ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SonerSariahmetoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2015 19:12
Son Ziyaret:
24 Ekim 2019 16:34
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Soner Sarıahmetoğlu
Doğum Tarihi:
24 Ocak 1985
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Basın Danışmanı, Müzisyen, Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Soner Sarıahmetoğlu

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulan Akvaryumda Su Bulanıklığı
Sera Nitrivec ve ReeFlowers Bacteria Feeder alarak, üzerinde yazıldığı şekilde kullanınız. Ayrıca filtreye zeolit koymanız, muhtemel amonyum artışını dengelemeye yardımcı olacaktır.
Tetra Ex 1200 Plus Kullananlar
Tetra, aynı modeli daha önce "TETRA TEC EX..." olarak satıyordu ve ben 1200 olanından yaklaşık 4-5 sene boyunca kullanmış; hiç sorun yaşamamıştım. (2010 yılına kadar.)

2014'te satın aldığım Tetra Ex Plus daha 1 sene geçmeden su sızdırınca aşırı sinirlenip, söküp atmıştım. Ayrıca seramik mili çok ince. Temizlik yaparken dikkat etmek gerekiyor. Yenisini temin etmek de kolay olmuyor. Bunu da belirteyim.

2014 sonrası hakkında ise bir tecrübem yok fakat ciddi şikayetler duyduğumu söyleyebilirim. Belki yedek conta sayesinde bu durum çözülebilir. Ama ne zaman sızdırmaya başlayacağını da bilemeyiz.

Benim önerim, 5-6 ayda bir conta değiştirmek olacaktır.
Akvaryum Küçük Gelir Mi?
Iceman diğer Malawi balıklarına göre çok daha barışçıldır. Fakat yine de verdiğiniz sayının 90 lt için fazla gelecebileceğini düşünüyorum. Özellikle erkek sayısı fazla olursa ciddi çatışmalara şahit olabilirsiniz.
Bitkilerim Ölüyor, Nerede Yanlış Yapıyorum?
Merhaba. Karides ya da Otocat gibi canlılarınız yoksa, tablet de kullanabilirsiniz. Ben daha önce ISTA marka olanından kullanmıştım ve faydalı olmuştu. Ancak mayalı sistem ya da tüp şeklinde olanlar daha çok fayda sağlayacaktır.
Pipo Filtre Ve Bakteri Kültürü Hakkında Sorular
Ben sünger filtreyle biyolojik, köşe filtreyle de mekanik ve kimyasal filtrasyonu hedefliyorum. Bu bölgede zaman zaman elektrik kesintileri olduğu için tek sünger filtre ani değişimlere karşı yetersiz kalabiliyor. Eğer sizin yaşadığınız bölgede böyle bir sorun yoksa, sadece sünger filtre de yeterli olabilir. Ancak burada önemli olan, tanktaki suyun saatte kaç litre döndüğüdür. Filtre seçimini, tankın hacmine göre yapmak gerekiyor.

[QUOTE=Ceyhun58]
Pipo filtrelerin en iyisi diyebilirim iki akvaryumda kullanıyorum siyah süngerlerin arasına sera crystal clear su berraklaştırıcı ekledim gayet memnunum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144397/220520180106401.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba. Bahsettiğiniz akvaryumlar kaç litre ve sadece bu filtreleri mi kullanıyorsunuz? Bende de var, kenarda duruyor. İçinde de sünger, lav kırığı (Bakterilerin tutunması için) ve kendi elyafları var. Ben, içine daha çok malzeme koyulabildiği için kutu köşe filtre kullanmayı tercih ediyorum.

Bu açıdan baktığınızda, sizin öneriniz ne olur?
Böyle Bir Sistem Yaptım Japon İçin
[QUOTE=Berkay4391]1. Konuyu ramazan ve mübarek aya neden bağladın arkadaşım bunun din ile ne alakası var
2. Akvaryumcunun yaptıgı bir hata geri vermeyi deneyeceğim ama almaz ise napayım öldüreyim mi?
3. Acemi oldugumu belirttim Balıklar özellikle loş ışığı çok severler belgesel ile arası olanlar bunu bilir fikrinizi yazabilirsiniz ama hayvan katili filan demek saygısızlık olur
4. Prizi oraya koymanın sebebi arkada durduğu zaman kapaktan damlayan suların prize gelme riski japonun fanusunda öyle bir risk yok melek ve japonları yarın iade etmek için gideceğim
5. Forumda seviye düşüyormu diye bana hakaret eden arkadaş farkında mısınız bilmiyorum ama yeni üye forumundasınız
6. Burada bilimsel bir deney yada icat yapmadım akvaryuma nasıl ışık koyuyorsak bu bakığada böyle bir sistem düşünüp gelip sordum ama saygısızlık diz boyu yeni üye forumunda oldugunuzu unutup yorum yapmışsınız ben hatamdan dolayı üzgünüm ve iade edicem ancak umarım sizde saygısız yorumlarınızdab dolayı üzgünsünüzdür. [/QUOTE]

Öncelikle herkese merhaba.

