ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÇaĞRı
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
882
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2016 22:56
Son Ziyaret:
2 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1015 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
65 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Tekyüz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Içel
Meslek:
Chef
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 Litre. Red Galaxy Fishbone. Black Galaxy Fisbone.

SON 10 MESAJI

Anubiaslarım Neden Bu Hale Geldi
[QUOTE=tuncer1461]Merhaba arkadaslar akvaryumumu kuralı yaklaşık 2 hafta oldu akvaryum 240 litre. Bitkileri ekleyeli de 3 gün oldu, 1,5 hafta kadar önce sera nitrivec bakteri kültürü ekledim, 2 günde bir 5 ml bacteria feeder ekliyorum. Catappa Yaprağı ve Kızılağaç kozalakları da mevcut. Bitkileri ekledikten sonra 10 adet Atakan petshop akıllı kapsül gübre, 5 adet tetra plant crypto bitki gübresi, 12 ml reeflowers aquaplants all inclusive ve 2,4 ml reeflowers aquaplant potash IV ekledim. Potasyumu her gün ekliyorum. Ph değerim 7,4 ve TDS değerim 360 civarı, Orion Led C serisi aydınlatmamı 6 saat açıyorum, bitkilerim aldığımda da çok iyi formda değildi fakat daha da kötüye gidiyor sebebi ne olabilir ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166649/211120240147291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166649/211120240147351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166649/211120240147401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/166649/211120240147451.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar,
Öncelikle bu hobide akvaryuma konan her bitki adaptasyonu sağlayamıyabilir. Erimeyle anubiasları kaybetme riskidi vardır tecrübe ettim. Adaptasyon sürecinde yaprakları dökebilir, önemli olan kökün yani rizomun erime yapmaması. Rizom adaptasyonu atlatırsa yeni yapraklar çıkarır. Bitkiniz hayata döner yani. Aydınlatma ve gübre kullanmadan da bakılabilir anubias ve bucephalandra bitkilerine .
Sizce Bu Planerya Mi ? Sülük Mü ?
[QUOTE=Muratakdag][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176225/191120241838471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/176225/191120241838541.jpg[/IMG]
Arkadaslar bugun sabahtan beri akvaryum isigini acmamistim. Isten gelince isigi acinca camda bu canliyi gördüm. Ben olaneryadan suphelendim ama bi akvaryumcu abimiz sülük dedi. Video ekleyemedim . Videoyu abimize atinca suluk oldugunu soyledi. Bitki yetistirilen seralardan geldigini soyledi ve akvaryumda ureyemeyecegini soyledi. Ama ben en son 20 25 gun once bitki aldim demekki 20 25 gundur akvaryumda . Bu canliyi ben cikarttim peki yavrulari yumurtasi vs varsa nasil temizleriz ? [/QUOTE]
Planarya değil,
Ama hiç böyle sülük görmedim, ağız yapısından yola çıkarak sülüğe benziyor.
Elyaf Kullanımı
[QUOTE=Emirhans28]Merhaba arkadaşlar yeni kuracağım bitkili ( 35x35x35) tankımda filtrasyon olarak dophin H100 kullanmaya karar verdim fakat içi malzeme olarak çok boş bende elyaf koymaya karar verdim şöyle bi ürün aldım petshoptan şelale filtrelerde kullanıma uygun mudur [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240707/181120241650511.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Merhabalar,
Herhangi bir yorgancıdan slikonsuz elyaf alırsanız daha ucuzdur. Aynı ürün farkı yok.
Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su
[QUOTE=Aras5434]64 ppm suyun içinde bazı çözünmüş maddelerin olduğunu gösteriyor ama bence saatli bomba çünki neyin ne kadar çözündüğü belli değil kaldıki benim kullandığım damacana değerleride yaklaşık buydu ama zamanla günden güne ölüm yaşadım olay sadece ppm değil asıl olay çözünmüş maddenin ne olduğu ve oranı ve bunun karidesin yaşamı üstündeki etkisi. Benim için bu etki ölümlerle sonuçlandı. Kullandığın suda hangi madde ne kadar çözünmüş miktarı belirsiz olduğundan saf suyu ( 0-10 ppm arası ) gh+ kullanarak yeterli değere çekip ( 130 ppm ) bu şekilde kullanman. Böylece su şartlarında sorun olmadığından emin olursun.
Örneğin bakır karidesleri zehirler kullandığın damacanada bakır varsa her türlü saf suyla ayar çeksende o suda bakır var ve karidesler sıkıntılı su şartlarında yaşıyorlar yada yaşamaya çalışıyorlar. Tabi su değişimi bu çözünmüş madde miktatını seyreltir ama şahsım adına bu saatten sonra zorda kalmadıkça damacana kullanmam. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.[/QUOTE]
Yukarda arıtma cihazının musluk kısmından alınan suyla karides ölümleri yaşadım demişsiniz.
Çıkan suda ölçümler yaparak, hangi etken maddeler mevcut ve karidesleri öldürmüştür ?
Bunuda açıklarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz.
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, Çağrı Bey kusuruma bakmazsa ben sorunların amonyak kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Klasik yeni tank sendromu yani. Sürtünme amonyak yanığı kaynaklı olabilir. Balıklar tankta bulunduğu için aklıma sürekli su değişimi ile bu dönemi atlatmak gerekli diye geliyor. Hemen bir %25-30, akabinde günlük %10 su değişimi ortamı rahatlatabilecektir.
Yavruları ısıtıcısız, herhalde hava da olmayan yere almanız uygun değil gibi efendim, bırakın öyle kalsın. Rafya eklerseniz çok iyi, yinede bir kaç güne kendilerini kurtaracak güce ulaşacaklar.
[/QUOTE]
Est. Ahmet Bey olurmu ne kusuru, varsa siz kusura bakmayın. Bilgi ve tecrübe paylaştıkça güzeldir.
Yem yememe,
Dipte hareketsiz durma,
Akvaryumda oksijen yokmuşcasına yukardan nefes alma, vücudun bazı bölgelerinde kızarıklık deseydi bende öyle düşünürdüm.
Ama sadece sürtünmeden bahsettiği için dış parazit diye düşündüm. Belkide yanılıyor olabilirim. Sadece tecrübemden ötürü böyle düşündüm.
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=ebt06]Merhaba cevap için teşekkür ederim,
Poşet ile eklemedim hocam balıkları asılama yaptım ardından ekledım. Toplamda 1 2 hafta bekleyın dıyorlardı ama benım cocuk var ondan dolayı okadar bekleyemedım 3 4 gun bekleyebıldım.

