ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SadeceCüceVatoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2012 23:14
Son Ziyaret:
01 Şubat 2017 20:11
Toplam Mesaj:
276 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Yıldızdal
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1995
Yaş:
29
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Yıldızdal

SON 10 MESAJI

balığın aç kalması
[QUOTE=ugurnk]4-5 gün aç kalmakla ölmezler. Ağızında yavru ile 15 gün duruyorlar da birşey olmuyor. [/QUOTE]

Aynen hocam.2 hafta aç kaldılar birşey olmadı.Karşı komşuya güvendik gittik onlarında cenaze çıktı gittiler 1 tane bile ölü yoktu.
Muazzam Görüntü ve Aklımı Kurcalayan Soru.
Evet normal zaten 13. günden sonra kusturabilirsiniz diyolar, çünkü kese o zamana kadar kayboluyor.
Ama en güzeli sizin yaptığınız, bende öyle yapıyordum önceden alırdım ayrı tanka kafasına göre bırakırdı toplardı karanlık bir ortam yapın oyuk seklinde kaya koyun, en son 21. günde ağzına alamayacak kadar büyük olurlar o zaman dişiyi alırsınız.
Şu an yem atın yem yiyeceği zaman bırakır yavruları yemi yer geri toplar bu sayede güçden düşmez.
Bu yöntem bu yüzden güzel zaten dişi formunu kaybetmiyor.
Özellikle artemia verebilirsiniz.Güçlendirir.
Artemia Kabuklarına Son
2-3 sene önce yurtdışında bir forumda görmüştüm o forumdakilerin hepsi bu yöntemi kullanıyordu banada çok ilginç gelmişti.
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Babamında bahsettiği gibi konuya gireyim.
Benim ilgi alanım olan bütün türleri eklemişsiniz.Yani tanganikanın yumurta dizerek çoğalan türleri.


Altolamprologus Calvus
Altolamprologus Compressiceps
Neolamprologus Leleupi

Besledim.

Neolamprologus Cylindricus
V.moori
Daffodil
Bricardi
Julidochromis  vs.

Hakkında baya bilgim görmüşlüğüm var.

2 yıldır da kabukçular hakkında araştırma yapıyorum ufak 60-70 litrelik bir tankta güzel bir kabukçu ailesi beslemek istiyorum ama bulamıyorum bulduklarım ya il dışına göndermiyor yada fahiş fiyat istiyor.Eğer bulursanız güzel bir kabukçu türü Ocellatus, meleagris, brevis, similis vs. damızlık yada yavru uygun fiyatlı görüşebilirim.
Şu siteyi 1.5-2 yıldır takip ediyorum faydalanabilirsiniz.    http://www.shelldwellers.com/

Bunlarda eskilerden
















Bunlarda 5-6 sene evvel beslediğimiz mavi maymun kafalar.O zaman Ankara'da birinde bulmuştum şu anda Türkiye'de yok diye biliyorum.




Bu beslediğim türlerin hepsinden de yavru aldım.
Cyprichromis , Leptosoma Dünyası
[QUOTE=Echoe] Göllere ticari amaçla bırakılan balıklar oluyor, o gölün tüm canlı çeşitliliğini yok ediyor. Tropheus da ülkemiz hobiciliğinde aynı etkiyi yaptı. Ortada balık kalmadı, ne varsa kuruttu. En sevdiğim balıktı, şimdi gördüğümde midemde bir bulantı hissediyorum, o dereceye geldi. "Tropheus özel ve bakımı zor olan bir balıktır" yanılgısının peşinden gidiyor insanlar ve o balığı besleyip üretmenin matah ve zor bir şey olduğunu sanıp, bunu başardıkları için  de kendilerini usta ve özel hissediyorlar. Bu balıkları beslemekteki çıkış noktaları keyif almak değil, (geneli için konuşuyorum), ego tatmini - hırs - sidik yarıştırma ve bunun benzeri ilgisiz duygular oluyor genelde. Sumplu 500 litre akvaryum, mavi arka fon ve 6 tane 15 cm'lik yuvarlak kaya, 15 çeşit yem, 5 cm kum ve al sana profesyonel tropheus akvaryumu. Tutturulmuş bir yanılgılar dizesi, peşinden tüm insanlar koşuyor. Üretip satacağım diye de herkes kendi türünden vazgeçip piyasası şişirilen ve "özel ve nadir tür" olduğu söylenen tropheusları edinmeye çalışıyor. 

