ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bogacgol
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2007 14:06
Son Ziyaret:
11 Eylül 2022 18:14
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Boğaç türkoğulları
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
inşaat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Boğaç Türkoğulları

SON 10 MESAJI

kuruk sorunu
Kuyruk erimesi bakteriyel bir hastalıktır.
Akvaryum suyundaki nitrat fazlalığı kuyruk erimesi hastalığını ortaya çıkartan sebeplerden biridir.
Ortamda amonyak, nitrit bulunması, balığın  kondisyonunun düşük olması başka sebeplerdir. 
 
Tedavisi için kullanılan antibiyotikler vardır. Bunlardan bir tanesi "kemicetin"dir. Ben yemine karıştırarak kullanmıştım.
 
Anasayfa-akvaryum ansiklopedisi-hastalıklar-yüzgeç erimesi linklerini takip ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz
bogacgol2010-08-02 13:05:18
lepisteslerim öldü

Akvaryumumu kurduktan sonra 1 ay iç filitre ile suyu çevirmeniz gerekirdi. Bu sırada balık koymayacaktınız. Biraz yem atacaktınız. Böylece iç filitre süngeri ve akvaryumdaki kumun üzerinde amonyak ve nitrit tüketen bakteriler gelişecekti. Şu anda muhtemelen akvaryumunuzda amonyak ve nitrit birikmiştir. Diğer balıklarınız da tehdit altında. 

bogacgol2010-07-31 19:51:42
Camdaki kayganlık?
Bu sorunu vatozla da çözebilirsin cam temizleyicisi ile de. Fakat cam temizleyicisi alacaksan camı çizmeyen cam temizleyicisi almanı öneririm. Cam temizleyicilerinin ucuz olanı camı çiziyor. Ucuz olanına sünger takarak bu problemden kurtulabilirsin. bogacgol2010-07-31 01:06:36
balıklarım...

             Su değişim oranınız bir seferde %50 nin üzerinde. Bir seferde %30un üzerine çıkmayın.Bu çeşitli kaynaklarda yazan bir oran. Ben %30 a yaklaşmıyorum. Bir seferde en fazla %15 değişiyorum. üstüne çıkınca balıklarda yüzgeç çürümesi mantar falan oluyor. Bir anda suyun  (ph,gh) gibi değerlerini çok fazla değiştirmiş olursunuz. Bu, bakteri faunasını da çökertebilir. Akvaryumlarınız balık yüklü değil zaten. Haftada % 20 fazlasıyla yeterli. Tabi en doğrusu nitrat oranını takip ederek su değişimi yapmak.

            bogacgol2010-07-28 14:17:37
balıklarım...

Akvaryuma balık atmadan önce, biraz yem atıp 1 ay suyu iç filitre ile döndürmeniz gerekiyor. Böylece amonyak nitrit nitrat döngüsünü sağlayan bakteriler iç filitre süngeri üzerinde oluşacak. Küçük bir akvaryuma bir anda beş tane balık eklenmez. Amonyak nitrit nitrat döngüsüne dikkat edilmeli. Balıkların alındığı su şartları ile konduğu su şartları birbirine yakın olmalı örneğin (ph,gh,sıcaklık,tuzluluk).

bogacgol2010-07-28 06:16:14
Balıkçılıktaki İlk Günüm =)
Akvaryuma balık atmadan önce, biraz yem atıp 1 ay suyu iç filitre ile döndürmeniz gerekiyordu. Böylece amonyak nitrit nitrat döngüsünü sağlayan bakteriler iç filitre süngeri üzerinde oluşacaktı.Şu anda akvarumunuzdaki amonyok ve nitrit zehirli seviyeye çıkmıştır. Muhtemelen balık kayıpları devam edecek.Mutsuz
100 litre canlı doğurana başlıyorum.

       Canlı doğuranlar yumuşak suyu sevmezler. Çoğu, orta sert ve sert suyu severler. Ayrıca hafif bazik suyu severler.

        Anasayfa-tatlısu canlıları-canlı doğuranlar linklerini takip ederseniz her canlı doğuran hangi suyu sever görebilirsiniz.
bogacgol2010-07-02 11:23:22
Lepistes Yavrulama Tankım Önerileriniz ?
          Lepistesler diğer bütün balıklar gibi su parametrelerindeki değişklikten etkilenen strese giren ve hatta ölen balıklar. Bu su parametrelerinin en önemlileri Ph, gh,tds ve  kh dır. Ana tankınız ve yavru tankınızın su parametrelerinin yakın veya eşit olması çok önemlidir. Bu sayede balığınız değişiklikten en az seviyede etkilenir. Eşitliği sağlamak için yavru tankınızın suyunu ana tanktan doldurun ve periyodik olarak ana tanktaki su ile yenileyin.
          Ayrıca yavru tankınızda da biyolojik filitrasyon yapmalısınız. Biyolojik filitrasyonu sünger filitre veya kafa motorlu sünger filitre ile sağlayabilirsiniz. Bu filitrenin yavru tankında sürekli çalışır durumda olması lazım. Çok az yem atarak sünger üzerindeki bakterileri hayatta tutarsınız.
         Bunu yapmazsanız doğumu yaklaşmış balığı yavru tankına aldığınız zaman ve orada birkaç gün bekletttiğiniz zaman tanktaki amonyak ve nitrit artar. Bu hamile balığın ve doğurabildiyse yavruların ölümüne sebep olur.
Merhaba yeni kuracağım akvaryum.

    Ne kadar yavru alacağınız balıklarınıza ne kadar iyi baktığınızla ilgili. Ayrıca dişi balıklarınız ne kadar büyük balıklar ise o kadar çok yavru verirler.Forumda canlı doğuranların gebelik süresi 1 aydır diye yazıyor. Tabi bence bu iyi bakarsanız böyledir. Her biri 20 adet doğursa her ay 100 adet yavrunuz olur.

    Ben sizin yerinizde olsam iki adet hamile ve doğumu yakın dişi alırdım. Bunlardan alacağım ortalama 40 yavruyu büyütürdüm. Erkek hiç almazdım. Canlı doğuranlar erkeklerden ayrıldıktan sonra 3-4 batın daha yavru verebiliyorlar çünkü spermleri karınlarında saklıyorlar. Yani 3-4 ay erkeksiz doğurmaya devam ediyorlar.
 
Canlı doğuranlar için kuyu suyu kullanmak
      Canlı doğuranlar tatlı nehir sularının denizlerle birleştiği bölgelerde yaşarlar. Bu bölgelerde deniz suyu ve tatlı su karıştığı için ph yükselir. Deniz suyunun ph'ı 8.3 tür. Canlı doğuranların çoğu 8.5 ph'a kadar olan sularda yaşayabilirler. Canlı doğuranlar düşük ph severler demek bu nedenle yanlış. Akvaryum.com anasayfasındaki sık kullanılanlar sekmesini sonra tatlı su canlıları ve canlı doğuranlar sekmesini tıklayarak hangi canlı doğuranın hangi ph'ı sevdiğine bakabilirsiniz.
      Yer altı suyu kullanarak üretimhane kuran ve yarışmalarda ödül almış üreticiler vardır. Eğer yer altı suyunuza kimyasal zehirler karışmıyorsa, pis su değil ise kullanabilirsiniz. Bir dönem ben de kuyu suyu kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.
      Kuyu suyunu eve taşımak gibi bir zorlukla uğraşmaya aslında gerek yok çünkü canlı doğuranlar dinlenmiş şebeke suyunda sorunsuz bakılabiliyor.
bogacgol2010-06-19 02:56:39

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.