Ek olarak son 2 gündür kalan 3 dişi yavruları çok fazla kovalamaya başladı. Dıger bir filtresiz ısıtıcısız kaba yavruları ayırsa. 10 gün falan sorun olurmu hocam yoksa yem olacaklar.
Neden son 2 gündür vahsilestiler anlamadım ama.

Son olarak birde sanırım dış parazit var ara sıra taşa veya kuma surtunme hareketi yapıyorlar bunun için ne yapmalıyım [/QUOTE]
Rica ederim aşılama yaptığınızı anlamadım, kusura bakmayın.
Dış prazitten eminseniz, Seachem Cupramine temin edip kullanmanız gerekir.
Yavruları ayırmak yerine, akvaryuma rafya yaparak işi daha kolay çözebilirsiniz. İnternete akvaryuma rafya yapımı diye arattırırsanız çok basit bir iş.
İç Filtre
[QUOTE=M.ekinoks]Arkadaşlar 170 litre akvaryum 70 x 50 x40
Akvaryum için 40 w iç filtre uygunmudur marka Venüs aqua[/QUOTE]
Canlı yüküyle alakalı aslında akvaryumun hangi filtreye ihtiyaç duyacağı.
Dış filtre alma durumunuz varsa, daha makul olacaktır.
Yeni Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=ebt06][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252601/161120242311461.jpg[/IMG]


Arkadaşlar merhaba, bende bu hobiye 1 kasımda başladım 3d 1e normal lepistes 1d 1e ise kırmızı full renk lepistes 2 cüce vatoz 2 çöpcu aldım, akvaryum 40-45 lt civarında.
ısıtıcı var ve yukarda resmını paylastıgım motorlu iç filtrem var. Akvaryumu kurduktan sonra 3-4 gun bosta çalıştırdım ardından balık aldım. Balık aldıktan sonra 15 dk bır ustune akvaryum suyunu koyarak 1 saat civarı bekledım ardından akvaryuma koydum.

3.gün kırmızı lepisteslerim öldü 2 sid 1 er gun arayla.
14. gün bir tanesi dogum yaptı kucuk kucuk 8-10 balık var inşallah ölmez :(
15.gün ise normal olan 1 erkegım daha öldü.

ölenlerin vücudunda herhangi birşey yoktu. 3. gün olenler yemde pek yemıyordu sonra oldu zaten kısa sürede.

Ama 15. gün olen erkek lepistesim gayet iyiydi dişilerin peşinden hiç ayrılmıyordu 1 günde ne olduysa halsizleşti yere çöktü yerden kalkamadı 3 gün boyunca öyle yerdeydi sadece yem atacagım zaman yemini yemek için yukarı çıkar ardında yerdeydi hep sonrada öldü.
Sizce ne gibi sorun olabilir ne gibi hatalarım var ?
Ek olarak tilki kuyrugu bitkiside almıştım oda sarardı tutmadı su yuzeyinde yuzuyordu kum yok.

