ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhan.genc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2011 16:07
Son Ziyaret:
17 Şubat 2013 19:07
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erhan genç
Doğum Tarihi:
14 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan Genç

SON 10 MESAJI

Pirana!
Merhaba,
 
    Pirhana dediğiniz otçul cins olan pacu ise pengasus ile beraber yaşayabilirler. Fakat pirhana nın cinsi natteri ise biraz daha büyüsün diğer balıkları yer. Bitki konusuna gelince ise, bitkiye ihtiyaç yok. Aksine balıklarınız iri ve hareketli cinsler, bütün bitkileri yerinden sökeceklerdir. Yani bu balıklarla bitki zor iş.
   
erhan.genc2012-04-09 20:13:54
balkonda akvaryum olur mu

   Balkon zor iş. Geceleri soğuk, gündüzleri sıcak olacaktır. Günlük ısı değişimleriniz 5-30 derece arasında oynar. Hadi soğuk olayını ısıtıcıyla çözdünüz ısınma olayını ne yapacaksınız. Balkona 5-10 litrelik bir kabın içine su ve derece koyarak 1 hafta boyunca gözlemleyin bence.

   Balkona geniş ısı aralıklarını tölere eden, alg lerin ihtiyaç duyfduğu besinleri ve algleri tüketmeyi seven bitki ve canlılardan oluşan akvaryum hatta daha güzeli paladaryum kurabilirsniz bence. Japon şemsiyesi, zebra danio , hayalet karides, salyangoz, java moss bakabilirsiniz mesela.
yeni doğan lepistesleri leğende büyütsem olurmu?

   Leğende değerleri sabit tutmanız zor. Çok kayıp verirsiniz ve gelişimleri yavaş olur. Akvaryumun içini rafya ile doldurun. Yavruların büyük kısmı hayatta kalacaktır. Ayrıca ana tankta çok daha hızlı gelişirler.

Elma salyangozu

   Elma salyangozlarının bir çok türü vardır. Altın elma salyangozu dediğimiz "pomacea bridgesii" bitkilere zarar vermez. Fakat sizin salyangozlarınız  bitkileri yemeyi çok seven "pomacea canaliculata" türü olabilir.   Salyangozlarınızı akvaryumdan çıkartmak istemiyorsanız çok sevdikleri salatalığı sürekli verirseniz bitkilerinizle ilgilenmezler. Ama salatalıkları uzun süre suda bırakırsanız suyu bozar.

   Salyangozlar için çok büyük hacimlere ihtiyaç yok bence. Piko akvaryum olarak kullanılan küp şeklinde 2,5-3 litre civarında vazolardan edinirseniz. Küçük hacimde az uğraş ve masrafla çok güzel bitkili bir pikonuz olur. Pikoda bitkileri yenilemek, su değişimlerini daha sık ve çok yapmak masrafsız olacaktır.  Kısaca daha kolay uğraşırsınız. Sorunda olmayacaktır salyangozlar su,ısı vs. değişimlerine oldukça dayanıklıdır. Yada bitki koymayın sadece taş ve dallardan oluşan güzel bir dekor yapın. Herşey sizin hayal güçünüze kalmış. Pikonun üzerini kapatmayı unutmayın yoksa salyangozlarınız firar ederler.
 
  
 
 
 
erhan.genc2012-03-16 13:26:43
İç Filtre Motor Aldım yeterli mi?
Aynı filitreyi 85 lt de kullandım fazla fazla yetti. Size tavsiyem seramikleri en alt a alın. Ortada mavi biyolojik sünger kalsın. Siyah geniş gözenekli süngeri çıkarın. Yerine en üstte olacak şekilde sadece elyaf koyun.
Malawi ye döndüm.Umarım beğenirsiniz
Akvaryum camın önünde ise bitkiye daha çok ihtiyacınız olacak. Güneş ışığı alg oluşumuna neden olacaktır. Bitkileriniz güneş ışığı alacağı için daha güzel gelişecek ve alglerin ihtiyaç duyduğu besinleri tüketecektir. Fakat yinede camlarınızda yosun oluşur. Bunun içinde salyangoz öneririm. Hem yavrularınıza dokunmaz hemde artık yemleri yerler.
Filtre
Çok yemleme yapmayıp büyük ve fazla artıkları temizleyecek canlılar beslerseniz pipo filitre 40 litre için gayet yeterli olur. Tabi bu balık sayınıza da bağlı. 85 litre tankımda büyük boy pipo filitre kullanıyorum. 5 adet yetişkin, 30-40 adet de yavru lepistesim var. Haftada 10 litre su değişimi yapıyorum. Salyangozların yardımı ile sonuç mükemmel.
Salyangoz akvaryumu
Koray Bey,

   Bu tankı biliyorum "IAPLC" yarışmasında derece almıştı yanılmıyorsam. Gayet beğendiğim bir akvaryum.

                                              Teşekkürler.
Salyangoz akvaryumu
   Teşekkürler arkadaşlar. Akvaryumun konsept i bambu olduğu için bambular üzerinde bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Fakat tankın istediğim hale gelmesi için 2-3 ayı var sanırım. Moss duvarı arka tarafı komple kapladığında derinlik katacak. Ve tilki kuyrukları çoğaldığında komple üstü kaplayacak ve aşağıya doğru sallanacaklar.
Salyangoz akvaryumu
Fotoğraf:

Boyut (cm): 50 x 35 x 20
 
Kapasite (litre): 35
Canlılar: Altın elma salyangozu (Pomacea Bridgesii), java moss , çam

Malzemeler: pipo filitre, 50w ısıtıcı, kuvars kum, bazalt kaya, kuru bambu çubukları
Akvaryum Bakımı: haftalık 5 litre su değişimi

Kullanılan Yemler: kabak, salatalık, havuç, patates vb.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.