ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
terasil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2012 08:01
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2012 16:30
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özkan ÇUHALI
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Kocaeli
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2x Aquatang

SON 8 MESAJI

Tetra Isıtıcı !
Tetra marka ısıtıcı var bendede, İyi hoş ama bu ısı kalibrasyon tutsa ne güzel olurdu!! 26 da 35 çalışır kafasına göre.Isı ayarı yapmak ölüm,Hasta balıklar var diye ısıyı 29 a çekiym dedim ...zaten sitres balıklar 5 defa ayarla uğraş tuttur gece düzgün çalışsın sabah .. bak hiç çalışmasın...Jagerden Şaşmayın derim 20 daha ver ne olur sanki.Bu nedir jbl derece  1 derece fazla gösterir,Tetra ayar tutmaz,Bunlara verdiğim paraya Atman 3x ısıtıcı  alır daha uzun verimle kullanırdım.Vermişken az daha verin derim.
Tetra ısıtıcı hakkında bir soru !
Min water level > En düşük su seviyesi
Sen o ısıtıcıyı tamamen daldır yada en az o çizgiye kadar.Bendede Tetra var ve nefret ettim tetradan rezil bi marka
BEYAZ BENEK DİYE BİRŞEY YOK ARTIK
Unutmayın TUZ her balıkta kullanılmaz.Balığın cinsi tuzu kaldıramayabilir, balıklarınızın hassasiyetlerini bilmenizde fayda olur saygılar.
İştahsızlık
Merhaba dilerim sağlıkları yerindedir balıklarınızın ...
Balık cinsini belirtmeniz bitkilimi bitkisizmi gibi detayları vermeniz daha net cevaplara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.Benim bildiğim kadarıyla; balıkların sürtünme hareketleri birkaç sebepten olabilir.
1-Dış parazit
2-Nitrit ve nitratta oluşan aşırı yüksek değerler
3-Hepsi
4-Hiçbiri (hamilelik aşırı yem vs de olabilir:)
Balıklarınızı iyi gözlemlemeniz hastalık belirtisinden şüpelendiğinizde %30 veya biraz daha fazla dinlenmiş aynı ısıda su değişimi yapmanız faydalı olacakır.Forumda yeni konu açarken aynı zamanda açılmış konulardan bilgi toplamak daha hızlı sonuçlara ulaşmanızı sağlayabilir.Sağlıklı balıklar dilerim
60*60*60 Cüce Vatoz
 Çok geçmiş olsun. Umarım hasta değillerdir yada öyleyse bile iyileşir, sağlıklarına kavuşurlar İnşallah.Sevgili Kaan Hobiyi bırakmak hiç önemli değil ...Sen bıraksanda onlar biyerlerde yaşarken biyerlerde ölmeye devam edecek.Biz ölünce, yaşamın biz var olmadan önceki düzeninde devam edeceği gibi :) Ben birkez bıraktım ,çok sevdiğim Neonlarımı başka balık eklememden sonra (akvaryumcuların hasta balıkları!!!) kaybedince akvaryumu kendi haline bıraktım.2 cüce vatozum bu süre içinde yavrulamış ve yavrularının çoğunu (yaşar vaziyette)dış filtreden topladım aylar sonra baktığımda vatozlardan 5 i kalmıştı, aylar sonra 2 yavru ve Baba.Salyangozlar olmasaydı sanırım hiç birisini bulamazdım.Ne tesadüftür yavruların birisi dişi birisi erkekti,Onlar ve kalan tek erkek Kardinal beni tekrar ateşledi...