yapmış, eve geldiğimde dişi hâlâ yumurta dizmekle meşguldü. Hemen çay demi ve Azoo Pathogen Preventer ekledim. 3-4 güne kadar larvaları görürüm inşallah.
Allah kısmet ederse 40 ar cm. toplamda 150 cm. uzunluğunda olan 9 akvaryumluk seti kurmak nasip olursa 5 akvaryumluk tür şimdiden hazır:
1-) Apistogramma Cacatuoides / Micro Spider Crab
2-) Laetacara Dorsigera
3-) Corydoras Adolfoi / Kristal Karides çşt.
4-) Corydoras Panda / Kristal Karides çşt.
5-) Turuncu Karides
9 akvaryumu altta aynı sump sistemine bağlayacağım için tüm bakacağım türlerin de aşağı yukarı aynı yaşam koşullarına ve üreme şartlarına sahip olması gerekiyor. 5 şıkta saydığım türlerin hepsi de (Crab hariç onu tam bilmiyorum) yumuşak ve asidik su ile düşük Ph seven türler. Diğer 4 akvaryumu da aynı yaşam koşullarını benimsemiş türlerle dolduracağım. 9 akvaryumun 9 unda da kum, bitki olacak ve PH kontrollü CO2 verilecek.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 20:55
Hocam takdir ediyorum sizi gerçekten çok düzenli ve bilinçli ilerliyorsunuz her mesajınızda başka bir yenilikle geliyorsunuz.Ben de yakında cüce amerikana geçecek bir akvaristim ve konunuz her daim favorilerimde.Yavruların sağlıklı kazasız belasız büyümesini diliyorum bize de nasip olur umarım.Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 14:28
Gürcan Ağabey çok iyi ilerliyorsun. Tebrik ederim. Karides - Kakadu ilişkisi nasıl?
İlkayO. 2012-02-05 14:28:31
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2012 14:37
İlkay Kakadular Karideslerin büyüklerine dokunmuyor ama yavrularını yemek için bazen didik didik arıyorlar. 10 mm den ufaklarını genelde affetmiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 02:19
Gürcan abi çok güzel salmışsın yavruları da akvaryuma hadi darısı başıma diyelim:D. Torunlarını görmek nasip olur inşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 15:29
Gerçekten çok başarılı bir hikayeniz var kakadulara ait.İşi çok severek ve inanarak yaptığınız belli.Kolay değil bu türleri büyütüp üretmek ve birdaha büyütmek.Tebrik ederim balıklarada diyecek söz yok zaten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2012 16:41
Merhaba arkadaşlar;
Gurdjan 2012-02-15 16:47:41
Youtube da akvaristlerin Diskusları elleriyle beslemelerinden esinlenerek; benim yavru-genç Kakaduları elden yem yemeye alıştırdım. Yalnız benimkiler biraz fazla alıştılar:) Elimde birşey yokken bile geliyorlar. Yüklediğim videoda dondurulmuş artemia ziyafeti çekiyorlar. Sabah yem attım, 1 saat sonra da bu videoyu çektim. Bu tok halleri yani:)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=qxXQlA5YOf4&feature=youtu.be[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir