ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hoook
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2015 20:14
Son Ziyaret:
14 Mart 2023 18:41
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa seyda yabanigül
Doğum Tarihi:
20 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa seyda yabanigül

SON 10 MESAJI

Taban Değilikliği Ve Yeniden Kurulum Hakkında!
Biraz geç oldu Talat Bey;

Alternanthera reineckii mini
Ludvigia Palustaris
Rotala indica
Pistia
Burgulu saz
ve birazda chrismass moss var.
Taban Değilikliği Ve Yeniden Kurulum Hakkında!
Alperen Bey teşekkür ederim [:)]
Fakat er veya geç yapacağım bu işi. Amacım en az kayıpla en verimli biçimde geçişi sağlamak.

Şeyda Hanım;
Teşekkür ederim.

aquaclay iri taneli olduğundan su sirkilasyonu ve bakteri oluşumu açısından çokta başarılı aslında. Benim hatam tek başına aquaclay kullanmak oldu. Tablet gübrelerle destekliyerek bu noktaya taşıyabildim.

Problemleriyle kişiye göre değişebilir. Örneğin cuba gibi taban bitkilerinin ciddi tutunma sorunları oluyor. Ve bir süre sonra taban seviyesinin altı hiç te keyifli görünmüyor. (resimde net görebilirsiniz). Ayrıca aquaclay hiç bir mineral içermiyor ve suyla paylaşmıyor. Anubis gibi sert ve uzun kök salan bitkilerle pekte sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.
Taban Değilikliği Ve Yeniden Kurulum Hakkında!
Uzunca bir süredir akvaryumumda kullandığım aquaclay tabanı değiştirmek istiyorum.
Tankım 100*50*50 ebatlarında bol bitkili ve yaklaşık 1 yaşında. Tabii bakteri gelişimi gayet yeterli ve gelişim düzenli. Fakat tabanımın zayıf yetersiz ve büyük parçacıklı oluşundan dolayı muhtelif gelişim, tutunma ve yosun problemleri yaşıyorum. Tankın fotosunu aşşağıda görebilirsiniz.

Planım şöyle;
1- Tüm bitkileri çıkarıp bol oksijenli suda bir süre bekletip, suyunu yenileyip 2 gün bekleticem.
2- Bu iki gün sürede tüm kayaları çamaşır suyunda bekletip, çokça duruluyacağım, (kayaların üstünde ki yosunların tamamından kurtulmak istiyorum) chrismass moss sardırmıştım bir kısmını, artık vazgeçtim.
3- Tüm canlıları (balık, karides ve salyangozları) küvete koyup halen kullandığım bakteri düzeni olan dış filtremi temizlemeden küvette çalıştıracağım.
4- Tabanı komple yeni malzemelerle kurup kayaları ve bitklileri yerleştirip tankı 1 hafta kadar balık lar ve karidesler olmadan çalıştırmak istiyorum.

Bu süreçte dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Forumu biraz kurcaladım. Bu konu hakkında çokca tavsiye ve örneklere ihtiyacım var.
Ayrıca hi-tech tankım için taban tavsiyesi istiyorum. Arzum siyah renkli ve ince taneli kum veya toprakla hazırlamak tabanı. Ada Powder arzu ediyordum fakat bu ebatta bütçemi çok zorluyacak gibi görünüyor. Mevcut tankımdaki cubaları kullanmak istiyorum. Bu sebeple tutunma işi önem arzediyor.

fikir ve önelilerinize açım :)