Berkay Bey, son derece iyi niyetli hareket etmeye çalıştığınızın hepimiz farkındayız. Diğer arkadaşların ufak tefek serzenişleri size ya da beslediğiniz canlılara zarar gelmemesi içindir. En azından ben böyle tahmin ediyorum.

Yazılan komik yorumlara da kahkaha atarak güldüğümü söyleyebilirim. Bu arkadaşların sizi kırmak istemediğine, sadece durumdan mizah ürettiklerine de eminim. Balık çorbası, sorgu odası, mülteci balık, hatta sizin cevabınız olan toplu sorgu odası [:lol:] Hepsine inanılmaz güldüm gece gece. Hepiniz çok yaşayın. Hobi güzeldir arkadaşlar, gülmek daha da güzel...

Çalışmanız iyi niyetli fakat ne yazık ki japon balığının yaşam şartlarına uygun değil. Neden mi? Her şeyden önce, japon balığı, çok sıcak olmayan bol oksijenli sularda yaşar. Küçücük bir kabın içinde bunu sağlayamazsınız. Ayrıca ışık, suyu ısıtır ve sabit kalması gereken ısıyı değiştirerek, japon balığınızın beyaz benek hastalığına yakalanmasına sebep olabilir. Bunun yanında, herhangi bir filtrasyon olmadığı için amonyak zehirlenmesine bağlı ölüm olabilir. Ayrıca balığın içinde bulunduğu kabın şekli ve hacmi, balığı strese sokabilir.

Bu durum moralinizi bozmasın. Bu forumlar yokken hobiye başlayan hemen herkes sizin yaşadığınız zorlukları yaşadı.

Benim size önerim, yaşadıklarınızı kafaya takmadan forumdan faydalanmaya ve ileride hobiyle ilgili bir adım atmadan önce araştırma yapmaya devam etmeniz olacaktır. Bir şeyler üretmeye çalışan insanlara daima saygım vardır. Denemeler yapmanızı, fakat bunu yaparken de forumdaki arkadaşlarınıza danışmanızı öneririm.

Herkese saygı ve sevgiler sunarım.

Pipo Filtre Ve Bakteri Kültürü Hakkında Sorular
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170086/220520180052461.jpg[/IMG]

Merhaba. Ben 35 litre plastik üretim tankına böyle bir sistem kurdum. Bir tane kendinden motorlu sünger filtre, bir tane de üretim tipi plastik köşe filtre. Köşe filtrenin içine farklı malzemeler koyabilirsiniz. Ben diatomit ve karbon kullanıyorum. Kullandığınız hava motorunun değerleri önemli. Filtrenizin saatte 150-170 lt su çevirmesi iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Bunların yanında test kullanmanızı öneririm. Bozulan sistemlerde mutalaka amonyak açığa çıkar ve bunu testlerle takip edebilirsiniz. Test uygulamadığınızı düşünelim... O zaman da sıfırdan sistem kurmanızı öneririm. Bakteri kültürünü kullanma talimatına uygun olarak filtreli bir tankta uygularsanız, su kalitesi artacaktır.
120*50*60h Tankım İçin Tür Tavsiyesi
[^_^][QUOTE=Sheyda27]Herkes ciklid turu onermis.ben de ozel tur japin diyeyim beslemesi izlemesi ayri güzelliktir o hacimde de jaws gibi olurlar bence bi düşünün [:)] [/QUOTE]

Bu mesajı gördüğümde, sol tarafa bakmadan kimin yazdığını tahmin edebildim. [8)]
Temizlemeye Yeter Mi
Merhaba. Dakikada 3 litre, saatte 180 litre eder. Bence 160 litrelik bir tank için çok yetersiz kalır. Böyle bir filtrasyon istemenizin sebebi nedir? Bunu bilirsek, belki farklı fikirler sunabiliriz.
Azot Dongusunde Problem
Bence, bakteri kolonilerinin miktarını arttırmayı deneyin. Bakteri miktarı yeterli olmazsa, amonyumun parçalanması daha zor olabilir. Mümkünse dış filtre kullanmanızı tavsiye ederim. İçine bol miktarda lav kırığı ya da seramik halka benzeri malzemelerle, bakterilerin çoğalmasını sağlarsınız. Ayrıca geçici süre için zeolit de kullanıp, sudaki amonyumu absorbe etmesini sağlayabilirsiniz. Dış filtre kullanma şansınız yoksa, içine malzeme koyabileceğiniz ve hava motoruyla çalışan plastik köşe filtre de kullanabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.