ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
QUASAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2012 03:40
Son Ziyaret:
25 Haziran 2013 17:49
Toplam Mesaj:
76 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A li YARGI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Karidesim Küstü
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yuvasından çıkmıyor, 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Salyangozlar, bitkiler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumu ilk kurduğumdan beri bizimle. Kurulumdan beri yaptığım tecrübesiz hamlelere (bitki yerleri ile oynamak, fazla ve düzensiz ışıklandırma, sonradan eklenen, salınım yapan zemin malz. vb ) sonunda, dayanamadı ve küstü.  Akvaryumu salınım yapan malzemeyi ayıklayarak bir kez daha kurdum. Son birkaç su değişimini reverse osmosis sistemden gelen su ile yapıyorum. Akvaryuma aralıklarla çay ve soda veriyorum.  

Akvaryumda dengesiz olan ne olabilir?
Stresin geçmesi için ne yapabilirim?
QUASAR2013-02-04 02:56:31
bitki yorum bekliyorum
İnternette mi, hiç bir şey bulamadınız?

http://www.akvaryum.com/Bitkiler/

http://www.bitkiliakvaryum.com/
Akvaryumumda Planarialar var
Ben sudaki akıntıyı azalttığım da, belirmişti akvaryumda. Takma kafana sorun yok.  
Piranha ( Natteri ) Akvaryum Yapımı
Ne olabilir ki? Bende merak ettim! 
CRAZY SNAILS
    
   ve ÖLDÜ :( pis helena ! yedi onu ):
QUASAR2013-02-01 01:17:35
Beyaz yumurta ve kurtçuklar
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Akvaryum camında, bitkilerin üzerin de ve muhtelif yerlerde elips şeklinde, beyazlıklar, cam üzerinde fark ettiğim hareket eden beyaz kurtçuklar!

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Bitkiler, 1 adet elma salyangoz, 1 adet helena, 1 adet boynuzlu salyangoz, az sayıda istenmeyen salyangoz, 1 adet kiraz karides.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):(

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 4 gün önce yaklaşık %40 su değişimi. Suya maalesef salınım yapan bir zemin malzemesi koydum. sonradan fark ettim ve hala çıkaramadım!
Son dönemde; iç filtre çıkışı yönünü değiştirerek akıntıyı iyice azalttım

Daha öncede suda yüzen kurtçuklar (canlı yem görünümlü, .5 cm uzunluğunda) fark etmiştim. Şimdide bunlar. Acaba nedir, sistemime zara verirler mi, nasıl kurtulurum???
Saygılarımla

QUASAR2013-01-19 23:16:39
YAKLAŞIK TAM 1 TON OLUCAK AMA.....
 Paşa Bey yinelemek istiyorum; amacım kimseyi huzursuz etmek değil! 

 Açıkçası ben konudan muafım, zira sahip olduğum mevcut tank 30 lt, belki 50 kg ağırlığında ve kurmaya hazırlandığım tank sadece 60 lt olacak. Ancak tercihler değişebiliyor tabii. Bana 30 lt bitkili bir tank yeterken siz ciklet kolonileriniz için sağlıkla büyüyebilecekleri alanlar hayal ediyorsunuz. 

 Hayatım, şu cümleyi duyduktan ve üzerinde düşünüp yorumlar yapmaya başladıktan sonra değişti, "Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır." Maalesef hayatımız "genellemeler" ile geçiyor! madem öyle bir genelleme daha yapayım; D.E.Ü. de inş. tek.liği okudum. 1999 yılında okul dahilinde kamu binalarının depreme dayanıklılığını kapsayan bir stajda, görev aldım. Bölümün en kıl hocası başımızda kolon yüzeylerindeki sıvayı balyoz, çekiç, keski vb. ile kazıyarak beton zemine ulaşıyor, schmit çekici ve pundit gibi ekipmanlar ile testler yapıyorduk. 
 Arkadaşım, sıva betondan sağlam olur mu? Demeyin! Beton yüzeye çekiç vb. ile ulaştıktan sonra, elimle ufaladığım bir düzine kolonu, aman bir gün önce çıkayım bu binadan psikolojisi ile, test dahi etmeden, sıvayıp kapattığımı biliyorum. Tekerrürden ibaret, şu an oturduğum evin, balkonundaki sözde beton (gerçi taşıyıcı değil ama sonuçta beton) elemandan büyükçe bir parçayı elimle kopardım tam 12 yıl sonra! Bence ikisi de aynı bina!!!

