ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tarick06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2012 23:00
Son Ziyaret:
20 Nisan 2021 21:26
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık Aksoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tarık Aksoy

SON 10 MESAJI

120x40x45h Bitkili Tetra Akvaryumu
Oldukça güzel olmuş bence sola bir şey eklemeyin kum çok güzel bir sadelik katmış, sağ tarafla birlikte hoş bir asimetri oluşturmuş. Sağ taraftaki bitkiler büyüdüğünde çok daha güzel bir kontrast oluşur hatta muhtemelen.
Beyaz İnce Canlılar
Yardımcı olabilecek yok mudur?
Beyaz İnce Canlılar
Akvaryum Kapasitesi (litre): 50
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 7 lepistes, 3 plati, 7 katil salyangoz, 2 cüce vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): pH 7, 25 derece, amonyak yok, nitrat yok denecek kadar az
Filitrasyon: Yok
Su değişimi: Haftada bir %40

Merhaba,

Walstad metoduyla akvaryumumu kuralı 40 gün kadar oluyor. Dönem dönem akvaryumda baş gösteren bir takım canlılar var. Işık açıkken özellikle yüzeye yakın kısımda ve akvaryumun ön iki köşesinde yoğun olarak incecik kıl kadar ve çok kısa canlı sürüleri var. Toplu şekilde sürü olarak hareket ediyorlar suda. Aşağıya videosunu koyuyorum. İlk günden beri camda ufak planaryalar vardı ancak kimyasal kullanmadım. 3 gün önce lepistes ve platileri aldım ve yarım santim uzunluğundaki planaryalar görünmüyor artık sanırım yiyorlar balıklarım. Ancak akvaryumda balık yokken de 2 kez gözlemlediğim ve yukarıda anlattığım canlılar var. Planarya yavrusu olduğunu düşünüyorum ama emin de değilim. Ayrıca akvaryumda siyanobakteri sorunum vardı, bakteri kültürü aldım kullandım ve su cam gibi olmuştu her ne kadar kumda yeşil yeşil kalıntılarını görsem de. Yani biliyordum ki tamamen ölmediler. Ancak 3 gün önceki son su değişimimden sonra yeniden su siyanobakterilerce bulanmaya başladı. Acaba o beyaz minik kılımsı canlıların bakteriyle ilişkisi var mı diye de düşünüyorum. Bu canlıların teşhisi noktasında yardımınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

[VID]https://youtu.be/JOY9hGx82D0[/VID]
Cam Yüzeyindeki Beyaz Minik Canlılar
[VID]https://youtu.be/3tFemlnWRos[/VID]

Konunun ilk mesajında bahsettiklerimden sonra, videodaki şekilde canlılar görüyorum suyun özellikle yüzeye yakın kısınlarında. (Videonun yarısından sonra daha netleşiyor canlılar) Walstad metodyla kurulumun 11. Günündeyim, henüz canlı yok içeride bitkiler dışında. Su yeşil, sanırım amonyağa bağlı sinobakteri patlaması oldu. Dün su değişimi yaptım, o akşam renk düzelmişti ama sonra yeniden yeşile döndü bugün. Onunla mı alakalı bu canlılar bilmiyorum ama artemia yavrusu gibi hareketleri. Nedir bunlar sizce ve döngüye nasıl etki ederler? Müdahale etmem gerekir mi? Sinobakteri konusunda öneriniz nedir?[EDIT]tarick06,2020-10-26 00:48:01[/EDIT]
Cam Yüzeyindeki Beyaz Minik Canlılar
Merhaba,

Akvaryumu 3 gün önce kurdum. Bitki ve bir ikinci el akvaryumcudan aldığım yatı kökü dalını ekledim. Henüz canlı yok. Ancak akvaryum camında dairesel hareketler yapan yürüyen iğne başı büyüklüğünde minik beyaz şeyler var. Bunlar nedir, zararlı mıdır?

Betta Sinirlenme Sorunu
Beyaz fon yapınca balığı plastik kovada besliyomuş hissi uyandırdığı için bende; fon kullanmıyorum :) gün ışığı alan biyerde duruyor. Başta da bahsettiğim gibi alg sorunu oluyor, ayda bir de onu temizliyorum artık...

Kabarması elbet yerinde olunca olumlu bişey olabilir ama, 24 saat de o halde olunca balığım sinir krizinden ölür diye korkuyorum.
Betta Sinirlenme Sorunu
Arka fonun koyuluğu arttıkça yansıtma gücü daha fazla artıyor yalnız Müslim Bey. Arabalardaki filtre cam gibi :)
Betta Sinirlenme Sorunu
Merhabalar,

Forumda ve internette araştırdım fakat aynı sorunu yaşayanlara tam anlamıyla biz çözüm önerisi verilmemiş.

35 cm lik bir akvaryumumun kapağına ufak bir ampul taktım (buzdolabı ampüllerinden). Işığı açtığımda camda sanırım yansıma yapıyor ve beta yansımasına kabarıp cam ile adeta kavga ediyor. Ne diğer balıklar, ne yem hiçbişey umrunda olmuyor sadece ona odaklanıyor çıldırırcasına. Işığı söndürünce eski haline dönüyor.

Aynı sorun arka fon yapıştırınca da oluyor. Işık açık olsun olmasın, orda da yansımasını görüp saldırıyor cama. Tankta bitkilerim de olduğu için güneş ışığından faydalanıyorum cama yakın bi yerde fakat o da aşırı alg sorunu doğuruyor.

Aynı sorunu yaşamış veya konuyla ilgili bilgisi bulunanlardan yardımlarını bekliyorum.
Elma Salyangozu ve Midye
Elma salyangozuna alıştı sanırım daha sakin bugün. Ama midyeler dün bıraktığım gibi suda... Acaba akvaryumcu ölü midyenin ağzını japonla yapıştırdı da öyle mi sattı diye kıllanıyorum :)
Elma Salyangozu ve Midye
Merhabalar,

Bugün akvaryumcudan 2 adet 3-4 cm boyunda midye ve bir adet elma salyangozu aldım. 2 gündür akvaryumda bulunan bettam elma salyangozuna kafayı taktı. Etrafında gezinip tüllerini kabartarak devamlı onu kesiyor ve bazen dibinde durup yüzgeçlerini gererek titretmeye başlıyor. 3-4 saniye sürüyor bu titremeler. Bu davranış bir gövde gösterisi midir ve zamanla geçer mi? Yoksa balığı strese mi sokar?

İkinci sorum ise midyelerde 4 saattir falan hiç bir hareketlilik yok kapakları kapalı olmasına karşın. Hareketlenmeye başlamaları uzun mu sürüyor yoksa ölü olma ihtimali var mıdır?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.