ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GreenGlass
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
491
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2011 14:44
Son Ziyaret:
18 Ekim 2024 17:14
Toplam Mesaj:
433 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arkun Acar
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Doğa Akvaryumu Mağazası
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mirkwood - 80x45x40h - Ht
Merhabalar,

Son durum [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113544/191020212232271.jpg[/IMG]



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113544/191020212233321.jpg[/IMG][EDIT]Arkun,2021-10-19 22:33:37[/EDIT]
Mirkwood - 80x45x40h - Ht
Merhaba,

Son durum şu şekilde,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113544/240920211605151.jpg[/IMG]
Mirkwood - 80x45x40h - Ht
[QUOTE=themutlu]Harika bir tank güzel günlerde besleyin.Su 50 h ve basınc konusu kafama takıldı 50 h yuksekmi orandalar için.[/QUOTE]

Selamlar. 50h ışığın tabana ulaşması için biraz yüksek bir ölçü ama ona göre bir aydınlatma kullanırsanız problem olmaz.[:)]
Mirkwood - 80x45x40h - Ht
Merhabalar,

Uzun bir aradan sonra yeniden burada paylaşımlar yapmak istedim. Mirkwood olarak kurmuş olduğum tankımda uzun çalışmalar sonucunda belli bir seviyeye sonunda ulaştım. Ancak bu süreçte türlü türlü yosunlar, problemler oldukça kötü seviyeler gördüm. Yine de bıkmadan usanmadan devam ettim. Neredeyse 2 yıl geçti ve bu tank hala bozulmadan yaşamına devam etmekte. Aktif toprak tamamen ömrünü yitirdi ve bir daha zemine hiçbir katkı ilavem olmadı. Toprakta belli oranda erimeler oluştu ve toz haline geldi ancak buna rağmen her şey yolunda.

Henüz nihai duruma gelmiş değil ancak şu anda yosunlardan arınmış ve toparlanmış bir seviyeye gelmiş durumdayız. Bu süreçte çok fazla tecrübe kazanmış olduğumu söyleyebilirim. Şimdilik genel bir görüntü olarak şu fotoğrafı paylaşabilirim. Telegramda Bitkili Akvaryum Bilgi Paylaşım Grubu olarak grubum devam etmektedir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/113544/090920211240391.jpg[/IMG]
Firefly Armatürler Hakkında
[QUOTE=EmreKircan]Son yorumun üzerinden baya süre geçmiş. Arkun bey tankınızdaki son gelişmeler hakkında bilgi verirmisiniz ? Armatürü uzun süre kullanmış kişi olarak neler söylebilirsiniz ? Başka kullanan varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Amatör armatürle ugraşmak yerine hazır bir sistem almayı istiyorum. Piyasada çok fazla marka ve model var . Kararsız kaldım. [/QUOTE]

Emre Bey merhaba,

Şu anda yerli üretim olarak ve kendini kanıtlamış bir ürün olarak Firefly kesinlikle kullanılabilir. Ben uzun zamandır kullanıyorum, başka kullanan arkadaşlarımız da mevcut, üründen herkes genel olarak memnun ve çok başarılı sonuçlar elde edildi. Eğer ithal bir ürün alacaksanız tabi ki piyasa da kaliteli epey ürün var ama fiyatları çok yüksek.

Benim tankımda durum fena değil ama ben gübre dengesizlikleri sebebiyle tam istediğim seviyeye hala gelemedim. Ulaştığımda bilgilendirme yapacağım.
Adım Adım Bitkili Akvaryuma Geçiş Aşamaları
Selamlar,

