ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MichaelMyers
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2012 14:26
Son Ziyaret:
04 Mart 2012 10:27
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A.Fırat Aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

A.Fırat Aydın

SON 10 MESAJI

Malavi Akvaryumu (:
Malawilerde yükseklikten çok en önemli.80x80x30 çok ideal bir durum değil.
Betayla hangi canlı doğuranlar?
Sami Bey, siz 1 metrelerden bahsediyorsunuz, adam 35 litre diyor.
Demasonilerde tuz kullanımı hakkında
Doğal ortamı taklit etmenin güzelliğini anlarım.Ama kaçımızın tankındaki balıklara bir damla Malawi suyu değdi? Ne yaparsak yapalım balıklara Malawi'deki habitatı aynen kurmamız mümkün mü?

Tuz balıklardaki stresi alır, idrarla attıkları tuzu geri almalarına yardımcı olur.Parazitlerle savaşmaya yardımcı olur.

Sağlıklı tıkır tıkır işleyen bir akvaryuma tuz atmaya gerek var mı? Yok.

Faydası olacağını biliyorsam, balıkta tuzu kaldırabiliyorsa (Malawi'de 0 a yakın değil, az ancak sıfır değil NaCl için diyorum, bunun dışında diğer tuzlar açısından Malawi zengin bir göl) ben tuzu atmakta sakınca görmüyorum.Malawi'de bu yok derseniz ben de benim balığım Malawi'de doğmadı, ticarethanede doğdu, vahşi doğadan değil, iç çiftleşme sonucu dar bir gen havuzundan geliyor, akvaryumda suyun sıcaklığını da kimyasal bileşiğini de doğa kadar iyi kontrol edemiyorum derim.Bana yardımcı olacak her şeyi Malawi'de olsun olmasın kullanırım.

Sonuçta tercih meselesidir.Sağlıklı, tıkır tıkır işleyen akvaryumun tuza gerçekten ihtiyacı yoktur, tıpkı sağlıklı bir insanın vitamin haplarına ihtiyacı olmayacağı gibi.Ben vitamin hapı kullanacağım diyorum, siz ilk insanlar zamanında vitamin hapı yoktu, kullanmamalısınız diyorsunuz.Durum buna benziyor.
Aysmen hareketliliği
Iceman'in hepçil olduğunu yazan tek kaynağa rastlamadım:

Scientific Name: Pseudotropheus sp. “Acei” (Msuli)
Common Name(s): Yellow Tail Acei
Geo. Origin: Msuli
Habitat: Sand
Diet: Herbivore

http://freshwatercichlids.com/yellow-tail-acei-cichlid

This Cichlid prefers rocky sand and shorelines that are abundant in logs where they can hide. This particular species of Cichlid has evolved the ability to gather or harvest small pieces of algae from plants and submerged logs. Their secret is the evolution of special flat teeth with which they can take the small bits of algae off of logs and other rough surfaces. (algleri koparmak için evrimleşmiş düz dişlerinin olduğundan bahsetmiş.)

http://www.cichlidssite.com/acei-cichlids/

These types of fish feed on dead logs of wood. A supply of these should be kept on hand because they tend to uproot live plants while looking for food. (ölü ağaç kütüklerinde beslendiklerinden bahsetmiş.

http://ezinearticles.com/?Keeping-Acei-Cichlids&id=6182980

he Pseudotropheus Acei feeds upon the sediment covered rocks and wood in nature. Provide a balanced diet of dried seaweed and other plant based flake and pellet foods.(tahta-kaya üzerindeki çökeltiden beslenir.kurumuş yosun ve bitkisel yemle besleyin)

http://www.seahorseaquariums.com/store/product/3895/Acei-Cichlid/

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+831+1829&pcatid=1829    (aynı bilgi değişik kaynak)

10 kaynak incelediysem 9'u herbivore (otçul) diyor.Hatta dişlerinin bile alg kazımak için evrildiğinden bahsedilmiş.Hepçilliğine ilişkin tek satır okumadım.Neye dayanarak hepçil dediğinizi-mümkünse kaynak göstererek- bilmek isterim



Malawi tankı kuruyorum tecrübelerinize ihtiyacım var..
Dediğiniz doğru.PH'ı düşürdüğünü biliyorum, ph düşünce asiditeye mi baziğe mi kaydığını karıştırdım. .Demek ki insan ÖSS'de yapmadığı hataları 30' undan sonra yapabiliyormuş.
Aysmen hareketliliği
Iceman otçul, sp hepçil diye biliyorum.bitkisel ve proteinli yemler eşit miktarda verilirse iceman zorlanır.Bence ideali bitkisel ağırlıklı beslenmenin 1-2 gün protein içeren yemlerle desteklenmesi.



Bende de aynı balıklar var.Ben de iceman+sp bakıyorum.Aynı şekilde ben de siteyi günlerce okudum.Telaşa mahal yok.Otçul beslenen balıkların bile haftada 1-2 gün protein ağırlıklı yemlerle beslenmesi tavsiye edilen bir durum.Bu beslenme programı ile sp lere de çok rahat bakarsınız.Iceman bence sp ile karma için en uygun balık.Sakin, dişisi de erkeği de renkli, sürekli saklanan dip balığı değil, gerçekten akvaryuma neşe katan bir balık.
Demasonilerde tuz kullanımı hakkında
Benzer ürün ben de kullanıyorum.Üzerinde 50 litre başına 4 tablet kullanın yazıyor.Ben yarısını atıyorum, yani 50 litre başına 2 adet kullanıyorum.Şu ana kadar sorun yaşamadım.
karmakarışık malawi akvaryumu
Arka fon gerçekten usta işi olmuş.Beni aşıyor, anca yapanı takdir ediyorum.
Sarı Prenses ile yan yana yaşayabilcek balık önerir misiniz?
Iceman-kadanga-yunus rahat bakılır.Saulosi-demasoni-mpanga hafif gerilim olur ama büyük hacimde yine bakılabilir.
Saulosi yavruları
Ebat büyük olursa 2 e 6 d olur diye düşünüyorum.Tankınızın kapasitesini bilmediğimden net yorum yapamıyorum.saulosinin güzel yanı erkek dişi ayrımının kolay olması.Kaya tuzu kullanmanızı öneririm.saulosi otçuldur, yemleme buna göre olmalı.Tüm balıkları aynı anda atmayın.Ters bir durum varsa kaybınız büyük olmasın.Su değerini oturtmak için mercan kırığı gibi asidik salınım yapan kumlar kullanabilirsiniz.Sağlıklı akvaryumlar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.