ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bluesis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
102
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2015 08:19
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2024 12:07
Toplam Mesaj:
179 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa YÜZBAŞIOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa YÜZBAŞIOĞLU

SON 10 MESAJI

Bitkileri Salyangozdan Arındırmak
Merhabalar elimde 2 tane bitkili tankım var. Tankın birinde ramshorn salyangozlar getirdiğim bitkilerden büyüyerek çoğaldılar. Şimdi salyangozlu tankımdan bazı bitkileri diğer tankıma aktarmak istiyorum. Ama salyangozların yumurtalarının üzerinde getirmekten korkuyorum. Sizce nasıl bir temizlik ve karantina ile bitkilerimi diğer tanka aktarabilirim?
Karidesler Zıplayıp Ters Dönüp Ölüyorlar
Melek gibi saldırgan balıklar varken bende de aynı sorun vardı. Melekleri çıkarttıktan sonra bir daha öyle bir sorunla karşılaşmadım.
Yeni Kurulum Paludaryum
Severek yapılan işler çok güzel sonuçlar veriyor. Akvaryumunuz çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık.
Bu Yosuna Çare Arıyorum
Akvaryum yüksekliğiniz kaç cm?
Neden Sadece Zeminde Yosun Yeter
Saç yosununu mekanik temizlik yapmadan yok edemezsiniz. Akvaryumunuzda gübreleme ve ışık fazla bitki yükü az olduğu için saç yosununu engelleyemezsiniz. Suda ki fazla besini hızlı tüketen eledoa gibi yapraktan beslenen bitkileri bu süreçte akvaryuma dahil ederseniz iyi olur. Bitki yükünüz gelişmeye başlayınca tekrar çıkartırsınız.
Beyaz Tabaka Sorunu
Akvaryuma koyduğunuz dal salınım yapıyor. Muhtemelen akvaryuma uygun bir dal değil. Size önerim mangrow ve yati kökleri kullanmanız.
Sakal Yosunu Akvaryumu
60 cm yükseklik bitkili akvaryum için çok fazla oluyor. Hem zemine ışık gitmiyor. Hemde zemin düzenlemesi çok zor oluyor. 40 cm yükseklik bitkili akvaryum için çok ideal bir yükseklik. Ancak valisneria gigante ve kırıkdöken türler için 50 cm yüksekliğinde akvaryumları öneriyorum. Yosun ile mücadele içinde ışığın süresi ve gübreleme çok önemlidir. Birde bunlar kadar önemli olan ise yosun ile beslenen karides, vatoz, otocinclus, salyangoz gibi canlılardır.
Bitkilerimin Üzerindeki Kahverengi Şeyler ?
Fotoğraf net gözükmüyor. Ama yosun gibi duruyor. Sıvı gübreleme yapıyor musunuz?
Bitkilerdeki Yosun Problemi
Gördüğüm kadarıyla saç yosunu oluşmuş. Saç yosunu akvaryum ilk kurulumunda daha çok görülen bir yosun türüdür. Yüksek ışık ve bitkiler ilk adaptasyon sürecinde suda ki besinleri tükete memesinden kaynaklanmaktadır. İlk kurulumlar da eledoa gibi hızlı gelişen ve sudan beslenen bitkiler saç yosunu problemini ortadan kaldırmaktadır. Daha sonra bu bitkiler akvaryumdan çıkarılabilir. Işığı 3+3 saat olacak şekilde azaltın. Sıvı gübre kullanımını durdurun. Su değişimlerini %30 olarak haftada iki defa yapın. Eğer su değişimi yapacağınız dinlendirilmiş suyu akvaryum sıcaklığına getirir ve akvaryum hortumunun ucuna vana aparatı takarak damlama şeklinde su değişimi yaparsanız karidesleriniz etkilenmez. Genelde saç yosunları mekanik temizlik yapılmadan akvaryumdan uzaklaştırılamaz. Tavsiyem yosunun bulaştığı bitkileri akvaryumdan çıkarmanızdır.
Saç Yosunu Problemi
Saç yosunu ile akvaryumları yeni kurduğumda karşılaşıyorum. Bitkiler daha adapte olamadıkları için suda ki bazı besinlerin tüketilememesi saç yosununa sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Işığı 3+3 olarak azaltın ve su değişimlerinizi artırın. Yapabiliyorsanız haftada 2 su değişimi yapın. Ama bence en önemlisi mekanik temizlik ile saç yosunlarınızı tamamen akvaryumdan uzaklaştırın. Yerine hızlı gelişen eledoa, tilki kuyruğu gibi bitkileri ilk kurulumda akvaryumunuza koyup, zamanla yeni diktiğiniz bitkiler gelişim göstermeye başladığında hızlı gelişen bitkileri akvaryumdan uzaklaştırabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.