ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gizercoskun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2011 11:52
Son Ziyaret:
14 Aralık 2014 15:13
Toplam Mesaj:
179 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gizer Coşkun
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Müteahhit
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gizer Coşkun

120x55x60h Tank + 85x45x50h Sump

Tropheus Moori İlangi F1 Koloni

SON 10 MESAJI

120x55x60h İlangi Akvaryumum
[QUOTE=seyyaHH]

Üstad öncelikle kurulumun hayırlı olsun canlılarınız şimdiden biz burdayız diyor ve inanıyorumki zamanla dahada güzel olacaklar.  belki bana yorum yapmak düşmez ama yinede kendi akvaryumumdan gözlemlediğim kadarıyla pul yemlerin balıklarınız tarafından tüketilmesi konusu odadaki haraketle igili benim balıklarım çok hareketli bir ortamda büyüdü kuaför dükkanı ve halende öyle ve bir çekinceleri yok yemi attığım andan itibaren savaş başlıyor.

 
Ben akvaryumlarımda ışık kullanmam günün belli bir saatinde çok loş bir şekilde bir saat kadar gün ışığı alır inanıyorumki balıklar ihtiyacı olan vitamini o ışıktan sağlıyorlar. 
[/QUOTE]

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Biraz daha aktifler şu anda suyun yüzeyine karşı sanırım yavru oldukları için biraz çekiniyorlardı sanırım zamanla düzelecek bu durum. 4-5 gibi akşam güneşini alıyor 6 gibide aydınlatma sırasıyla yanıyor şu anda. Gayet keyifli ve mutlu olduklarını düşünüyorum :) Tekrar teşekkürler keyifli hobiler.

[QUOTE=border][QUOTE=gizercoskun] Yemleme zamanı bütün balıklarım bir araya gelip sabırsızlıkla yemin suya atılmasını bekliyorlar. Fakat pul yem gibi suyu iyice emmeden dibe batmayan yüzeyde duran yemlere karşı çok temkinli yaklaşıyorlar. Arada 3-5 tanesi cesaret edip yüzeydeki yeme hamle yapıyor oluşan dalgalanmadan ötürü diğer yemler batmaya başlıyor. Acaba bu durum zamanla alışıp atlatabilecekleri bir şey midir? Balıkları yetişkin boyutuna gelmiş olan Tropheus sahipleri yemleme yaparken nerdeyse elden yedirebilecek durumda mıdır? F0 damızlık balıkları olanlar bile rahatlıkla yüzeyden besleme yapabiliyor kaldı ki doğal ortamlarında biri gelip onları yemlemiyor :)
 
İşin özeti; Büyüdükçe yüzeydeki yeme karşı çekinceleri de son bulacak mıdır? Yoksa benim almam gereken önlemler var mı? Örneğin aydınlatmayı azaltmam yada yüzey dalgalandırmasını arttırıp yemlerin çökmeye başlamasını hızlandırıp balıkları yüzeydeki yemlere yakın tutmak gibi.
 
Konu hakkında aydınlanmam için vereceğiniz cevaplara ihtiyacım var lütfen yorumları esirgemeyin.
 
Teşekkür ederim, keyifli hobiler.
[/QUOTE]

Merhaba,
Öncelikle akvaryumunuz ve balıklarınıza kocaman bir maşallah diyorum.Gerçekten çok güzel canlılar ve akvaryumunuzda resimlerinizden harika görünüyor.
Bende 3 - 3,5cm.lik 26 adet yavru var.Benim yavrularımda da aynı sorun vardı.Nedense yüzeydeki yemlere hamle yapamıyorlardı.Ancak suya batıp yem akvaryumun ortalarına geldiğinde yeme saldırıyorlardı.Günde 5 öğün yemleme yapıyorum.Son 2 öğünü vermeyip akşam son yemlemeyi cama yapışan tablet yemleri akvaryumun orta kısmından üst tarafına doğru yapıştırıp bekledim.Yeme önce yaklaşmadılar.Yem ufalanmaya başlayınca ortalara doğru çıkıp yeme saldırıyorlardı.Gittikçe cesaretleri artmaya başlayıp yukarılara çıkmaya başladılar.Şimdi daha rahatlar.Cesaretleri yerine geldi.ÇOk fazla bilgim yok.Bu hobi de yeni sayılırım.Daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımız mutlaka fikir vereceklerdir ama sizde deneyebilirsiniz.Tablet yemi biraz üstlere yapıştırıp bekleyin.

