ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Altruistic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2013 18:21
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2014 01:01
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ALİCAN ERÇEK
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1989
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Erçek
120 Litre Malawi

SON 10 MESAJI

Bitkiliye geçiş için benim için önemli sorular?
[QUOTE=Burhanbey][QUOTE=Altruistic]Mrb Arkadaşlar uzun süredir ciklet bakıyorum ve artık bitkiliye geçiş yapıcam ancak kafamı dvmlı kurcalıyan sorular var. Başlahgıç olarak az ve kolay tür bitkiler seçicem balıklar 2.plan önceligim bitki ancak:
1. Akvaryumum 100x30x30 kapagıda tek armatür var ve 18W balansör var kac cm floresan ve marka model almalıyım.
2.Akvaryumum yer kısıtlılıgından dolayı koydugum yerde direk güneş görüyor. bunun bitkilere zararı yada yararı olurmu.
3. kum olarak hagen siyah alsam olurmu. kac kilo almalıyım.
4. baslangıc için kolay bitki tavsiyeleriniz.
Tsk
[/QUOTE]

Merhaba Ali bey aynı süreci yaşamış biri olarak kendi tecrübelerimle sorularınıza yanıt vermeye çalışayım.

1. Akvaryumunuz için ortalama low tech yani düşük destekli bir kurulum düşünürsek 50-60 w ışık yeterli olacaktır. 1 Grolüx ve 1 Aquastar işinizi görecektir balast 18w ise birde takacağınız 2 floya uygun balast almanız gerekir.
2. Akvaryumun direk güneş ışığına maruz kalması sadece bitki ile ilgili değil yosunu tetikler ama yer değiştirme imkanınız yoksa bırakın olduğu yerde kalsın bitkilere çokta zararı olmaz hatta akvaryum güneş ışığı aldığından aydınlatma sürenizi kısa tutabilirsiniz.
3. Kum olarak akvaryum tabanında en az 7-8 cm tabaka oluşturacak şekilde hagen bitki kumu işinizi görür tabana misket gübre kullanırsanız bitkiler açısından iyi olacaktır.
4. Başlangıç bitkisi olarak saz, limon, zeytin, rotala, gül, çam, eledoa gibi birçok bitki mevcut bunlardan bulunduğunuz yerdeki hobici arkadaşlardan forum vasıtası ile temin edebilirsiniz.

Forumda bitkili kurulum konusunda oldukça güzel ve faydalı makaleler var hiç bir hamle yapmadan bunlara gözatmanızı tavsiye ederim. Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
Öncelikle Cevaplarınız için teşekkürler Burhan bey çok tatminkar cevaplar. ancak kafama takılan 50-60 W ışık derken 2 Flo toplamda 50-60 W mı (25+25) yoksa ayrı ayrı 50 w Grolüx 50 W Aquastarmı ?(50+50) Bide 90 cm fln yetermi. tesekkürler Altruistic2014-08-28 13:13:11
Bitkiliye geçiş için benim için önemli sorular?
Mrb Arkadaşlar uzun süredir ciklet bakıyorum ve artık bitkiliye geçiş yapıcam ancak kafamı dvmlı kurcalıyan sorular var. Başlahgıç olarak az ve kolay tür bitkiler seçicem balıklar 2.plan önceligim bitki ancak:
1. Akvaryumum 100x30x30 kapagıda tek armatür var ve 18W balansör var kac cm floresan ve marka model almalıyım.
2.Akvaryumum yer kısıtlılıgından dolayı koydugum yerde direk güneş görüyor. bunun bitkilere zararı yada yararı olurmu.
3. kum olarak hagen siyah alsam olurmu. kac kilo almalıyım.
4. baslangıc için kolay bitki tavsiyeleriniz.
Tsk
3 çipli mavi led balıklara zararlı olurmu ?
Arka kısmına Fon yapmam çünkü mutfaktan yani akvaryumun görünmeyen arka kısmından yemek fln yerken yada orda dururkende seyrediyorum.
3 çipli mavi led balıklara zararlı olurmu ?
Selam bugun akvaryuma mavi şerit led döşedim. çok hoş durdu ancak kafama takıldı acaba zararı olurmu balıklara?

