ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Oranda Japon Balığında Kafada Beyazlık Hoppala, 03:02
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Azizdurdenn, 03:02
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı/ Tür Tavsiyesi beary, 02:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteste Çaprazlayarak Yeni Tür eminustundag, 01:42
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumum İçin Zemin Kumu Seçimi beary, 01:40
Taban ve Gübreleme - Tetraodon Lineatus(fahaka) Hakkında Azizdurdenn, 01:39
Acı Su Balıkları Tanıtımı - Balığım Hasta Ehtiyar, 01:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Tanımlayamadığım Bir Problem Var Ehtiyar, 00:59
Yeni Üye Forumu - Balıklar Hangi Neden Yüzünden Stres Yapmıs Ömer türk, 00:44
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Akvaryumum A Uycak Bitki İsmail_194606946, 00:05
Filtreleme Seçenekleri - 100 Lt Akvaryumda Bakabileceğim Canlılar İsmail_194606946, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discusa Çilek aymnrl, 23:58
Discus - Hailea Rp 600 Filtresini Kullanan Var Mı ? Canbudakkkk, 23:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discusta Saklanma Problemi aymnrl, 23:51
Discus - İthal Akvaryum Filtresi ahmetfiratozkaya, 23:51
Yeni Üye Forumu - Camda Yosun Sorunum Var SÜMER_38, 23:48
Yeni Üye Forumu - Yan Sump Sürekli Tıkanıyor aymnrl, 23:47
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Ic Filtre SÜMER_38, 23:46
Yeni Üye Forumu - Pengasuslar Burda Yaşarmı? SÜMER_38, 23:43
Yeni Üye Forumu - İzmir'de Discus Üreticisi aymnrl, 23:40
Discus - Dip Çekimi Ve Lepistes Doğum Yapmıyor İsmail_194606946, 23:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aydınlatma Tavsiyesi Kturan06, 22:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkiler Gelişmiyor Kturan06, 22:49
Bitki Türleri ve Bakımı - 11 Yillik Sifir Yem Kullanilir Mi? xhan, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Bettamtailung, 22:43
Yeni Üye Forumu - Balığın Ağzı Dolumu? MuTLu, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ucuz Yollu Resif 9.ay Cardinalfish, 22:26
Deniz Akvaryumları Genel - 60x40x40 High-tech Kurulumu MrtGn, 22:14
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem Betta İçin Uygun Mu? Japon & Beta, 22:12
Labirentliler - Yeni Kurulum Leleupi Calvus İçin Fikir mertt1925, 21:12
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi Doğurdu Mu İnci Kefali, 20:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Zebra Kuyruk Dibinde Kızarıklık CesurC, 20:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Yem Yemiyor. SİGMA BALIK😎, 19:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Bunu Betam İçin Kullanabilir Miyim Erbetta, 19:02
Labirentliler - Böcek Malikanesi Busra1753, 18:57
Akvaryum Tanıtımı - Ankarada Ranchu Satan Yer Bilenler Buraya! xhan, 18:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betalar Ve Akvaryum Temizleyiciler İnci Kefali, 18:27
Labirentliler - konuşan vatoz hakkında bilgi verebilirmisiniz ilkeallen, 18:26
Kedi Balıkları Forumu - Suda Nokta Kadar Canlı ternapi, 18:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Baligimin Nesi Var? Taha Yanık, 18:20
Labirentliler - Kiraz Karides Yumurta Akvarist Taha, 18:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Balıkları İnci Kefali, 17:45
Yeni Üye Forumu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” Qnur89, 17:41
Akvaryum Tanıtımı - 90.50.50 Bitkili Akvaryum Ekipmanlarım ercane, 17:04
Malzemeler ve Yemler Forumu - 40x40x40 Bitkili Tank İçin Lepistes Harici Öneri ercane, 16:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 16:47
Akvaryum Tanıtımı - Mini Beta Akvaryumu Ehtiyar, 16:44
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Nematod Sorunu bendeniztayfun, 16:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Sumplu Hamburg Filtre Vs Mobiler Hamburg Filtre hokia386, 15:48
Filtreleme Seçenekleri - Nitrit Seviyesi Yüksek Orhan76, 15:30
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Black Flame Wood cagdas_0606 02:54
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 02:54
- Böyle Form Başka Yerde Yok cagdas_0606 02:54
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 02:47
- Katil Salyangoz jezey 02:47
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 02:47
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 02:47
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 02:47
- Hobiyi Bırakıyorum Çeşitli Akvaryum Malzemeleri barsbingul 00:15
- Hobiyi Bırakıyorum Çeşitli Akvaryum Canlıları barsbingul 00:15
- Sarı Ateş Neon Karides (toplu Satış) TahaArif 00:11
- Eş Kribensis palankesli 23:56
- Tetra Tec Ex-700 Dış Filtre Ve Powerled Armatür palankesli 23:56
- Lepistes Otu+pelia Moss Çok Ucuz Yetişen Alır ARMONYS 22:57
- 120x60x60 Akvaryum. gsx1300rhayabusa 22:54
- 25 Adet 4-5 Cm Arasında Siyah Cuce Vatoz tetikk 22:50
- Malawi Erkekler AlisBaba 22:38
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:27
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:27
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:27
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:27
- 4-5 Cm. Malawi Ciklet Yavruları KingMaker 22:24
- Flo Armatür, Isıtıcı CanB 22:00
- Dophin Af012 Otomatik Yem Makinası CanB 22:00
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 21:27
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:27
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 21:27
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 21:27
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 21:23
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 21:23
- Küpler Balikcidede 21:23
- Lda16 Red Marble Düz Kuyruk Ve Cüce Vatoz Yavrular Balikcidede 21:23
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:07
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:07
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:04
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:04
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:03
- Ista Regülatör Furcifer 21:03
- 2.67 Tüp Furcifer 21:03
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 21:03
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 21:03
- Cryptocoryne Wendtii Brown kerem1135 20:40
- Üç Noktalı Gurami && Rasbora & Albino Cüce Vatoz kerem1135 20:40
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 20:24
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 20:24
- Akvaryum Aydınlatma Powerled Malzemeleri gokhan0063 20:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:55
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:55
- Canlı Yemler ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 19:31
- Hobiciden Albino Kipili Yavruları veyselsimsek 19:30
KULLANICILAR
- 50 Online Kullanıcı, 27 Üye
Online Kullanıcılar
-RBG-,
efkango,
umtbra,
bediiarda,
93modeldogan,
emraht,
SerkanAkın,
MiSoSiKiaN,
aykome,
onur_0606,
furkanvurucu,
batuhanbhar,
kdrackgz,
arapaima,
Akax,
Güneş 17 ve 362,
hashüs,
Hoppala,
MaxKrone,
MehmetSerkan,
Canbudakkkk,
Azizdurdenn,
EyupAsik3452,
Hidro Dinamik,
ternapi,
Kibele,
Diplomi_osei,
knnekrn,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.