ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pegass
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2012 16:53
Son Ziyaret:
14 Kasım 2015 12:11
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uğur salt
Doğum Tarihi:
02 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Meslek:
iç mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

7 adet 30x30x30h erkek betta tank
1 adet 110x40x30h dişi betta tank
2 adet 70x30x25h yavruluk
1 adet 25x20x20h karides tank

SON 10 MESAJI

Sudaki kabarcıklar

göstermeyin yani dişiyi başka bir tanka alın. başka tankınız yoksa araya saydam olmayan birşeyler yerleştirin ki birbirlerini görmesinler.

Sudaki kabarcıklar

bettalar karakter olarak birbirinden farklı oluyor ve erkek uysal ise belli bir süre sonrasında dişiyle ortak yaşama alışıyorlar. benim erkeklerin birisi dişiyle aylardır kardeş kardeş aynı tankta yüzüyorlar:) herhangi bir saldırma, agresif durum görsem hemen ayıracağım ama henüz bir vukuatlarını görmedim. onlar halinden memnun, ben daha memnun :) çiftleştirmek istiyorsanız bence dişinizi ayırın bi kaç zaman görmesinler birbirlerini. yoksa benim zıpırlar gibi kanka olup çıkarlar.

İlk deneyim kaplumbaga

genel bir bilgiydi bu, yanındaki :) işaret bunun göstergesiydi kimin anlayıp kimin anlamadığını pek önemsediğimi sanmıyorum :) saygılar.

İlk deneyim kaplumbaga
hayırlı olsun. malum kış mevsimi, suyun ısısı 15-18  derecede ise dinlenme moduna geçmişlerdir. muhtemelen dinlenme modundan da kış uykusuna geçeceklerdir. bence kaplumbağalarınızı çiftleştirmeyecekseniz kış uykusuna gerek yok çünkü uyandıklarında çiftleşmek isteyeceklerdir :) suyun derecesini kademeli olarak 23-24 dereceye cekerseniz normale döneceklerdir ve en önemli nokta özellikle kırmızı yanaklı(singapur kaplumbağası) güneşlenmeyi çok sever. güneş kabuklarının, iskelet sisteminin ve kas yapılarının güçlenmesini sağlar. güneşli havayı bulduğunuz an kaçırmayın çamaşır leğeni bu iş için ideal. beslenmesinde protein ağırlıklı bir programla ilerlerseniz çok daha güzel olacaklardır. saygılar.
Üretim için..?
thai style üretim tam sana göre bence ama onu yapabilmek içinde baya bi ustalaşmış olmak lazım
Üretim için..?
üretimi erkek bettanın tankında yapabilirsin de yeni doğduklarında yavruları nasıl fanusa alacaksın ? erkeği fanusa alsan daha kolay olmaz mı ! ayrıca artemia cıkarma işinde biraz pratik kazansan da sonra üretime geçsen daha mantıklı olmaz mı ?
Üretim için..?
 artemiaları tuzlu suda çıkarman gerekiyordu ayrıca artemiaları uzun bi sure yaşatmak pek mümkün olmuyor ve zaten yaşasalarda gün geçtikçe besin değeri de düşüyor. üretim için en az 3 tankın olması gerekli ben 3 tank kullanıyorum erkek için ayrı, dişi için ayrı ve yavrular için ayrı. erkek köpük yaptı çiftleşme gerçekleşecek diye bir durum söz konusu değil, önemli olan dişinin hazır olması ve çiftlerin uyumlu olması. dişin hazır değilse ve uyum yoksa balıklarının biri artemialar gibi mefta olur. bahsettiğin yemler hemen hemen heryerde mevcut kolaylıkla temin edebilirsin, ayrıca su piresi öneririm pireleride forumdan temin edebilirsin ve sadece protein ağırlıklı bir beslenme programı önermem. bu konularla ilgili gerekli araştırmayı yaparsan zaten hepsine cevabı forumda bulabilirsin. araştıralım lütfen ! saygılar
Üretim için..?
çok karışık olmuş yau
Kullanılmayan akvaryum camındaki kireç?
bir beze sirkeyi dökün ve silin ben bu yöntemle temizliyorum ve işe yarıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.