ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
the_godfather
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2011 22:22
Son Ziyaret:
01 Ekim 2018 21:38
Toplam Mesaj:
175 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Tetik
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Tetik
DAİMA MALAWİ

SON 10 MESAJI

%100 Yerli ph Kontroller
Merhabalar,

Bu cihazı alan kullanan arkadaşlar geribildirim yapabilir mi?
HAQOS CANYON BOX 36 BAŞLAYALIM DEDİK
Bu hacimde hayalet beslenemez.
Bir yosunda benden
Merhaba,

Clado ile savaşan herkese bilgi paylaşımı olması açısından , eğer kimyasal kullanamıyorsak potasyum gübresini şırınga ile yosununu üzerine sıkmak çok işe yarıyor. Ayrıca mekanik temizlikten sonra dip çekimi bu canavarı çok zayıflatıyor. Bitkili tankta dip çekimi tavsiye edilmese de cladophora kirli zeminde daha rahat hayatta kalıyor. Şu anda eskisinin %5' ine düştü ve büyüyemiyor. Birkaç dip çekimi ve potasyum vuruşuyla tamamen kurtulabileceğim sanırım. Bu arada cuba gibi çılgınca fotosentez yapan bitkiler arasında pek barınamıyor. Saf oksijen yakıyor sanırım. Bu canavarla savaşta herkese başarılar.
Şaşırılcak olay!
Sp' ler 6 aydan sonra cinsel ergenliğe ulaşır' şaşılacak birşey yok. Ama 3 erkek bir süre sonra iki dişiyi strese sokar ve zayıf düşen dişiler hastalıklara açık hale gelir. İdeal oran 1e 5d şeklindedir. Yavrularınız hayırlı olsun.
Yosun problemi (resim mevcut)
Algovec karidesler için zararlıdır. Seranın sitesinde de karides olmayan akvaryumlarda kullanılabileceği belirtilmiştir. Keza aldı salyangoz dışında salyangoz besliyorsanız onlara da. Ben kimyasal kullanmayı düşünmüş ancak daha sonra pek çok yerden araştırıp vazgeçmiştim.
Yosun problemi (resim mevcut)
Su değiştirip üç gün karbonla filtrasyon yapın ve tekrar su değiştirin. Madem idareden başka bir akvaryumunuz var. Alkol kedi balıkları, karidesler ve salyangozlar için ölümcüldür.
Yosun problemi (resim mevcut)
Algol çok sert bir önlem, biyolojik dengenizi çökertmek çok daha kötü sonuçlar doğurur. Şırınga ile spot excel tedavisi bu yosundan kurtulmanızı sağlar. Toplam hacim için önerilen dozu aşmadan şırınga ile yosunların üzerine sıkın. Bu işlem sırasında ve 1 saat boyunca akıntıyı durdurun.

Saygılar.
Bir yosunda benden
Mustafa Bey nasıl kurtuldunuz bizimle de paylaşsanız. Bu arkadaş diğerleri gibi değil. Kendisi ilkel bir bitki, diğer yosunlar gibi değil. Ancak alınan bir bitki ile bulaşıyor. Yabancı forumlarda okuduğum herşeyi deniyorum bir haftadır:
- fosfatı sıfırlamak
- akıntıyı arttırmak
- mavi bir plastikle ışık kaynağını kaplamak

Gelişimi yavaşladı ancak tamamen kaybolur mu, bilemiyorum. Bugün çaresizlikten şırıngayla kcl çözeltisi sıkmayı bile denedim. Bunu da bir forumda okumuştum. Excel tedavisinin işe yaramadığını çok okudum, bilakis coşturuyormuş. Hidrojen peroksit tedavisi kesin çözüm deniyor ama nerite ve kiraz karideslerim ve hatta hc' lerim yüzünden uygulamam mümkün değil. HC' lerin arasında gelişemiyor ama parvulalarımın arasında çok rahat gelişebiliyor. Sizin başka öneriniz olabilir mi?

Saygılar.
ahlimi yoksa mavi imparatormu ?
Bu bir melez. Ahli imparator veya ahli litobathes ya da soyunda her üçünün genlerini taşıyan bir kırma. Safkan bir ahli çok daha ince bir gövdeye sahiptir ve lekeleri bu şekilde değildir.
Gübreleme hakkında yardım lütfen
Merhaba İlyas Bey,

aslında co2' nin tamamı yanlış bir ifade olmuş. Benim yaptığım "ilk ışıkları yaktığımdaki mevcut karbondioksiti muhafaza". Yani ph' ı düşürebilecek ekstra co2 ile bitkilerin tüketimini dengelemek. Bu ifadeyi de bitkilerin co2' siz-hatta belirli bazı bitki türlerinin belli bir co2 konsantrasyomu altındaki- bir ortamda fotosenteze devam edemeyeceğini genel geçer kabul ettiğimden için kullandım. Havuz problemi ifadesini de bu yüzden seçtim. Benim yaptığım ışıklandırma ve co2 besleme saatlerini bitkilerin ihtiyacına göre ayarlayarak co2 seviyesini fotosentezi devam ettirecek, ancak ph dalgalanması yaratmayacak konsantrasyonda tutmak. Zor ve zahmetli olabilir fakat gerek balıkların gerek bitkilerin sağlığı için çok önemli.

Mesajımdaki kronolojik sıralamaya bakarsanız 5 sn' de bir kabarcık çıkarken ifadesi daha önceki bir zamana aittir. Daha sonra tüplüye geçtiğimi görürsünüz. Yani toplam bitki kütlesi ciddi miktarda artmıştır.Co2 beslemesi de doğru orantılı olarak arttırılmıştır. Fark gözle görülür fotosentezdir. Yani fazladan eklenen co2 pazarda müşteri bulmaktadır.

Malum saf su bikarbonatla 4 dkh' a getirilince elbette saf su olmuyor. Ancak içinde başkaca asit bulunmaması garanti altına alınıyor. Ph- kh tablosu da bu şekilde hazırlanıyor.

Her zaman cevap yazabilirsiniz. Sonuçta bu bir atışma değil, bilgi alışverişi.Zaten bu yazışmaları yapabileceğim forum üyeleri benim için daha değerli.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.