 Konu düşündüğünüz gibi bir netliğe hiçbir zaman ulaşamayacaktır maalesef! Ne o müteahhit, ne çevrenizdeki mühendis yada mimarlar ne de her kim olursa olsun söyledikleri ve yazdıkları havada kalacaktır o iş makinaları gibi!!!

 Saygılarımla.



 



QUASAR2013-01-16 13:18:17
YAKLAŞIK TAM 1 TON OLUCAK AMA.....
 Konu, forumdaki bir abimizin mesajı ile gündemime gelmişti yakın süre önce. Ben 1-1,5 tonluk ek yükün risk olabileceğini düşünmeye başlarken, birden asıl tehlikenin (özellikle zemin üstü) hobihaneler olduğunu fark ettim. 
 http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_moda_tahta_profil_k644245.asp

 Tabii zemin üstünde ne kadar hobihane vardır, bulundukları binaların durumları nelerdir bilemiyorum ve genelleme yapmayı da sevmem. Ancak, bir genelleme örneği de vermek isterim; akvaryumun sebep olduğu hiçbir kaza kaydedilmemiş bile olsa, özellikle "riskli binalarda" bulunan pek çok, büyük akvaryum, özellikle de "deprem esnasında", iyi ihtimalle hasarın büyümesinde rol oynamıştır, oynamaktadır ve oynayacaktır. 

 Bina tasarımı; öngörülen ve hesaplanan yükler, göz önünde bulundurularak yapılır. Bu çalışmalar esnasında; başta binanın kendi yükü hesaplanır. Daha sonra yapılış ve kullanım amacına göre ev ise sehpa-koltuk, okul ise sıra-sandalye, hastane ise dolap-yatak vb yükler hesaba eklenir. Sonrasında; sonradan gelebilecek ek yükler de (deprem, rüzgar, kar veya güncel örnek büyük akvaryum) düşünülüp bir "k" yani emniyet faktörü ile çarpılır ve malzeme, taşıyıcı boyutları ve benzeri sonuçlara ulaşılarak yola devam edilir. 

 Tabii bu aşamaya kadar yapılmış yanlışlar ve hatalar olabileceği gibi, esasen üzücü sonuçlara yol açan; bundan sonraki, yani uygulama aşamasında yapılan bilinçli ve bilinçsiz yanlışlar ve hatalardır. Bugün bilgisayar destekli tasarım aşaması, gelişen teknoloji, daha önce yapılan hatalardan alınan dersler (98 sonrası yapılarda hazır beton ve yapı denetim mecburiyeti) ile inşaat sektörü çok daha ileri bir seviyededir. Ne var ki bugün dahi yaşayabilen bir şey olmaz mantığı, geçmişte çok can yakmıştır, ve maalesef hala büyük riskler taşımaktadır. 

 Öyle tahmin ediyorum ki bu konu, sadece bu forum dahilinde bile defalarca gündeme gelmiştir. Kimseyi huzursuz etmek istemem ancak, ben hobici arkadaşların bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum. Konu ile ilgili yazabileceğim birkaç satır daha olsa da, iyice uzatmamak ve gelen mesajlara göre yazmak adına burada son veriyorum
 
 Saygılarımla





QUASAR2013-01-16 01:16:56
YAKLAŞIK TAM 1 TON OLUCAK AMA.....
Bina kaç yıllık, herhangi bir denetim raporu var mı, binada dikkat ettiğin ( özellikle taşıyıcı sistemde ) herhangi bir kusur var mı? 
Ayrıca akvaryumu kırmana gerek yok; satarsın olur biter :I
50*50*50 Yeni Bitkili Karides Kurulumu Düşünüyorum
 Revize etmiş olduğun ölçüler ile ışık ihtiyacın 43w a kadar düşüyor. ölçüyü tekrar kontrol ediyorum, klamensler ile birlikte tam olarak 47.5 cm. Sump tasarımın mantıklı ancak, bitki tankları için diğer dez avantajlarını da (co2 kaybı vb) göz önünde bulundur derim. Takipteyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.