ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metush26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2014 22:38
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2017 00:52
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
K.Ali BÖR
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1983
Yaş:
41
İl:
Eskisehir
Meslek:
asker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

K.Ali BÖR

SON 10 MESAJI

Lepistes V Lepistes,lepistes V Endler Çaprazlaması
Şimdi şöyle anlatayım, birincisi ben çaprazlama yapacağım. farklı renkte ve desende türler üretmeye çalışacağım. Ayrıca bunu biraz da görsel daha güzel olacağı kanısındayım. Hem evimde yer sıkıntısı var. Bölme kısmı beni yerden ve ekstra masraflardan kurtaracak. Ayrıca akvaryumu bölme konusuna gelince, 5 ayrı bölüme alacağım az sayıda az olacağı için sıkıntı çıkmayacak ve çaprazlama sonucu çıkan yavruları diğer bölümlere ayırabileceğim. yoksa evde her köşede küçük küçük akvaryumlar ve yavruluklar sıkıntı çıkarabilir. hem kontrolü daha kolay olur.

Bana bu sorulara cevap verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler !
Lepistes V Lepistes,lepistes V Endler Çaprazlaması
Lepisteslerin kendi aralarında ve Endler ile çaprazlanması hakkında net bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse bazı sorularım olacak.

1. Hangi cins lepisteslerle hangileri daha uyumlu çaprazlanır ?
2. Çıkan yada çıkabilecek yavruların renkleri ve desenleri önceden tahmin edilebilir mi?
3. Çaprazlama tabloları elinde mevcut olan var mı?
4. Yerli ve doğru kaynak bildiğiniz yardımcı forum ve kaynaklar var mı ?
5. Siz daha önce hangi türleri çaprazladınız? Karşınıza nasıl renk ve desende yavrular çıktı ?
6. Yeni çaprazlanmış bir türü nasıl sabitleriz ?

Bunlar ve daha fazlası sorular aklımda dolanıyor. Şimdi tropheus akvaryumunu temizledim içine bölmeler yapacam ve içinde kafamda seçtiğim 2 türü çaprazlıcam. Benimkisi biraz daha deney tarzı birşey olacak. Hem kendi bilgilerimi pekiştiricem. Edindiğim bilgileri arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum
Tropheus Ve Bitkili Akvaryum
Tavsiyem olarak bitki koyma, arka fona uygun renkli ve desenli kayalardan irili ufaklı bulup görsel olarak göze daha hoş gelecek şekilde yaparsanız daha iyi olacaktır. İyi hobiler.
Tropheus Yumurta Mantarlaşmasında Çözüm
Tahminime göre yumurtalar tam döllenmemiş olabilir, ayrıca su değerlerinizi sürekli kontrol edin. anaçlar dayanıklı olabilir fakat bu daha doğmamış yavrular için yeterli olmayabilir. Suyun sıcaklığı, havalandırma ve filtreleme troplar için önemlidir. tekrar gözden geçirin düzenli taze ve dinlenmiş su değişimlerini yapın. ilerleyen aylarda tekrar gözlemlerinizi paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz. iyi hobiler.
Yeni Bir Akvaryum
Son durum ne.. artık bir resim alırız heralde ?
Yeni Bir Akvaryum
Yani görsel olarak güzel gözüküyor, fakat önce dezavantajlarını sıralayalım isterseniz..

1. Bakım ve temizlik... dış motorların hortumları max uzunluğu yaklaşık 50 cm.. siz en sağ taraftakini 110 cm demişsiniz.. ayrıca sumplu sistem kurmayı düşünmüşsünüz onuda ayarlaması zor gibi görünüyor. temizlik yaparken bir insanın kol mesafesi yaklaşık 60-70 cm desek camları silmek içine dekor yerleştirmek, dip çekimi yapmak, ayrıca balık yakalamak vb işler için daha zorlanacağınız kanısındayım.
2. Akvaryumun tabanına kum koyma olayı ayrı bir dert,, en mantıklı yöntem ise her üç bölmenin tabanından bittiği yerden küçük cam parçalarıyla yukarı çıkıntı yapıştırmak olabilir. bu şekilde kumu tutabilirsiniz
3. Ayrıca bana göre ne önemli husus akvaryumun dayanıklığı olacaktır. Diğer sabit bilinen standart akvaryumların aksine patlama çatlama kırılma olaylarının daha kolay olacağı kanısındayım. taşıyacak olan platform masa sehpa vs ürünün tam akvaryumun kalıbına göre yapılması onu iyi dengelemesi gerekir bunu özellikle işten iyi anlayan ustaya yaptırmanızı tavsiye ederim. Yine tabanına desteklemesi için ek cam parçaları yapıştırmanız gerekir.

Yinede siz bilirsiniz, keyif para zevk size ait.. başarılar..
Tropheus Yeni Kurulum
Su düzenleyicileri eklediyseniz ve üzerinden 10 gün geçtiyse, balıklar yokken su değişimi pek yapmaya gerek yok açıkçası... su tazelemek iyidir fakat içinde balık yokken yapmanın faydası yok. su değişimlerini biz zaten amonyak nitrat vs için yapıyoruz. bakteri kültürü zamanla gelişeceğinden suyunuz daha parlak ve berrak olacaktır. beslemek istediğiniz bir cins balık kolonisini gerekli kontrollerini yaptıktan sonra satın alıp tankınıza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. Tankınıza koyup beslemeyi düşündüğünüz balığın özelliklerini araştırmanızı ve su dengesini ona göre ayarlamanızı da tavsiyelerimin içine mutlaka koymakta fayda görüyorum. aksi halde istenmeyen balık ölümleriyle karşılaşıp üzülebilirsiniz...

iyi hobiler..
Tropheus Yeni Kurulum
Elinize sağlık güzel olmuş.. Akvaryumunuzu ilk kurduğunuzda tavsiye olarak Sera nın bakteri kültürleri ile su düzenleyicilerini kullanırsanız yanında da arada bir az miktarda yem dökerek suyu balıklara yaşaması için yeterli bir ortama getireceğinizi garanti edebilirim. Balıkları koymadan en az 10 gün boyunca suyu bol havalandırın mümkünse motorları hiç durdurmayın. Ph ı test imkanınız varsa testlerini yapınız. kolay gelsin.
Nkonde Ve Siyah Fon Olur Mu ?
Sana şöyle fikir verebilirim, kullandığın kayalara göre zıt veya tonuna göre açık yada koyu mat renkli fon kullanırsın... genelde standart parlak fonlar ve ben bunlardan nefret derecesine geldim. tam aksine mat ve açık renkler güzelce ıslatarak yapıştırırsın. kullandığın ışıkta önemlidir.. yinede karar sana kalmış kardeşim. Ayrıca siyah renk ışığı çok emer bilgin olsun. dikkat etmen gerekenleri şöyle sıralayabiliriz.
1. balığın renkleri
2. kum rengi
3.dekorların rengi.
4.taş ve kayaların rengi.

bunları arasında öyle bi geçiş fonu kullan ki sırıtmasın ve aşırı yapay olmasın.. başarılar
Gerekli Filtre Malzemeleri
Şiddetle Sera siporax ı tavsiye ederim.. Seachem in ürünlerini tavsiye ederim ( biraz pahalı gücün yeterse mutlaka almalısın).. her katmana biyolojik sünger ve elyaf kesin koymalısın... Sonra çıkış bölümüne eheim carbon ve seachem Purigen + de nitrat + phosguard + ( yada Fluval Amonyak remover var onu kullan.. purigen e yakın iş yapar )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.