ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fzkdevil
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
40
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2012 02:04
Son Ziyaret:
16 Kasım 2024 17:57
Toplam Mesaj:
624 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fethullah arslan
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1980
Yaş:
44
İl:
Manisa
Meslek:
Bilgisayarcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/122568/36237_443801371209_64363006209_6314943_7773411_n.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Işıklandırma Ve Kurulum Hakkında
Merhaba Akvaryumda nasıl bir tasarım yapmayı düşünüyorsunuz? hangi balık türlerini ve bitki türlerini yaşatmayı planlıyorsunuz? eğer tüm enerjinizi akvaryuma vermeyi hedefliyorsanız yüksekliği 40 cm ve altında yapabilirsiniz hangi köklü bitkiyi dikerseniz dikin haftada en az 1-2 defa budama isteyecektir. Çok uğraşmak istemiyor bitkilerin daha yavaş büyümesini daha fazla balık görmek istiyorsanız yüksekliğinizi (uzunluk 130cm ise) 50 ve üzeri seçmenizi öneririm ışık konusunda şöyle yardımcı olabilirim sizin ölçülerinizi baz alırsak yaklaşık 400 litre akvaryum su kapasitesi olur kum dekor kayalar kökler derken en kötü ihtimalle üstten zemine 40-45cm boşluk kalacaktır ki en kötü 300 litre için ışık değerlendirmesi yapmalısınız.
300 litre için taban bitkisi düşünmüyorsanız ;
sadece balıklar için 90-110 watt
rizomlu bitkiler için 130-150 watt
stem türleri için 150-180 watt
taban bitkisi düşünürseniz 240-280 watt
su yüzeyinden 10-15 cm yüksekte ve aralarında yanlamasına 15 cm boşluk olacak 2 sıra Led ışık kullanmanız gerekmektedir.
bunun nedeni hem derinliğinizin hemde genişliğinizin fazla olması eğer genişliğinizi 35-40cm e çekerseniz 1 sıra led yetecektir.
Eğer 1 sıra led yapmak istiyorsanız ışığı yüzeyden 50-60cm kadar yükseltmeniz gerekmektedir ki belirttiğim watt değerlerinin üzerine her bir cm yükseklik için 1,5 watt ekleme yapmanızı öneririm ancak yükseltme yaptığınızda LENS kullanırsanız 60-65 derece watt eklemesi yapmanıza gerek kalmaz.

Bünyamin bey Hobi sizin hobiniz keyif sizin keyfiniz hangi ölçülerde isterseniz nasıl size hitap ediyorsa öyle yaptırınız belirli kalıplara sokmak zorunda değilsiniz. akvaryumunuz da ne yaşatmak istiyorsanız onu paylaşın o konuda da yardımcı olalım.
Fikirlerinize İhtiyacım Var
Yanyana betta akvaryumu çok saçma ve mantıksız bettalar aşırı saldırgandır bu nedenle sürekli cama vurarak öleceklerini düşünmekteyim ölmeseler bile aşırı stres yüzünden sağlıklı olmayacaklardır bence paravanları koyu renk yapın tek taraftaki sumpun temizliğe hiç bir faydası olmaz renkleri için bettalar etçil beslenir ve dip çekimine ihtiyaç duyarlar ya her bölmeye şelale filtre koyun yada her hafta dip çekimi yapın. düşünceniz hatalarla dolu olduğu için yemlemeden önce bunları çözümlemelisimiz.