Çok önce damızlık akvaryumu olarak yaptığım 50-50-50 akvaryumuma mobilya yaptırdım ve bitkili nano yapmaya karar verdim.Balık almıycak sadece bitki besliycektim,tabi öle olmadı.Kendi hatam yüzünden !!! vatozlarımı zehirliyerek öldürdüm (bakır salınımı)Çok üzüldüm :( 3 cm çok sevdiğim dişim ve 4cm erkeğim Sonra Kardinalle baş başa kaldık.Ona eş alıym derken akvaryumcudan yine cüce vatoz aldım 3 tane.Aldığım dişi Kardinalde erkeğime ve akvaryumuma tekrar Hayat getirdiler.Oyunları enerjileri,Erkek çok uzun süre benimleydi 2 yıl kadar zor zamanlarda beni terketmedi ama suyu zehirlediğim ,kötü şartlardan aldığı sıyrıklardan sonra o enerjisini kaybetti (ufak çaplı deformasyon) 3 ay kadar sonra o da öldü Eşine yalnız kalmasın diye erkek aldım ama erkek benim erkeğimi çok arattı,dişide yüz vermesede yumurta tuttu.Erkek karaciğer yada benzer bi hastalıkla tek taraflı şişlik sonrasında karantinada öldü (hasta ruhlu üreticiler !!) Şuan eş almaya elim gitmesede sağlıklı ama mutsuz dişim 1 i Turp gibi (2 si iştahsız hasta:(( cücem) 3 cüce vatozum var.Vatozlara tedavi arıyorum size rastladım belki okumazsınız bıraktınız çoktan,belki okursunuz benim haberim olmaz ama ...Şunu öğrendim sağlıklıyken seni mutlu eden canlılar,sağlıklarını kaybedince ölünce mutsuz etti diye kaçamazsın.Zaten sağlıklı olmalarının seni sevindiren yanıda bu değilmi? Yani hastalık olmasaydı ölme ihtimali olmayan bi akvaryumda baktığın balıklar seni ne kadar mutlu ve huzurlu kılabilirdi? Her halde; durumu kabul etmek, daha iyisi için çabalamak ve gerçekten başarılı dengeli huzurlu balıklar beslemek,uzmanlaşmak ve bundan ele geçirdiğimiz kazanımlarımızı hayata yansıtmak,hayatın ta kendisi.Bıraksanda aynı uğraşı başka bi yerde veriyor olacaksın eminim:) Tek farkı balıklar ve su olmaya bilir.Oysa su gerçekten Yaşamın kaynağı.''Kalbi olan her canlının ecr'i(+yada - hediyesi,cevabı) vardır'' sözüde bizim durumumuzu özetler nitelikte.
(--- Siyah İnci ---)
Zaman ayıramadığınız için bitki eksiltmenizi anlıyorum ama çok az bitki bırakmanız nitrat vs gibi sorunları ortaya çıkarırsa siz evde yokken bitkilerin hallettiği zehirleri su değişimi olmadan balıklar kaldırırmı bilemiyorum..
İlk bitkili High Tech denemem...13. sayfaya yeni fotolar ekledim.
Maaşallah çok güzel olmuş kayalar özelikle muhteşem renkte ve görüntüdeler Bitkilerinizde gelişip oturunca seyrine doyum olmaz gibi sağlıklı ve keyifli Akvaryumlar İnşallah...
Piknik tüpünden mayalı CO2 sistem (Resim & HD Video eklendi syf.2,10)
İşte çığır açacak kokusuz tasasız güvenlik valfli 3 bardan 8 bara kadar versiyonları olan (fazla bile) Mayalı sistemlerin en güvenilir Tüpü olacak İlaçlamada pompasıyla içine basınç verilen ve sonra uzun süre o basınç sayesinde ilaç yapılan kalın plastikten, 5 Lt ve çeşitli versiyonları olan tüp...
Benim kullandığım alttaki kendinden hunili yedek contası ve 20 tl gibi uygun fiyatla aldım.

Şuan kullanıyorum pompasını çevirerek klitliyrum ve kullanmıyorum. Hava kaçışını su dolu küvette test ettim (içine bolca hava pompaladıktan sonra) 0 kaçak !!
 İyi ve sağlıklı Akvaryumlar dilerim





http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10039912
http://www.724magaza.com/VETA-VT5B-ILACLAMA-POMPASI-5-LT,PR-27601.html

Not:Hortumu üstte olanlardan alın içinde dibe inen boruyu keserek üst seviyeden gazı vermesini sağlayın
Elbette tabancanın hortumunu keserek isterseniz selenoid valfli yada vs li şekilde kullanın... terasil2012-05-20 02:36:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.