ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Evrence
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2011 11:59
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2021 17:48
Toplam Mesaj:
152 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur Kara
Doğum Tarihi:
13 Aralık 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
İnsan Kaynakları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Koltuğa yayılıp çayını yudumlarken akvaryumunu izlemek; paha biçilemez...

SON 10 MESAJI

240lt Yeni Akvaryum
Öncelikle hayırlı olsun. Bitkiliye ufaktan bir giriş yapmışsınız. Balık tavsiyesine geçmeden önce birkaç akvaryum tavsiyesi vereyim. Işık yeterli değil. Sayısını artırmanız lazım. Bİtki sayısı az. CO2 istemeyen ve piyasada bolca bulunan bitkilerden takviye edebilirsiniz. Hava taşı ve motorunu da çıkartın. Zaten CO2 kullanmadığınız için bitkiler yeterince CO2 alamayacak. Bir de oksijen vermeyin. Su yüzeyi de mümkün olduğunca hareketsiz olsun ki CO2 kaçmasın. Bu arada tabandaki kum yüksekliği de çok az. O kumda bitkiler yeterince tutunamaz. en az 8 cm kum lazım.
Balık olarak benim bitkilide favorim tetra türleridir. Bitkiler arasında sürü halinde dolaşan noen yada kardinal neon tetraların verdiği seyir zevkini başka balıkta bulman zor.
130*40*40 Akvaryuma Tür Tavsiyesi
Akvaryum dar ama uzun. Hacmi az olsa da balıklar sağa sola yüzebilirler. Bence sayısını çok tutmadığınız sürece tropehus türlerinden sevdiğiniz bir tür besleyebilirsiniz.
Bitki Akvaryumu İçin Ampul?
15-20 cm lik bir yükseklik için iki ampul de kullanılabilir. Akvaryum çok küçük sorun olmaz. Gün ışığının hem sarısı hem beyazı var. O da çok önemli değil o hacim için. Önemli olan ışığın yanış süresi. Zaten akvaryuma mos türleri dışında bitki dikemezsin.
165 Lt Tür Tavsiyesi
Balıkları ideal hacimde beslemezsen ve nüfus kalabalık olursa balıklarda stres olur. Stres renk kaybına, hastalıklara ve ürememeye neden olabilir. Görsellik olsun istiyorsun ama kalabalık oldukça sıkıntıların artar. Dolaysıyla yunusların yanına balık eklemeyin yada yunusları çıkararak icemen+sarı prenses besleyin (sayısı fazla olmayacak şekilde)
Kılıç Kuyruk Balıgı
Akvaryumun hacmi, ekipmanları, bakımı nasıl ve ne sıklıkla yaptığın, aldığın balıkları nasıl eklediğin vb ayrıntılı durumu anlatırsan yardımcı olabiliriz.
Fazla Yemleme
Aşırı yemleme balıkların bağırsak problemi yaşamasına neden olabilir. Suyun kirlenmesi de nitrat amonyak oluşuunu artıracağından yine balıklarınız zarar görür. Günde iki kere az miktarda yem vermeniz yeterlidir. Balıkların formu daha güzel olur.
O2 Ve Co2 Nasıl Düzenlenmeli ?
A.s. Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.
Oksijen Karbondioksit sorunundan önce balıkları erken eklediğinizi söyleyebilirim. 1 haftada biyolojik denge yeterince oluşmamış olacağından balıklarınız bundan rahatsız olmuş olabilirler. En az bir ay beklemeniz gerekirdi.
Bitkili akvaryumda bitkilerin fotosentez ile vereceği oksijen normalde onlara yeter. Ama bitkileriniz yeni dikildiğinden ve akvaryumun düzeni henüz oturmadığından yeterli fotosentez faaliyeti olmadığından balıklarınız oksijensiz kalmış olabilir.
Oksijen ve Karbondioksit birbirini götüren şeyler değildir. Ama siz oksijen verince hava kabarcıkarından suyun yüzeyi hareketlenecektir. Bu da karbondioksidin bitkiler kullanamadan havaya kaçmasına neden olur. Bu nedenle hava taşı kullanmanızı önermem. Balıkları çıkarmak mümkün değilse, en azından akvaryumun dengesi oturduktan sonra hava taşını kaldırın.
Son olarak akvaryum bol bitkili hale gelip su değerleri tam oturmadan discus eklemeyin. Discuslar hassas balıktır ölme ihtimalleri yüksek olur.
Dış Filtre Almalı Mıyım?
Mehhaba,
67 litre iç filtre olarak idare edilebilir bir hacim. Ama su değişimini ve dip çekimini düzenli yapmanız şartıyla. 8 balık o akvaryum için fazla. Hele mavi prensesler oldukça sert ve bölgeci balıklardır. Akvaryumda huzur kalmaz, balıklar strese girer. Yavru almanız zorlaşır ve strese bağlı hastalıklar baş gösterebilir.
Eğer yeriniz ve maddi durumunuz uygunsa 1 metrelik standart 240-250 litre hacmi olan bir akvaryum almanızı öneririm.
Bitkili Kayalarım
Önce çamaşır suyunda dezenfekte et, sonra bol suyla durula. Kalıntı kalmasın. Sonra istediğin gibi kullan.
Yalnız o kayaların hepsini akvaryuma koyarsan bitkiyi dikecek alan pek kalmıyor gibi.
Malawı Akvaryumu
Fosil kaya öneririm. Hem görseli güzel, hem hafif, hem de su değerleri için faydalı...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.