ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baba35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2016 01:18
Son Ziyaret:
02 Mart 2018 09:54
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal GULSOY
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilal GULSOY İstanbul 100*50*40 50*40*25 Canlı Doğuran Lepistes, Kılıç, Moli, Plati, Cüce Vatoz

SON 5 MESAJI

Acemi
Sayın Mehmet Nebil Doğru,

Verdiğiniz ölçülere göre yaklaşık 700 litrelik bir akvaryum almışsınız ki oldukça iddialı bir büyüklük. (benim de hayalim[:)])

Su dengesinin sağlanması ve sağlıklı bir su kalitesinin sürekliliği için öncelikle bu büyüklükte bir akvaryum için mutlaka dış filtre kullanmalısınız. Hatta bu büyüklükte bir tank için birçok tecrübeli akvarist sump sistemi önerecektir. Çünkü bu kapasite için dış filtre maliyetli gelebilir. Seçimi ve teminini bütçeniz doğrultusunda internet üzerinden inceleyip yine buradan satın alabilirsiniz. Sump sistemi kurmayacaksanız sizin için minimum 1400lt/h kapasiteli bir dış filtre uygun olacaktır. Bu kapasite için kaliteli bir marka seçmenizi öneririm.

Balıklarınızın yetişkin olduklarını düşünerek 700 litre için 25 balığın uygun olduğunu söyleyebiliriz. Tank nufusunuz sınırda, daha fazla artırmazsanız sağlıklı ve keyifli bir arkadaşlık yaşayacaksınızdır.

Bir kaç farklı noktadan hava taşı yerleştirirseniz hem güzel bir görüntü olur hem de dengeli bir havalandırma sağlamış olursunuz.

Tankınızın içine yerleştireceğiniz bir iç motor ile hem suyun dalgalanmasını sağlayıp balıklarınızı tembellikten kurtarıp doğal ortamlarına uyum sağlamış olursunuz hem de mekanik temizlik için bir destek sağlamış olursunuz.

En kısa zamanda fotoğraflarınızı bekliyoruz. Kolaylıklar dilerim.

Japon Balıkları Hastalık Tehşisi Yapabilirmisiniz?
AKYUNUS selam,

Öncelikle geçmiş olsun, resimlerden görüldüğü kadarı ile balıklarınızda sepsis diye adlandırılan hastalık olma ihtimali çok yüksek. Acil olarak antibiyotik kullanımına başlamanız gerekmekte. Antibiyotikler insanlarda olduğu gibi balıklarda da kontrollü şekilde kullanılması gereken kuvvetli ilaçlardır. Balıklarınızın durumunu şu an sizden iyi bilemeyeceğimiz için prospektüse bağlı kalarak dozunu kendiniz ayarlamalısınız. Bu hastalıkta genellikle gentamisin veya streptomisin gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. Bunlarla beraber su kalitenizi de hızla yükseltmelisiniz. Günlük olarak uygun oranda su değişimi yaparak havalandırmayı sürekli çalıştırın. Su değişiminde kullanacağınız suların dinlendirilmiş olmasına dikkat edin. İlaç kullanımına başlarken bitkilerinizi tanktan çıkarmayı unutmayın. Tedavi sürecinde bitkiler sağlıkları etkilenmeyecek şekilde farklı bir yerde muhafaza edilmelidirler.

Üzülerek söylemeliyim ki yeterli bilgiye ve uygun donanıma sahip olmadığımız için hastalanan balıklarımızın tedavi süreci oldukça zor geçmektedir. Şimdiden başarılı bir tedavi süreci ile acil şifalar dilerim. Allah yardımcınız olsun.
Yavru Kazanımı
Anka01 selamlar, tank detaylarından bahseder misiniz biraz. Zira kurulu düzen üzerinden yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır.
Halfmoon Betta'nın Evi.. (1. Sayfa Güncel.)
Elinize sağlık. Betanıza yeni yuvasında mutluluklar, güle güle otursun:))
İlk Akvaryumum
Elinize sağlık gayet güzel hoş. Arka fonu düz seçerseniz hem balıklarınız hem bitkileriniz hem de dekorlarınız daha belirgin gözükür. Işığın azaltılması konusunda arkadaşlarıma katılıyorum. Son olarak suyunuzu tamamlarsanız daha şık olur. Tekrar elinize sağlık.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.