Güzel resimlerinizi de bekliyoruz ayrıca :)

Kolay gelsin.
[/QUOTE]

Çok sağolun yorumlarınız için. Bende bir süredir pul yemi suya batırıp, tablet yemide biraz yukarıya yapıştırıyorum. Büyük ölçüde çekingenlikleri gitti çok şükür. Ben yokken suyun üstünde atlayıp sıçrıyorlar ama ben akvaryumun yanında beklerken suyun üstündeki yemleri almak yerine biraz aşağıya gelmesini bekliyorlar. Sanırım zamanla düzelecek bir durum bu öyle umud ediyorum :) Yeni fotoları yakın zamanda paylaşacağım. Teşekkürler sağlıklı hobiler.
İLANGİ YELLOW MU DEDİNİZ BUDA BENDEN.
Maşallah çok güzel balıklarınız var. Sağlık içinde torun torbaya karışın :)
Tropheus ikola yeni ss ler 2.syf
Eskisine göre daha derli toplu bir akvaryum olmuş ama bence de o yapay bitkileri çıkarıp ısıtıcıyı da daha az görünecek bir köşeye çekmelisiniz. Sağlıklı hobiler.
120x55x60h İlangi Akvaryumum
Arkadaşlar bilgisi olan yardımcı olabilecek kimse yok mu?
 
Kusura bakmayın milyarlık bir türe veya 2 metreden büyük bir akvaryuma sahip değilim. Geçen sene açtığım 220x65x65 konusuna hala yorum geliyor ne oldu akvaryum son durum nedir diye.
Akvaryum doğru olmuşmu?
Nacizane fikrim o balıkları geri ver resmen işkence çektiriyorsun balıklara. "Hala ölmediler" diye bir yaklaşım şekli çok yanlış. O balıkların hayatını kurtarıp geri verip 2 tane lepistes alıp bitkili bir akvaryum yaparsan sana istemediğin kadar yem ve aydınlatma tavsiyesi yapabilirim.
ilangi yellow 1buçuk aylık yavru yemleme programı
Öncelikle hayırlı olsun sağlık içinde besleyin. Uyku moduna geçmelerine yakın olan öğünlerde granül tarzında sindirilmesi pul yemlere göre daha zor olan yemleri kullanma. Granül yemleri ilk öğünlerde kullan. 3 saatte 1 e tekamül edecek şekilde günde 4-5 öğün besleyebilirsin. Elindeki yemler gayet uygun. Sırasıyla gün içinde verebilirsin.
120x55x60h İlangi Akvaryumum
Yemleme zamanı bütün balıklarım bir araya gelip sabırsızlıkla yemin suya atılmasını bekliyorlar. Fakat pul yem gibi suyu iyice emmeden dibe batmayan yüzeyde duran yemlere karşı çok temkinli yaklaşıyorlar. Arada 3-5 tanesi cesaret edip yüzeydeki yeme hamle yapıyor oluşan dalgalanmadan ötürü diğer yemler batmaya başlıyor. Acaba bu durum zamanla alışıp atlatabilecekleri bir şey midir? Balıkları yetişkin boyutuna gelmiş olan Tropheus sahipleri yemleme yaparken nerdeyse elden yedirebilecek durumda mıdır? F0 damızlık balıkları olanlar bile rahatlıkla yüzeyden besleme yapabiliyor kaldı ki doğal ortamlarında biri gelip onları yemlemiyor :)
 
İşin özeti; Büyüdükçe yüzeydeki yeme karşı çekinceleri de son bulacak mıdır? Yoksa benim almam gereken önlemler var mı? Örneğin aydınlatmayı azaltmam yada yüzey dalgalandırmasını arttırıp yemlerin çökmeye başlamasını hızlandırıp balıkları yüzeydeki yemlere yakın tutmak gibi.
 
Konu hakkında aydınlanmam için vereceğiniz cevaplara ihtiyacım var lütfen yorumları esirgemeyin.
 
Teşekkür ederim, keyifli hobiler.
Tetra türleri hakkında
Bu canlıları hangi ebatlara sahip akvaryumda besleyeceksiniz? Elinizdeki ekipmanlar neler yazarsanız daha hızlı sonuç alırsınız.
Onur Nergiz2013-09-03 19:00:22
Lepistesler Hakkında Soru...
[QUOTE=shark22]kırmızı yapma sakın

[/QUOTE]

Kırmızı yapma sakın demenizin altında yatan sebep nedir paylaşırsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Yeni oluşturduğum tropheus akvaryum
Bana kalırsa balıklar Red Rainbow gibi görünüyor. Emin olamadığım 1 fotoğraf var İlangiyi andırıyor 1 balık. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa doğruyu bulacağımıza eminim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.