ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
echeveria
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2019 20:55
Son Ziyaret:
14 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uğur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

uğur

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=furkan0626]

Teşekkürler benim de aklımda dere kumı vardı. Köklü bitkiler tutunabilir değil mi dere kumuna?



Çok teşekkür ederim. [/QUOTE]

boyutları yazdığım gibi 2-3 mm olursa hemen hemen tüm bitkiler rahatlıkla yetişir diye düşünüyorum.
Cryptocoryne Wendtii Tropica.
[QUOTE=MSA]:) Brownu greeni yok hepsi ayni cins. Vurun baltayı gitsin.[/QUOTE]

Bu kadar basit anlatılabilir di =)
Hamile Lepistesim Yemek Yemiyor Ve Dik Duruyor
epsom tuzu ilavesi faydalı oluyor stres için. oranlarını araştırmanı tavsiye ederim
Lepistese Hangi Filtre Seçimi
ben olsam temizlememek kaydı ile pipo filtre kullanırdım.
Bitkili Akvaryum Kurulumu
Bence 2-3 mm boyutunda elenmiş inşaat kumu veya aynı boyda dere kumu kullan, en az 3-5 cm olsun. Lav kırığını da az kullanmak kaydı ile alta yada ortalara serpiştir. Zeminde estetik istersen üzerine size uyan renkte aynı boyutlarda silis kum ekleyebilirsiniz.[EDIT]echeveria,2025-01-06 21:30:51[/EDIT]
Kaolin Kili ile Önleyici Columnaris Tedavisi
Tam da internette kaolin kilinin akvaryumda alg ,parazit, mantar vs. , için faydalı olacağını düşünüp arayayım dedim bu link denk geldi. Sanırım ara sıra bu kil ile suyu bulandırmak akvaryum sağlığına iyi gelebilir .
Bitki Erime, Delinme Ve Reef Sivi Bitki Gübresi
[QUOTE=iwagumi]

Kesinlikle osmocote olmaz, o gubre kara bitkileri icindir, akilli gubre deme nedenleri havanin durumuna gore bitkilerin ihtiyacini salgilar, ornegin kisin sogukta azot salgilarken yazin bitkiler cicek acacagi icin sicakta fosfat,potasyum gibi besin salgilar, hava durumuna gore besin birakir topraga ve kullanim omru neyse ona gore biter 3 ay 6-9 ay yani akvaryumla bi ilgisi yok.
Taban gubre icin elimde var olan jbl kugeln kullandim ama sart degil forumda misket gubre satanlar var, gokturk seyhan danda alabilirsiniz.Hem daha ucuza almis olursun, illa marka olmasi sart degil.
Verdigim linkte karisik olan hicbisey yok, senin ihtiyacin olan ne? Fosfat ve nitratmi? Alirsin potasyumfosfat birde potasyumnitrat, bunu eczaneden alcagin saf suyla verilen oranda karistirir kullanirsin.Istersen bu sitede ne oranda karistiracaginda var.
[URL]http://rotalabutterfly.com[/URL]
Malzemeleri almak icinde
[URL]madrasol.com[/URL]
Adresini kullanabilirsin.
Genede yok dersen hazir urunlere yonelmekten baska caren kalmiyor.


[/QUOTE]

akıllı gübre sizin sandığınız kadar veya pazarlanırken anlatılan kadar akıllı değil. genel olarak osmocote ve muadili gübreler reçine kaplamalı olarak üretilir reçine toprakta parçalanarak içindeki gübreyi salmaya başlar. öyle hava sıcaklığına göre azot salayım olmadı potasyum salayım demez. hava ısındıkça bakteriler için optimum düzeyde olduğunda ortamdaki mikroorganizmalar reçineyi daha hızlı parçalar ve daha fazla vaadedilen oranda(oranın şaşmaması gübrenin kalitesini belirler) gübre salınır. ortam ph'ı ve sıcaklık değeri bu gübrenin ne kadar akıllı olacağını değiştirir. örneğin 20-26 derece 6-7,5 ph aralığında daha akıllı olurlar. sonuç olarak akvaryumda kullanabilirsiniz. 9 aylık gübre 4 ayda veya daha kısa sürede bitebilir farkı o olur. daha az miktar daha sık uygularsınız. zaten akvaryum şartlarında bitki tabandan ziyade sudan alır besinleri.karasal bitkiler gibi veya doğada göl ve akarsulardaki gibi güneşin ısıtması ile oluşan kök yaprak arasında ısıl fark olmadıkça tabandaki besini yaprağa zor taşır. akvaryumun temel sorunu budur. ışık ile ısı ileten aydınlatmalar ( mercekli led, halojen apmuller) bu sebeple daha verimli olurlar,ışığı ıs ile beraber iletirler.
[EDIT]echeveria,2023-11-07 21:54:50[/EDIT]
Hava Motoru Tartışmasına Son noktayı kim
[:iyi:][EDIT]echeveria,2023-01-31 18:10:59[/EDIT]
Co2 Döngüsü Oluşturmak
Potasyum humat diye bir ürün var.Toprak özü diye lakap takmışlar. Bolca karbon içeriyor. Taban hazırlanırken en alta eklenirse sanırım uzunca bir süre ( belki yıllarca) karbon ihtiyacı oluşmaz. Denemedim sadece denemek isteyen test kitleri olan meraklılara fikir olsun diye yazdım.
Garip Bir Yosun Problemi
Taşların yüzeyinde hariç başka yerde yok gibi görünüyor.Bence taşı oluşturan elementler bu yosuna gerekli besini sağlıyor diye düşünüyorum. Ben bir keresinde deneme amaçlı talk pudrası ekledim sonuç siyah yosun. Talk pudrasının kimyasal yapısı magnezyum ve silikat.Talk pudrası suda çözünmez deniyordu fakat akvaryumdaki bakteriler o biçim çözmüşler.Fikir verebilir.[EDIT]echeveria,2021-10-07 23:59:33[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.