ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gorgorot
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2013 12:57
Son Ziyaret:
17 Mart 2022 14:56
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nazım Özyabaşlıgil
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1978
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Endüstriyel Tasarımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nazım Özyabaşlıgil

SON 10 MESAJI

T5 Florasan
Grolux + Aquastar ikilisi bilinen en iyi aydınlatma sistemlerindendir. Kesinlikle Aquastar ekleyin.
Yeni Kurulan Akvaryumda Beyaz Benek Mi
[QUOTE=erkanmazici]

Evet. Tedavi için Metilen Mavisi ya da kaya tuzu gerekiyor. Isıyı yükselterek, dip çekerek falan bu hastalığı bitiremezsiniz. Akvaryumda en sık görülen ve en fazla açıklanan hastalık olmasına rağmen, her başlıkta nasıl oluyor da yanlış öneriler verilebiliyor, bir türlü anlamıyorum.

Beyaz benek bir parazittir. Balığa yapışarak onu güçsüz düşürür ve ölümüne sebep olur. Bu parazit balığa yapıştığında ona bir zarar veremezsiniz zira üzerini koruyucu bir mukoza ile kaplar. Parazit bir süre balığın üzerinde durur, sonra tabana inerek üreme faaliyetinde bulunur. Paraziti bu aşamada öldürebilirsiniz. Bunun için akvaryumda Metilen Mavisi (Mikofish değil! Mikofish başka bir hastalığın ilacıdır) ya da kaya tuzu olması gerekir. Bu ikisinden birisi varsa parazit balıktan ayrıldığında ölür ve hastalık ortadan kalkar.

Isı niçin yükseltilir? Parazitin balığın üzerinde durduğu süreyi kısaltmak için. Parazit yüksek ısıda üremeye girişir. Isı yükselince üremek için balıktan ayrılır ve sudaki tuz ya da Metilen Mavisinden dolayı ölür. Isının tek faydası budur. Bunun dışında ısıyı yükselterek paraziti öldüremezsiniz, tam aksine üremesini artırırısınız!

Su ısısı düşünce balıklar beyaz benek olur mu? Olmaz! Çünkü ortada bir parazit olması gerekir. Akvaryumda parazit yoksa ısı düştü diye birden bire ortaya çıkmaz. Isının ani olarak yükselip alçalması, bütün canlılarda olduğu gibi balıklarda da bağışıklık sistemini bozar ve balığı birçok hastalığa açık hale getirir. Biz insanlar da mevsim değişimlerinde genelde grip oluruz. Aynı şey.

Tedavi ne kadar süre uygulanmalıdır? En az 2 hafta. Çünkü parazitin balığın üzerinde yaşama süresi 3 haftaya kadar uzayabilir. Bu durumda, siz akvaryumu ilaçlayıp paraziti yok ettiğinizi düşünebilirsiniz. Ama bir tek parazit dahil, bir balıkta sizin görmediğiniz bir bölgede (örneğin solungaçların ya da yüzgeçlerin altında) kalmış olabilir. O parazit balıktan ayrılıp kuma inerse akvaryumunuz yeniden enfekte olur.

Geçmiş olsun...[/QUOTE]

Merhaba hocam, bu tedavi sürecinde filtrenin çalışmaya devam etmesi ilacın etkisinde sakınca yaratır mı (su sirkülasyonu ve ilacın filtrelenmesi bakımından) ya da filteyi kapatıp hava motoru kullanmak daha mı doğru olur?
Benim Endler tankımda maalesef bu hastalık ortaya çıktı ve metilen mavisi ile tedaviye başlayacağım. Filtre kapatıp kapatmama konusunda kendi deneyiminizi aktarabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Endler Yavruları Hakkında.
Merhaba hocam, bu konuyu görünce sormak istedim. Erkek Endler yavruları doğumdan ne kadar zaman sonra renklenmeye başladı[:?]
21w Hopar Armatur Balast Ina 24w Bağlamak?
Merhaba, ben Minjiang marka 14w lık armatürü 24w flo takarak kullanıyorum. 3 sene oldu problem yaşamadım.
Bu Nasıl Bir Yosundur. Kurtulamıyorum.
Macrol tedavisi uygulayarak bu iğrenç bakteriden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz . En kısa ve en etkili çözüm bu. Tedavinin nasıl uygulanacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği bilgileri forumdan bulabilirsiniz. Geçmiş olsun..
dış filtre seçeneği
Merhaba, benim de aynı ölçülerde bitkili tankım var. Uzun araştırmalar sonucu Eheim 2213-05 modelini almıştım çok memnunum. Evet debisi biraz fazla ama canlılar bundan etkilenmiyor aksine bitkiler akıntıyı seviyor, isterseniz de musluğundan debisini azaltabiliyorsunuz. Şahsen 1 ay musluğu kısık olarak çalıştırdım, motorda hiçbir şekilde zorlanma ve ses artışı olmadı. Bütün filtrelerde olduğu gibi hortumlar kirlenince debide de zaten azalma oluyor.
Eheim 2213 alın keyfinize bakın..
Bu Moss'un Üzerindekiler Nedir
Şakir bey,
Tanıda bir yanlışlık olmuş, Moss'unuzun üzerindeki koyu yeşil şeyin adı Cyano Bakteri'dir. Sakal yosunu değildir!
Adından da anlaşılacağı üzere bu bir bakteri olup, önünü kesmezseniz akvaryumunuzu kısa sürede kaplar, siz temizledikçe o daha çok yayılır.
Forumda aratırsanız tedavisi hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Java moss unuz da pek sağlıklı gözükmüyor, su ve ışık değerlerinizde de bir sorun var sanırm.
Geçmiş olsun...
Ümraniye-Kadıköy-Dudullu-Çekmeköyde camcı
Camcı değil ama Kadıköy'de Doğasan Akvaryum var, orası yardımcı olur.
mayalı difüzörde çıkış yok
Yeterli süreyi (4-5 saat) aşmış sanırım. Bence hortumu kapağa yapıştırdığınız kısmı bir daha kontrol edin muhtemelen orada bir kaçak var. Ben de mayalıda ista 3 in 1 Small difüzör kullanıyorum bir problem yok. Formulüm klasik, boğuma kadar dinlendirilmiş su + 2 su bardağı şeker + 3 çay kaşığı dolusu kuru maya. Karışımı yaptıktan sonra şişeyi yarım saat ışık almayan biryerde ağzı açık olarak bekletmeyi de unutmayın.
Bitkili akvaryum ve vatoz
Akvaryumunuzun ebatları ne kadar bilmiyorum ama Leopar vatozlar fazla büyüyebilen bir vatoz cinsi.  Yeterli hacminiz var ise bitkisiz biyotop kurulumu yapabilir ya da bitkilerden vazgeçemem derseniz, leoparları verip yerlerine cüce vatoz ve otocat türlerinden edinmeniz faydalı olur. Bitkili akvaryumlarda cüce vatoz, otocat beslenir ama leopar vatoz beslemek bu tür sorunlara yol açar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.