Uzun Mesafeli Su Değişimi
Bende 15 mt den su doldurup boşaltıyorum ve hiç yorulmadan. Yöntemim şu : Bahçe hortumu ile suyu akvaryumun yüksekte olmasından yararlanarak boşaltıyorum. Doldururkende banyoda dinlendirdigim suyu derin bir kovadan tahliye ediyorum buda şöle oluyor. Hortumun banyodaki ucuna kullanmadıgım 2800/lt lik kafa motorunu takıyorum ve motoru derin kovanın içine atıyorum kovayıda 10 lt lik damacanalarda dinlendirdigim suyu devamlı bittikçe boşaltıroyum. 
Aklımdaki proje 500 lt lik akvaryumu Tavana asmak?
[QUOTE=umittayfur]vermiş olduğun ölçülerdeki bir akvaryumu bu şekilde tavandan desteklemek çok riskli nedeni doğru orantı sağlanmadığı takdirde en ufak düzeç hatasında yük akvaryumun bir yanına kayacaktır ve patlama riski oluşturur madem tabanı dediğin gibi barın üstüne koyacaksın akvaryum havada kalmayacak tavana sabitlemenin ne manası var şunu yapabilirsin gördüğüm kadarıyla barın altı tamamen mdf yan duvarlarıda öyle sanırım üstünde de mermer değil mermerit var şimdi asmadan daha mantıklı olanı söylim bu akvaryumu her halukarda o amerikan bar taşır sadece ufak desteklerle bu iş halledilir nedir dersen kapaklar ikili sanırım ve katları var bu katları portatif görünen o rafları çıkarıp yere kadar sabit ağaç veya demir dikmeler indirebilirsin mermerit olan üst kısımda iki tane yatay mdf var buna ilaveten ikisinin arasına bir mdf daha atabilirsin ve bu iş çözülür raflarıda koymadan önce dikmeleri yaptığın yerlerine göre kesersin raflarıda yerleştirmiş olursun asmak çok riskli sadece düzeçten ötürü şakülü iyi alamazsan ve eğer o iki profil arasını iyi orantılayamazsan taban camına binen yük illa açık verecektir dediğim gibi alt bölüme ufak ucuz bir ilavelerle işlem daha sağlam olur kanısındayım saygılar dilerim[/QUOTE]
Dikey profiller benımde aklıma geldi. Amerikan bardan zemin görünmüyor. altında ne var yada ney ayakta tutuyo görünmüyor açamadım. 
Yvarular çok hareketsiz yoksa öldülermi?
[QUOTE=totanka]Hareket yoksa ne yazık ki ölmüşlerdir :( [/QUOTE]

Yapmayın o kadar ilgilendim uğraştım. Neden öldüler ki hani su hareketsizliğinden diyeceğim kendileride yükseliyordu yüzmeye çalışırken elektrik yokken. Onur Nergiz2013-09-30 21:08:16
Yvarular çok hareketsiz yoksa öldülermi?
Selam kendi yaptıgım kuluçka makinasında yaklaşık 20 tane iceman yavrusu vardı keseli. Ama hepsi kıpır kıpırdı yzümeye çalışıyolardı yeni yeni. Suyla döndürüyordum onları. Bu sabah elektrkler gitti ve 6 7 saat gelmedi ve yavrular dibe çöktü bardakta. Şu an geldi ama yavrularda tek bi hareket yok. Acaba öldülermi ? :(:(
Co2 Difüzör Yapımı .... (nasıl Yapılır? Resimli Ve Yazılı Anlatım)
[QUOTE=c.cakir][QUOTE=Altruistic]Arkadaşlar mazur görün ancak bu co2 ve mayalı felan dediginiz sistemler nedir? ne işe yarıyor ?[/QUOTE]

Dıy mayalı sistem şekinde aratırsanız bu işte yüksek lisans yapmanıza yetecek kadar bilgi mevcut. Kısaca özetlersek CO2 tüpleri pahalı olduğu için bunun yerine CO2 yi kola şişesinde (maya ile) fermante ile üretip akvaryuma o şekilde basıyoruz.
[/QUOTE]

Tamamda kanka yani bu sistemler ne işe yarıo. benım bildigim akvaryuma o2 verilir siz co2 verionuz. bitkileremi yarıo?
Co2 Difüzör Yapımı .... (nasıl Yapılır? Resimli Ve Yazılı Anlatım)
Arkadaşlar mazur görün ancak bu co2 ve mayalı felan dediginiz sistemler nedir? ne işe yarıyor ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.