1. Bu kadar çalışma ve yeni bir kurulum için bence eski akvaryumdaki suyun kullanılmasına hiç gerek yok. Eski akvaryumdaki suyu hortum ve filtre temizliği kullanıp atın derim. Eski filtredeki biyolojik malzemenin yıkanması için akv. suyu kullanılması buradaki faydalı bakterilerin ölmemesi için çok fayda sağlar ama zaten onları da atacağınız için aslında yeni bir kurulumdan pek farkınız yok. O sebeple suyu da dökün gitsin.
7. Lav kırığı ile hagen arasına da sineklik koymanızı tavsiye ederim. Burada hagen yerine daha kaliteli bir nötr kum kullanmanız hatta mümkün ise aktif toprak kullanmanızı tavsiye ederim. Hagen artık kabul görmeyen bir zemin olmuş durumda. Bitkili akvaryumlarda sonradan değiştirilmesi mümkün olmayan tek şey zeminde kullanılan malzemedir. Bu noktada pişman olmamak için çok iyi düşünmeniz gerekiyor ve iyi bir yatırım her zaman fayda sağlar.
9. Bitkiler diğer canlılar kadar akvaryum su değerlerinden etkilenmezler. Şöyle ki bir bitki susuz günlerce yaşayabilirken, bir balık dakikalar içinde ölebiliyor buna göre düşünün. Bitkileri direk ekin derim.
12. Bakteri kültürü fayda sağlar.
13. Isıtıcı hala kullanmıyoruz hatta ben evde hala fan kullanıyorum. Termometreye bakıp gerekirse takmayabilirsiniz. Bitkili tanklarda derece 22-23 idealdir. 26 derecenin üstünde gelişim iyice yavaşlar.
14. İç filtreyi direk çıkarın, yüzey temizleyici temin edin. Bitkili akvaryumlarda gerekliliktir.
23. Hiç gerek yok direk bitkileri dikin. Balıkların 30 gün sonra eklenmesi uygun.


Bitkili Tank
Selamlar,

1. Bitkili tanklarda ne kadar çok çevrim o kadar faydadır. En az ise tankı 5 kez çeviren bir filtre gerekir. Şelale filtre yerine dış filtre öneririm.
2. Excel in böyle bir etkisi yoktur.
3. Dere kumu doğal bir kumdur. Misket gübre sağlanarak içeriği arttırılabilir. Sıvı gübrelerle takviye edildiği sürece nötr kumlarda bile iyi sonuçlar alınırken dere kumunda kesinlikle alınabilir. Ancak günümüzde aktif topraklar daha etkili sonuç vermektedir. Ufak bir tankınız olduğu içi aktif toprak öneririm.[EDIT]Arkun,2020-12-03 08:04:40[/EDIT]
Rotola Neden Böyle Formsuz ( Sadece Rotola)
Merhaba,

Bu iş görüldüğü kadar basit değil. Diğer bitkiler hangileri? Besin gereksinimleri düşük bitkilerse onların formu iyi olup, rotala olmayabilir. Rotala orta düzeyde tecrübe isteyen bir bitkidir.
Rotola Neden Böyle Formsuz ( Sadece Rotola)
Merhaba,

Belirgin gübre eksikliği gözlenmektedir. Eski yapraklarda form bozukluklarının başlıca sebepleri makro gübre eksiklikleri olmaktadır. Bitki alt yapraklardan makro ihtiyaçlarını toplayıp yeni yapraklara taşır. Bu durumda alt yapraklarda çürümeler başlar. Fosfat ve nitrat testi alıp ölçmenizi tavsiye ederim.

İlave olarak tabi ki CO2 ölçümü de yapmalısınız.
Co2 Ve Oksijen Dengesi İle İlgili
[QUOTE=Deniz.Deniz]Yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Reeflower sıvı carbon kullanıyorum. [/QUOTE]

Merhaba,

Sıvı karbon yani excel sıvısı bitkilerin co2 ihtiyacını karşılamaktan ziyade yan etkisi olan yosunlara karşı negatif etkisi sebebiyle kullanılmaktadır. Bitkilerin CO2 ihtiyacını karşılamak için başka sistemlere ihtiyaç vardır. Burada da en garanti sistem yaygın olarak kullanılan basınçlı tüpler olmaktadır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.