Destek olabilirseniz çok sevinirim.[/QUOTE]
Merhabalar,
Canlıları çok erken eklemişsin akvaryuma. Erkenden kasıt, akvaryumda bakteri döngüsü oturmadan canlı eklemesi yapmışsınız.
Akvaryumda yeni tank sendromu yada azot döngüsü diye arattırıp okuyup bilgilenebilirsiniz.
Ayrıca balıkları poşetle akvaryum üstünde bırakmak yerine, aşılama yöntemiyle ekleme yapmalısınız.
Akvaryuma aşılama yöntemiyle canlı eklemesi diye arattırıp okuyup bilgilenebilirsin.
Bitkiniz kum olmadan da bakılacak türlerden. Adaptasyon sürecinden ötürü kaynaklı olabilir sararma normaldir.
Caridina Karidesler İçin Su Değerleri
[QUOTE=Alidndr]

Aklımda olan soruları yanıtladınız değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim 🙏[/QUOTE]
Ben teşekkür ederim, her daim.
Hayırlı olsun şimdiden.
Caridina Karidesler İçin Su Değerleri
[QUOTE=Alidndr]


İletkenlik dediğimiz şey suyun içindeki bütün katı maddeler diye biliyorum örnek veriyorum iletkenlik 0 olduğu zaman gh tozu eklediğimde iletkenlik artacak ve ben 120 iletkenlikte suyun içerisinde 5-6 gh olduğun bilicem. Tabiki ilk defa bu canlılıara bakıcam sizin tecrübelerinize ihtiyacım var 2 soru sormak istiyorum

1. 30-40 ppm su elde ettiğiniz zaman gh ını nasıl ölçüyorsunuz ve ne kadar gh tozu ekliyorsunuz

2. Yazın soğutmayı nasıl sağlıyorsunuz

Belki ben çok detay düşünüyorumdur arıtmadan su alıp eklesem de olur mu? ama bu sefer gh oranını nasıl tutturucam

Değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim kendimi güzel ifade edemediysem kusura bakmayın 🙏[/QUOTE]
Est. Kusurluk bir durum yok, sadece anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum.
Arıtma suyu kullandığınızda zaten işin %90 ınını toprak ayarlıyor. Buna çok takılı kalmayın. Ben haftada 8litre su değişiyorum. Gh ını ölçün arıtma suyunun zaten 0'a yakın en fazla1 dir. çıkar. Tabi 30-40ppm dolaylarındaysa cihazdan çıkan su.

Arıtma suyum 37ppm. Tepeleme değil, silme çay kaşığı gh mineral kullandığımda 8litre suya 120-130-140ppm oluyor. Sizde böyle yapın demem. Yarım çay kaşığı kullanın karıştırın iyice 1 dakka bekleyin ölçüm yapın. Az geldiyse birazda daha ekleyin gh mineral aynı şekilde karıştırıp gene ölçün. Zaten 1-2 defa yaptıkdan sonra ne kadar ekleme yapacağınızı anlıyacaksınız ve pratiğe dökeceksiniz. Sıcaklıkta sıkıntı yoksa akvaryumda su değişimini gerçekleştiriyorum.
Ph,gh ve kh test kitlerim mevcut. Ayda 1 ölçüyorum, problem olmuyor. Zaten tds aletinizle 120-130ppm yakaladığınızda gh 4-5 ve kh 0 çıkar. Ben amazonia toprak kullanıyorum. Ph 6-6,5 civarında. Burdaki en önemli nokta, akvaryumda hiç bir dekorun yada akvaryum içinde ki nesnelerin nötr olması yani, salınım yapmaması lazım.

Yazın soğutma olayına gelirsek. Mersin gibi bir yerde sıcaklık sıkıntı. Akşam 22:00 da eve geliyorum işten, klimayı açıyorum. 20-21 derecede çalışır. Sabah 10:00 da evden çıkarken kapatıyorum. Akvaryum 22-23 derecede oluyor. Çift fanlı soğutucu kullanıyorum termostatlı. Akşam eve geldiğimde en fazla 27 derecede oluyor.

Bu şekilde bir döngüde gidiyorum.
İlk defa bakıcaksınız anlıyorum sizi. Bende ilk başladığımda ölümle karşılaştım, zor görünüyor çok kafa karıştırıyor. Ph olsun, gh olsun, kh olsun, iletkenlik olsun. Bir kaç ay sonra gözünüz kapalı yapıyorsunuz bu işlemleri. Suyu kokladığınızda burnunuzla ölçüyorsunuz gh'ını , ph'ını :)
Önemli nokta şu, arıtma suyu kullandığınızda, gerisini toprak hallediyor zaten. Sizin en önemli işiniz iletkenliği 120-140ppm arasında tutmak.
Akvaryumdan su eksildiğinde yani buharlaştığında heleki yaz aylarında ppm yükselir. Atıyorum 150-160ppm oldu. Eksilen suyu tamamlayın arıtma suyuyla gh mineral eklemeden. 160ppm suya 5-6 litre 40ppm arıtma suyu eklediğinizde, 120ppm civarına çekebiliyorsunuz. 40 litre akvaryumumdan örnekler veriyorum. Sizde kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
[EDIT]ÇaĞRı,2024-11-17 09:17:46[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.