ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
198
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2007 16:56
Son Ziyaret:
3 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2451 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
32 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış VARIŞLI 45*27*30 Hi-tech bitkili 35*20*20 Hi-tech bitkili 35*20*20 Low tech bitkili 35*20*20 Blackwater 25*25*25 Hi-tech bitkili

SON 10 MESAJI

Mini Parvul Gelişim
[QUOTE=Laterthanbefore]
Aktif topraktan yayılan maddeler sebebiyle köpük oluştuğunu düşünüyorum bir süre sonra geçecektir

Kurulumunuz güzel olmuş ancak hep orta-yavaş hızda büyüyen bitkiler eklemişsiniz belki bir tür nispeten hızlı büyen tür eklenebilir ,yosun oluşumunu kontrol altında tutar.

Ekstra nerite salyangozu eklemenizi de tavsiye ederim en azından 6-10 adet eklenebilir.[/QUOTE]

Ek olarak uzun süre hobiden uzak olduğum için kullandığınız toprağın aktif toprak olduğunu fark etmedim. Parvula kökten beslenen bir bitki olduğu için kullandığınız sıvı gübreler ona çok fazla etki etmeyecektir, diğer türler de sıvı gübreleri tüketemezse yosun riski yüksek. Gübreleme periyotlarınızı iyi ayarlamanız ve sık gözlemlemeniz çok önemli şu süreçte. En kesin yollarından biri su testleri ama onlarda gerek fiyatları gerek buluna bilirlikleri gerekse de güvenirlikleriyle maalesef çok kesin sonuçlar vermiyorlar. En güzel yöntem gözlemleme. Özellikle bu tip yüksek destekli bir tanktaki ilk üç aylık gözlem çok önemli.
Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk.
Ağzı açık damaca demişsiniz ama damacana hazır su mu çeşme suyumu bilmiyorum, Çeşme suyuysa beklemiş su tehlikeli diyebilirim. Hareketsiz su az hava temasıyla bakteri üretmeye teşnedir diyebiliriz. Damacanın ağzı dar ve temas yüzeyi ufak. Ben eski bitkili akvaryumum için çeşme suyu kullanırken 20 litrelik ufak bir akvaryum kurmuştum akvaryum dolabında, su değişiminden iki gün önce suyla dolduruk içinde çeşitli filtre malzemeleri olan şelale filtre ile filtreliyor sonra su değişimi yapıyordum. Yani demem o ki bekleteceğiniz suyu ağzı geniş bir kapta ufakda bir kafa motoruyla birkaç gün çevirmeniz 1 hafta beklemiş sudan daha iyidir. Hareketsiz suda özellikle çeşme suyuysa zararlı bakteri üremesi, içindeki elementlerin çökelmesi gibi daha zararlu durumlar oluşabilir. Bekletmedeki amacınız klor vb.. gibi şeylerin uçmasıysa dediğim gibi yine hareketli suda bunlar daha hızlı olur. Ben öyle öyle diyerek 3 akvaryuma 5 düzenek kurdum :)
Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk.
2 aylık bir sisteme 2 ay sonunda büyükçe bir müdahalede (kum eklemek) bulunmuşsunuz. Eskiden kum yoksa ya da var olan kumun üstüne kum eklediyseniz bu biyolojik dengede oynamaya sebep olmuştur büyük ihtimalle. Su hacminiz de çok fazla olmadığı için bu balıklara yansımıştır. Şimdilik günlük gözlem yaparak tankta büyük değişimler yapmamaya dikkat edin. 2-3 günde bir ufak (%10-20 gibi) su değişimleri yapabilirsiniz. Kullandığınız suyun ne olduğunu bilmiyorum ama ağzı kapalı ve hareketsiz kaplarda bekletilen sular, hele ki musluk suyuysa yarardan çok zarar getirebilir. İnternette araştırdığım kadarıyla Crystalpro Aquatics Goldfish Minerals su düzenleyici değil de daha çok bir mineral katkısı, yani japon balıklarının suyunda bulunması gereken bir mineral katkısı. Bunu üzerinde önerilen oranlarda ana tankta kullanabilirsiniz. Değişim için kullacağınız suda ise amonyak bağlayıcı katkılardan birini kullanıp ufak bir kafa motoru tarzı birşeyle de suyu hareketlendirmenizi tavsiye ederim. Bakteri kültürünü de su değişimleri sonrası ana tankta kullanabilirsiniz.
Mini Parvul Gelişim
Merhaba, muhtemelen invitro mini parvula ektiniz, ilk etapta biraz boylanmaları normaldir. Yatayda yayılma kök yapıları iyice geliştikten sonra başlar. Eğer ışık şiddetiniz yeterliyse önce ufak ufak sonra hızlı bir şekilde yayılacaklardır. Gelişme aşamasında çok budamanızı tavsiye etmem. Henüz 15 gün olmuş, biraz daha zaman verin zamanla yanlardaki sürgünleri görmeye başlarsınız. Tam yayılım olduğunda da budanmış çim boyutlarında güzel bir görüntü alacaklardır.

