ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ebubekir83
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2006 12:52
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2008 11:21
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fuat ergin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1972
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ebubekir. Balıkların derdi bitmez

SON 10 MESAJI

Yavrularda ölüm
Önceki yavrularım da aynı yavruluktaydı ve aynı boya geldiklerinde teker teker ölmeye başladılar. Onlardan sadece 2 tane kurtarabildim. O zaman hastalık falandır diye düşünüyordum fakat şimdi yine aynı olayla karşı karşıyayım sorun nerede anlayamadım.
Bu arada
Mavi balığın cinsi ahli  gerçekten güzel bir balık.
ebubekir832008-05-24 20:43:38
Yavrularda ölüm
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:   Tül bölmedeki yavrular gayet sağlıklı ve hareketli göründükleri halde her gün bikaç tanesini ölü buluyorum

Akvaryum Kapasitesi (litre):  200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:  Tilapia

Bilinen Tüm Su Değerleri:  26 derece

Filitrasyon: 1 atman 3335 dış filtre ve 2 adet 25 ve 38 watt lık iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ilaç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler:  Bu yavrulardan önceki nesilde de aynı sorunu yaşamıştım. Yavrular 3 ay kadar büyüdükten sonra teker teker ölüyorlar. Başka bir nedeni var desem yem su vs. aynı akvaryumda daha 2 haftalık diğer yavrularda hiç ölüm olmuyor.
Bir gözlemim daha var ölü yavrulara baktığımda genelde gözleri yenmiş oluyor. Acaba aralarında fakedemediğim katil  yavru mu var, yoksa tül yavruluk diğer balıklara karşı o kadar koruyucu değil mi?
Lütfen yardım edin artık yavru kaybetmek istemiyorum vicdanım sızlıyor
Çatlayan Akvaryum ve Isı Değişimi Hakkında
İyi günler arkadaşlar,
Yaklaşık bir hafta önce yeni aldığım 300 litrelik akvaryumumu kurdum ve her şey yolundaydı 3-4 gün kadar hiç bir sorun yoktu. Dün ben evde yokken akvaryumun tabanındaki cam baştanbaşa çatlamış ve annem motorun sesinden farkederek odama gelmiş. 300 litrenin tamamı odaya dolmuş balıklar çırpınır haldeymiş. O telaşla hemen balıkları tencere tava kab ne bulduysa koymuş ama musluktan akan soğuk suya koymuş. Allahtan balık kaybım olmadı umarım da olmaz. Balıkların rengi solmuş ama yine de hareketliler.
Balıklar şuan oda sıcaklığındaki suya alışmış mıdır, yoksa diğer akvaryumuma alıp eski sıcaklığındaki bir suya mı koysam? Tekrar ısıyı değiştirirsem yine bir şok yaşatmış olur muyum karar veremiyorum. 
 
Bu arada  2 ateşağız, 15 tane tilapia, 25cm lik 1 vatoz, 2 tane blue acara, 1 tane ahli ve yaklaşık 50-60 tane 2 aylık yavru tilapia var.
 
ilginize teşekkür ederim
Yemleme Kurutulmuş Kan Kurdu
Kurutulmuş kan kurdunun üremede etkisi çok fazla. Bu aralar bulamıyorum ve üreme tamamen durdu. Tavsiye ederim. lafayette2008-02-15 10:10:23
dış filtreye turbo destek
iki filtrenin debisinin aynı olması ve seviyenin aynı olması gerekir demişsiniz buna anlam veremedim. Denenmiş ve onaylanmış bir sistem hakkında kafa karıştırıcı cevaplar yazılmasının bir anlamı yok.
Sistem, örnek resimdeki gibi denenmiş ve sorunsuz çalışmaktadır.
dış filtreye turbo destek
Benim, motorların üzerinde yazan 1000lt 1500lt yazılarına açıkçası güvenim yok. Bunları neye dayanarak yazıyorlar, her marka aynı standartlarda test ediyor mu sorularına şüpheci yaklaşıyorum.  Sonuçta ne marka olursa olsun çalışma prensibi aynı. Bir pervane ve mıknatıs. Su basma konusunda üzerinde yazan litreden çok yazılı olan watt daha inandırıcı geliyor sanki.
Bendeki shark 25 watt motorda 1400 lt yazıyor. Elimde bir de atman 25 watt kafa motoru var onda da 1200 lt yazıyor. pervaneleri bile birbirine uyuyor.  Tabi bu konuda uzman biri değilim sadece bunlar kafama takılıyor
yavrular öldü

Arkadaşlar sorunum benzer olduğu için tekrar konu açmak istemedim.

Geçen hafta turuncu tilapiam ilk kez yavruladı. Yavruları yaklaşık 3 hafta ağzında taşımasını bekledim. 3. hafta sonunda balığım iyice zayıfladığı için dayanamadım kusturmaya karar verdim. Balığı alır almaz diğer kaba yavruları bıraktı. Bu ilk tecrübemdi. Yavruları yine aynı sudan koyduğum plastik bir kapta akvaryumun içine astım ama geçen haftadan beri 2şer 3er ölüyorlar. Sizce sorun ne olabilir, nasıl müdahale etmeliyim? Bu arada yavruların olduğu plastik kab delikli değil akvaryum suyundan bağımsız ama sıcaklığını koruması için suyun içinde. Anne balık yaklaşık 3 cm boyunda.
Akvaryumda Elektrik
su tesisatı tehlikeli olabilir, çünkü herhangi bir arızada elektrik kaçağı direkt olarak su tesisatına verildiği için o sırada suya dokunan herkese elektrik çarpabilir. Voltaj yüksekse Allah korusun ölüme neden olabilir.
 

Forum kuralları 5.madde:
 Türkçeye
Forum kuralları 5.madde:
 Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen,  mesajlar
Forum kuralları 5.madde:
 Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 
 Saygılar.
ınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 
 Saygılar.
önem veriyoruz.
Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 
 Saygılar.
 
reis2007-12-30 00:27:27
dış filtreye turbo destek
dış filtremde saatte 600 lt su bastığı yazıyor bunu filtre bomboş olsa bile basması imkansız gibi. 600 değil de 200 falan anca basıyordur. Üretici firmanın verdiği bilgiye bu konuda bağlı kalmak anlamsız geliyor. Bu sistemi kullanarak saatte 600 olmasa da rahat 500 lt bastığına inanıyorum. Bu sayede olması gereken haline getirmiş oluyoruz. Motor ömrüne gelince hareketli parçaların sudan başka bir şeye sürtünmediğinden  ömrü ne kadar kısalabilir ki? Bozulsa da ben göremem sanırım.  Bu sistemin bir artısı da dış filtremi rahatlattığı için çıkan sesin azalması olmuştur.
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler
ebubekir832007-12-26 00:56:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.