ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kemal17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2011 19:02
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2022 07:16
Toplam Mesaj:
74 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Taşçı
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1982
Yaş:
42
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Taşçı

SON 10 MESAJI

İnternetten Balık Almak
İşi ticari olarak yapan kişiler yada firmalar hobici hassasiyetinde düşünmüyor malesef. Kötü sürprizlerle karşılamanız çok olası. Bulunduğunuz yerde istediğiniz türleri bulamıyorsanız ve il dışından almaktan başka seçenek yoksa forumda satış yapan hobici arkadaşlarla irtibat kurarak onlardan alabilir aynı zamanda tür hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Hobicinin halinden hobici anlar diye düşünüyorum.
[EDIT]Kemal17,2018-03-28 23:25:16[/EDIT]
Sarı Prenses Ağzı Dolu Mu
Erkek aşırı sıkıştırıyorsa bir süreliğine erkeği ayırmanızı tavsiye ederim. Bir süre dişiler kendini toparlasın daha sonra dekor değişikliği ile bol saklanma alanı olan bir iç dekor düzenleyip tekrar erkeği dahil edebilirsiniz.
Sarı Prenses Ağzı Dolu Mu
Arkadaşın dediği gibi balık çok stresli gözüküyor. Tank arkadaşları, yanlış ışıklandırma, kötü su değerleri yada herneyse stresin sebebini tespit etmeniz gerekli. Yoksa yem yemediği için zayıf düşüp ölebilir.
Icmen
Birkaç gün dursa iyi olur. Seyir zevki olarak hobinin en keyifli anları o birkaç gün zaten [;)]
Icmen
Ana tankta fazla rahatsız eden balık yoksa 8-10 gün hiç dokunmayın bence. Yakalama sırasında ve yeni tankta strese girebilir. Yumurtanın ilk haftası balık çok hassas ve yutma eğilimindedir. Yumurtalar canlanmaya başladıktan sonra anaç balık yumurtalara daha sadık ve korumacı olur. 10 günden sonra kolay kolay atmaz yumurtaları. O zaman diğer tanka alabilirsiniz. Bol oksijenli pipo filtre uygun olur yeni tankta.
İlangi Yellow Cinsiyet
2 ve 3 kesin erkek gibi geldi. Diğerlerine karar veremedim ama net dişi denebilecek bir balık yok sanki.
Artemia Hangi Boydaki Balıklar İçin Uygundur?
Yardımcı olacak olan yokmu arkadaşlar? [:((]
Artemia Hangi Boydaki Balıklar İçin Uygundur?

Hobicilerin favori canlı yemi artemia nın besin değeri yüksek ve balıkların bağışıklık sistemi için yararlı bir yem olduğu malum. Forumda artemia ile ilgili konuları tarayıp biraz bilgi edindim. Lakin daha önce hiç bu yemi kullanmamış biri olarak aklıma takılan soru hangi ebattaki balık yavruları bu yemi yiyebiliyor ve yetişkin balıklar için de kullanılan yada faydalı olan bir yem midir?

Örnek olarak yeni doğmuş 0,5 cm amerikan cichlid yavrularım yiyebilir mi? Ya da 10-15 cm yetişkin cichlid balıklarımın ilgisini çekermi ve doyurucu bir öğün olur mu?


F0 Benga
[QUOTE=bjkalley]Sağolun. Kendime ve tanıdıklarıma ayırdığım 30 kadar 5-6 cm yavru var. Onlar dışında balıklar sürekli yumurtluyor, birkaç üyeye daha 1'er cmlik minik yavru verdim. Uğraşır büyütürüm derseniz keseden yeni çıkmış yavru hediye edebilirim. Sarıyer veya Etiler Boğaziçi Üni durağından elden teslim almanız lazım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/1/201120170452181.jpg[/IMG][/QUOTE]

Maaşallah balığın rengi ve formu çok iyi olmuş Ali bey. İçim gitti resmen.
Viktorya Cichlidi
Tebrik ederim Ali bey çok güzel balıklar. Bir dönem ben de beslemiştim. Gerçekten görselliği yüksek bir tür. Özellikle kur yaparken belirginleşen maskeleri ile renk cümbüşü oluşturan erkekleri izlemeye değerdir. Hızlı büyüyen ve kolay üreyen yapıları olmasına rağmen çok da yaygın bir tür değil ve az bulunmasına rağmen değersiz oluşu da ayrı bir paradokstur. [:?] ( dediğiniz gibi doğal ortamında neslinin tükenmeye yüz tuttuğunu okumuştum).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.