Bu arada tank dizaynınız da çok hoş, bitkiler gelişip büyüdükten sonra çok güzel bir seyir zevki olacaktır. Elinize sağlık.[EDIT]Bvarisli,2025-02-03 22:48:08[/EDIT]
Yeni Akvaryum Kurulumu
Suyla birlikte çok fazla bakteri gelmeyecektir, hazır çalışan akvaryumunuzdaki filtre malzemelerinizden (sünger vb..) bir parçayı yeni akvaryumun filtresine aktarırsanız daha çabuk aşılama yapmış olursunuz.
Beta Balığı Yaşam Alanı
Forumun arama kısmında betta akvaryum diye aratırsanız kurulumla ilgili birçok konu bulabilirsiniz. Kabaca bahsetmek gerekirse minimum 15-20 litre bir akvaryumda ısıtıcı ve pipo filtre ile kurulum yapabilirsiniz. Bir miktar bitkide iyi olacaktır tabi ki.
Beta Balığı Hangi Yemi Yer
Yazdığım yemlerin hemen hepsi %40 ve üstü protein ağırlıklı ve hepsi betta için üretilen yemler. Günde iki kere vermeye çok gerek varmı bilemedim. Başlangıçta Tetra Betta Granules ve Sera Bettagran ile başlayabilirsiniz. Sonra yanına birkaç yem daha ekleyebilirsiniz. Arada canlı ya da dondurulmuş yemler de iyi olacaktır tabi ki ama yoksa da 2-3 farklı kaliteli yem iyi olur bence.
Beta Akvaryumu
[QUOTE=Taha Yanık]
Üretmede 3 tane tam donanımlı ve ilerki zamanlarda yavru erkekler içinde kaplara ihtiyaç olcak tabii satın alcak birini bulursanız erkeklere, direk verirsiniz. Yavru akvaryumu için ilerki zamanlarıda düşünürsek 100-120 ideal. Bunları düşünerek girin derim. [/QUOTE]

Amacım doğrudan üretim değil zaten, ki bildiğim kadarıyla betta üretmek pek çok türe göre hayli zor bir iş. Donanım olarak elimde yeterince boşta ekipman ve akvaryum var ama muhtemelen üretim işini çok da zorlamam. Dişi betta' ları da en az erkekler kadar seviyorum. Şimdilik iki farklı akvaryumda beslerim ikisini de sonrasına da bakarım artık duruma göre. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim. Arkadaşın konusunu daha fazla meşgul etmeyelim :) Tankı kurduktan sonra paylaşırım orada tecrübelerinizden faydalanmaya devam ederim.
Metilen Mavisi Ve Tuz
Normalde bu balık türleri birlikte beslenmezler, özellikle tetrazon ve trans genetik tetra ile japon ve teleskop birbirlerine çok uyumsuz balıklar. Japon balıkları ve lepistesler için de tuz zararlı olacaktır. En iyi yöntem öncelikle ısıyı yükseltip beyaz beneği balıkların hızlıca üstlerinden atmalarını sağlamak sonra da uyumsuz türleri akvaryumdan çıkartmak olacaktır.
Beta Akvaryumu
[QUOTE=Taha Yanık]
30 litreden düşükse hiç girişme. [/QUOTE]

O zaman hiç zorlamayıp bir tane Betta beslemek en iyisi. Akvaryum 25x25x25 bitkili black water olacak. Brüt 15 litre civarı, nette 12' lere düşer kum kaya ve bitki ile. Tek erkek betta' yı burada beslerim. Diğer akvaryumlardan birine de dişi betta alırım, üreme zamanları gelirse üretmeyi denerim. Olmadı ikisi de ayrı akvaryumlarda yaşamaya devam eder.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.