Şimdiden teşekkürler...
[url=http://hizliresim.com/zrak76][img]http://i.hizliresim.com/zrak76.jpg[/img][/url][IMG][url=http://hizliresim.com/zrak76]
125*65*50 Karışık Bitkili Yeni Fotolar Syf 6 Da
Selamlar;
Ben 250lt lik bir tankta otocat, neon tetra, rasbora, galaxy rasbora ve turuncu karides besliyorum. Bunlarla ilgili merakınızı aydınlatmak adına şu söyliyeyim. Bitkileriniz, özellikle parvulalarınız yeterince gelişmeden eklediğiniz karideslerin yavruları tetra ve rasboralara çok kaliteli yem olarak geri dönecektir. 15 karidesle başladığım yolculuğum 4 ayda 100 kadar karidesle devam ediyor ve hızla ürüyorlar ki yavruların ciddi bir kısmının balıklara yem olduğuna şahit oldum. Amano karideslerimde var fakat populasyonu çok olan turuncu karidesler yosun konusunda tabiki 5 Amanodan daha verimli çalışıyorlar.
Karidesleri eklemek için 3-4 hafta beklemenizi şiddetle tavsiye ederim. 10-15 kadar karideslik bir koloni gayet yeterli bir başlangıç olacaktır. ayrıca 3 günde bir %50 su değişimi bence neon rasbora ve karides beslenen bir akvaryumda çok. Sizin su değişimdeki amacınız fazla amonyaktan kurtulmak değil, fazla gübreden kurtulmak olmalı. Bunun içinde haftada 1 %30 %40 kadar su değişimi yeterli olur.
Başarılar dilerim
Bitkilerde Gelisim Sorunu
Aynı ölçülerde bir tankım var ve bende mini parvula bakıyorum.
Öncelikle size parvula uzerindeki bir gözlemimden bahsediyim. Su marullarım filtrenin akışı sebebiyle hep akvaryumun köşesinde olan parvulaların üzerinde duruyorlardı. Parvulalar bu dönemde ciddi yosunlandılar ve defaatle budadım. Budamadan sonra, akıntıyı değiştirerek su marullarının gölgelendirmelerinden kurtardım kendilerini ve 10 gün kadar sonra tekrar budadım ki parvulalar sizdeki gibi nerdeyse hiç büyümemişlerdi. Sanırım budamanın ve daha çok ışığın etkisiyle coştular ve tüm tabanı sarmaya başladılar. Şimdiyle yayılmalarının önüne geçmeye çalışıyorum.
bir not daha veriyim. Ben aynı ölçülerdeki tankta 6 adet t5 kullanıyorum. İmkanım olsa 8 e çıkarmayıda düşünüyorum. Sizin gibi düzenli gübreleme ve co2 desteği veren biri için 4 adet t5 çok az.
Son olarak gübrelemeyi ne oranda yaptığınızı bilmiyorum fakat bende jbl in Fe testini kullanıyorum. Sizdeki gibi test tüpüne gübre damlatında mor oluyor ama akvaryumda demir miktarı hep 0. Ben testin hatalı olduğuna kanaat ettim. Çünkü 2 farklı markanın (1 i Reeflowers tı) demir gübresini bol bol kullandım ve fazla demirden dolayı nokta yosunu sorunu başladı. Ayrıca bu dönemde kırmızı bitkilerim (reichi mini ve gül) kıp kırmızı ve çok sağlıklılardı.
Bu Moss Türlerını Akvaryumda Kullanabılırmıyız
Fotoğraflarınız çok güzelmiş.
Bu mosları tanımıyorum fakat Türkiye'de yayla şelale gibi yerlerden topladığım, kayalara yerleşik 2-3 moss türünü, emers yöntemindeki gibi akvaryumuma adapte etmeye çalıştım ve maalesef hiç başarılı olamadım. Kanaatimce hem bol nem, hemde havadar yerleri seviyorlar. Su altına girdiklerinde hepten çürüyorlar.
Bitkili Akvaryum Tavsiye
Bu gibi tasarımlara java fern çok yakışıyor. Bonsai kullanılmış ama bence sönük kalmış. Kemal Bey'in de tavsiyesi gibi edola da uygun olacaktır.

filtreniz böylesi bir akvaryumda kuvvetli olacaktır. akıntı yüksek olduğunda bitkiler çok hareketleniyor. Benim pek hoşuma gitmiyor. Sizde benim gibi düşünüyorsanız çok boylu (saz, tilki kuyruğu) gibi bitkilerden kaçınmanızı tavsiye ederim.
Sunsun Hw-603 Ve Yeni Hw-503
Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum. İlk çalıştırma sancılı. Malum hava boşluğunu almak için el pompası yok. Vakumlamak gerekiyor.
Çalıştırdıktan sonra sağa sola eğmek ve içindeki havanın boşalmasını sağlamak gerekiyor. Bu işlem yapılmazsa bahsi geçen sesleri bol bol geliyor. Bu iş 5 dakika sürer hepi topu. Sonrasında gayet sessiz çalışıyor
Genel olarak memnunum. tavsiye ederim.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar;
heralde tüm forumu okuyan doktora yapmış kadar olur.
bilgi paylaşan herkese çok teşekkürler.
Emko ESM-3710 Sıcaklık Kontrolü İle Soğutma
Bende sizinle aynı sıkıntıyı yaşamıştım İlker Bey, Serkan Bey'in tarifi gibi HST işimi çözdü.

Teşekkürler Serkan Bey

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.