Olayın ticari boyutuna hiç girmiyorum çünkü daha ağır konuşacağım. Hayatında balık beslememiş adamlar bu işte para var deyip tropheus beslemeye çalışıyor. Yarım sayfa yazı okuyup bir iki bu işi yapmış adamla konuşup işe giriyor ve online ortamlarda - forumlarda hobiciymiş gibi, hayvan severmiş gibi kendini pazarlıyor. Tekrar ediyorum, gönülden bağlı olanları tenzih ediyorum. Bu virüslere, kan emicilere itibar etmeyin, ettirmeyin. 

Forum yönetimine de önerim var, üye satülerine daha fazla ehemmiyet verilsin. Birçok özel üye var, ticari üye olması gereken. 

Leptosoma konusuna gelirsek, evet piyasada yok, sadece o mu yok? Tropheus dışında, frontosayı bir kenara koyarsak bundan 5 yıl önceki hangi tanganyika balığını bulabiliyoruz ki? Akvaryumcuda ya da ilanlarda kaç tane furcifer, similis, ya da başka bir tür görüyoruz?

Küçük bir çözüm mü? 

Özendirin. Tanıtın leptosoma akvaryumlarınızı, küçük similis akvaryumlarınızı, ilgi yaratın. Hatta o mavi arka fonlu bomboş trop. akvaryumlarından birinin fotosunu koyun, yanına da kendi leptosoma akvaryumlarınızı koyun. Her fırsatta olayın vehametini ortaya koyun. Kimseyi kıracağım diye korkmayın. Kimsenin kişiliğine ve değerlerine laf söylemiyorsunuz nasıl olsa, akvaryum kötüyse kötüdür. vs...

[/QUOTE]

Hislerime tercüman oldunuz sizi ayakta alkışlıyorum aklımdakileri dilime getiremeyen bir insanım gerçekten mükemmel yazmışsınız en çokta şu bölümü beğendim

'ego tatmini - hırs - sidik yarıştırma ve bunun benzeri ilgisiz duygular oluyor genelde. Sumplu 500 litre akvaryum, mavi arka fon ve 6 tane 15 cm'lik yuvarlak kaya, 15 çeşit yem, 5 cm kum ve al sana profesyonel tropheus akvaryumu.'

Üstüne söylenecek fazla söz yoktur heralde.
En Fazla Beğendiğiniz Özlü Söz
İnsan hayatını kendisi çizer, sonrada buna kader der;
Olduğu kadar
Olmadığı kader
Jbl yem numunelerinin etkileri
[QUOTE=dialog]
JBL Novo Rift'i frontosalarım paylaşamadılar diyebilirim.. Bitkisel ağırlıklı gözükse de %31 oranında protein ağırlıklı bir yem.. Tavsiye ediyorum..[/QUOTE]

Bitkisel protein diyede birşey var illa etçil protein olacak değil onun içindekininde çoğu bitkisel protein bana göre.
L SERİSİ VATOZLAR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
[QUOTE=ibrahim hk] Güven bey,bilgileriniz için tekrar teş.ederim.Tarifini verdiğiniz karides yeminden yaptım,balıklar gayet güzel yiyorlar.Yalnız birdahaki yapımımda sarımsağı rendeleyerek koyacağım,çünkü sarmısakların tam olarak parçalanmadığını gördüm.Aynı zamanda mikserle karıştırma esnasında belirli aralıklarla yeme su ilavesinde bulundum.
Hikari yemle alakalı yazdıklarınızdan ve ısrarınızdan sonra,Hikari yemini epeyi merak ettim doğrusubende ilk fırsatta Hikari yemi temin ederek vatozlara vermek istiyorum.Sizin gibi birisi ısrarla Hikari diyorsa elbette bir bildiği vardır...Israrınızdan sonra Vatozlar acaba bu yemi havada mı kapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum
[/QUOTE]

Yurtdışı forumlarında tek geçilen bir yem, denemenizde fayda var.
En Fazla Beğendiğiniz Özlü Söz
Biz büyüdük ve kirlendi dünya.
Pico:4 litre:)[Mosslar gelişim aşamasında..]
Üzgünüm ama yine haklı çıktım 
O motor büyük diye defalarca söylemiştim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.