Bitkili Akvaryumdan Denize Geçiş
Araştırma yaptınız mı yoksa buradan mı öğreneceksiniz bilmiyorum ama deniz akvaryumu sisteminde dış filtre hava motoru ısıtıcı kullanılmaz öncelikle taşırma sistemi ile sumpa geçmeniz gerekiyor en az 100 litrelik sump lazım iyi bir kafa motoru protein skimmer almanız ve PS geciktirici priz kullanmak lazım tabi kaliteli tuz almanız refraktometre edinmeniz lambayı değiştirmeniz gereklidir en kötü ihtimalle aynı armatürden bir adet daha lazım actinic mavi lamba eklenmeli cam kalınlığı belli olmuyor ama 8mm altındaysa denemeyin kürlenmiş kaya almalısınız kumunuzuda coral veya Aragonit kumla değiştirmelisiniz midye kırığı Mercan kırığı yada deniz kumu değil. En az 2 adet dalga motoru şart akvaryum 250 litre aşırı sirkülasyon gerekli sump için bolca malzeme tedarik etmelisiniz. Hepsini yaptıktan sonra hiç canlı eklemeden 5 6 ay demir gibi bir irade ile yosun savaşına hazır olun sadece akvaryumu kullanacağınız için 5000 TL harcayıp sabırla ilk 6 ayı geçirirseniz birkaç bin TL daha harcayıp artık balıklarınıza poliplerinize mercanlarınıza anemonlarınıza merhaba deyip renkli reef maceranıza başlayabilirsiniz. Haftalık ortalma 3 saatlik iş yükü ve 100 150 TL giderinizde cabası. İnşaallah geçersiniz de sitedeki nadir deniz akvaryumu hobicilerine bir yenisi eklenir bizimde gözlerimiz bayram eder. [EDIT]fzkdevil,2020-01-03 04:01:19[/EDIT]
Akvaryum İçin Elmas Sorunum
Kaç mm için deniyorsun 2-4mm ok 6mm için biraz sert davranmalı 6mm üzerini kesmeniz imkansız.
Hagen Sorunsalı
Aquaclay okadar çirkin bir kum ki bitki kökleri tutunamıyor hafif olduğu için sudaki cam temizlerken oluşan dalgalanma bile bitkileri zeminden ayırabiliyor besin yok hiç bir etkisi katkısı yok silikon boncuk gibi. Hagen nispeten iyidir balık ölümleri izin su ile alakası olduğuna eminim çünkü hagen çok az salınım yapar bazıları mıknatıs falan tutar yapışıyor derler ama demir öyle Kendi kendine işe yaramaz şelatlanması gerekir. Neyse bunları açıkladıktan sonra sizin ihtiyacınız lav kırığı besin vardır düşük destekli akvaryuma can verir bakteri yuvasıdır kullanırsanız büyük filtreye ihtiyacınız kalmaz suyu süzecek kadarı yeter biyo temizliği tabana yapar ağırdır bitkiyi kavrar kökler çok severek yapışırlar kullanımınıda anlatayım tabanı serin suyu doldurun pipo yada şelale filtreyi takın bakteri kültürü ekleyin ışıksız olarak (ortam ışığı yetecektir) 2 hafta çevirin haftada %25 su değişimi 3. Hafta bitkileri ekleyin balıkları ekleyin ışığı ekleyin ta daaaaaa hazırsınız. İyi eğlenceler...
1 Günde Eriyen Bitkiler
Bitkiler yenimi eklendi yeni ise ve emers olarak alınmışsa bazı yaprakların adaptasyon sürecinde yok olması normaldir. Yeni değilse suyunuzda çeşme suyu ise sertliğini kontrol edin. Akvaryum kurulumu yeni ise iz element gübresi ekleyebilirsiniz demir mangan magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir zira önde duran dik koyu yaprak iz element eksikliğinin canlı örneği. Isı kaynaklı olduğunu düşünmüyorum yaprakların toleransı eşittir ve bazı yapraklar etkilenmiş sadece. Bunları bir kontrol edin.
Tüp Co2 Hortumu
Merhaba hava hortumu cansızdır şişer patlar pnömatik hortumu kullanın basınca dayanıklı hem et kalınlığı daha fazladır hem çok az daha geniştir.
Bitkili Karma Akvaryumum
Hayırlısı olsun mesut Şu arka fondan kurtulup yerine buzlu cam stickeri alırsan daha hoş olacaktır.
Lepistes Yavru Ve Yetişkinler İçin Yem Tarifi
Merhaba imzada Lepistes yazmışsınız etçil ağırlıklı bir türdür tubifex büyükleri ihya eder yavruların ebatlarını vermediğiniz için artemia diye cevaplayabilirim.
Arka Sump Akvaryumdan Su Alıyor
Merhaba resim çekerseniz hatanın nerede olduğunu daha net anlayabiliriz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.