ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Borika53
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2020 23:41
Son Ziyaret:
07 Ekim 2023 19:40
Toplam Mesaj:
66 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih Uzun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semih Uzun

SON 10 MESAJI

Lepistes Beyaz Dışkı İştahsızlık
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/080920221936101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/080920221936291.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: Kuyruk kısma, Beyaz dışkılama ve İştahsızlık
Akvaryum Kapasitesi (litre): 90
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Çöpçü, Elma salyangozu
Filitrasyon: 400lt/h Dış Filtre
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Yaklaşık 1 haftadır yavrularda gözlemliyorum. Anaçlar gayet sağlıklı. Yem olarak tetra pro crips, white balance tropical ve sera vipan kullanıyorum. Günde 3 defa azar azar besliyordum fakat kabızlıktan dolayı son günlerde yemlemeyi baya azalttım. Suya 2 yemek kaşığı Epson (İngiliz) tuzu koydum. Isı 27 derece. Dip çekimi haftalık yapıyorum. Sorun ne olabilir ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/080920221944211.jpg[/IMG]
Anlık görüntü..

Bilen biri yok mu ?
Bakteri Çakışması Lepistes
[QUOTE=ogurcay]Merhaba,
Eğer alacağınız akvaryumun sağlıklı olduğunu biliyorsanız tabi faydalı olur.
Saygılarımla[/QUOTE]
Yani gördüğüm kadarıyla balıklar gayet sağlıklı. Kendi akvaryum sularından eklemek faydalı olur diye düşündüm bu yüzden.
Bakteri Çakışması Lepistes
[QUOTE=İnve Artemia]Net bir çözümü yok.
En iyisi, tek seferde bir yerden alıp bir daha içine balık karıştırmamak.

Sağlıklı ve keyifli hobiler [/QUOTE] Yalnız bakteri çakışması yaşadığımdan bahsetmedim. Tek bir yerden tek seferde alsam dahi akvaryum suyumdan dolayı sıkıntı olur mu onu merak ettim. İnternette mikofish ile bir hafta kadar karantinada tutulursa balıkların bakterisinin sıfırlanacağı söylenmiş. Balıkları bir hobiciden tek seferde almayı düşünüyorum. Hatta almadan önce alacağım akvaryumdan bir miktar su benimkine ekleyeyim diyorum ama kurulu akvaryuma ekleyeceğim için sıkıntı çıkarabilir mi bilmiyorum.
Bakteri Çakışması Lepistes
Hayırlı ramazanlar. Geçen ay gibi yeni akvaryum kurmuştum. Kurulumda eski lepistes akvaryumunun suyundan bir miktar kıllanmıştım. 90 litrelik tanka 4-5 litre civarı. Lepistes akvaryumu kurmak yoktu aklımda ancak yine o yola giricem gibi. Yeni koloni alsam acaba bakteri konusunda çakışma falan olur mu ? Bitki falan ekmiştim suyu sıfırlamam baya zor olduğu için kararsız kaldım açıkçası. Bakteri çakışması olacaksa eğer bi çözüm yolu var mı ?
Monte Carlo Bitkisi Gelişim Sorunu
[QUOTE=tolgittin]Bence sorun aydınlatmada olabilir. Aydınlatma ne kullanıyorsunuz. Ben de 1.5 ay önce monte carlo kurulumu yaptim 40x40x30h ölçülerindeki akvaryuma, limon tuzu+karbonat ile Co2 veriyorum, Haftalık %40 su degisimi yapıyorum, gübre desteği de veriyorum. Yosun sorunu pek olmadı. Bitkilerin formu güzel ama yayılma hızı bekledigimden biraz az geldi bana. Bunun da nedeni aydınlatmanin (15watt power led kullanıyorum litre başına 0.35 watt düşüyor) biraz yetersiz kaldığını düşünüyorum. Sizin akvaryumun fotoğraflarından yanlış gormuyorsam aydınlatma biraz yetersiz kalmış gibi görünüyor. [/QUOTE]
Elimde bulunan ledleri kullanmıştım. Basit led ışıklardan değil özel bir led. Günışığı rengi veriyor. Wattından pek haberim yok ne yazık ki.
Monte Carlo Bitkisi Gelişim Sorunu
Herkese hayırlı günler. Takıldığım bir konuda sizlede danışıp fikrinizi almak istedim. Yaklaşık 1-1.5 ay önce akvaryum kurulumu yaptım. Tabanda katkısız bitki torfu kullandım. Onun üstünde de reeflowers iceland kumunu ekledim. Ortalama 6cm yükseklikte taban mevcut. Tabanı kapsül gübreler ile zenginleştirdim. Bitkilerin ekimini yaptım ve sıvı gübre ekledim. Mayalı sistem ile co2 verdim. Bu sistemde kendi yapmış olduğum difüzörü kullandım. Kabarcıklar toz tanesi kadar ufak çıkıyor. Sıvı gübre olarak reeflowersın All İnclusive ve onun yanında potash gübresini kullandım. Işık 8 saatten az açık kalmıyor ki bu yüzden yosun problemi dahi yaşadım. Bi ara nitrat, fosfat takviyesi yaptım o ara yosunlar coştu. Kırmızı bitkiler renkleri hariç gayet sağlıklı ve hızlı büyürken monte carlolarda gelişim pek yavaş hatta yok denecek kadar az. Yapraklarda sararma yok ama eskisi kadar sağlıklı durmuyorlar. Nedeni ne olabilir ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/010420222030201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/010420222030291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/010420222030371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223800/010420222030441.jpg[/IMG]
Eski Lav Kırığı Temizleme
[QUOTE=Seb.]
Dostum sen niye sürekli fiyat hakkında yorum yapıyorsun, yok yenisini al 20 lira yok parkta bedava, uzatmaya gerek yok. Çamaşır makinesine atarım olur biter. Yeterli.[/QUOTE] Usta sirkeli suyla falan yıkayabilirsin. Akvaryumları da öyle yıkıyoruz deterjan falan kullanmadan güzel steril ediyor.


[QUOTE=Seb.]
Dostum sen niye sürekli fiyat hakkında yorum yapıyorsun, yok yenisini al 20 lira yok parkta bedava, uzatmaya gerek yok. Çamaşır makinesine atarım olur biter. Yeterli.[/QUOTE]
Arkadaşlar biraz dalga geçer gibi konuşmuş ben cevaplamış olayım. İnsanlar burda neler neler soruyor o kadar da gereksiz bi soru olduğunu düşünmüyorum.
Dipte Oturan Lepistes
[QUOTE=yiitferhat]

Teşekkür ederim eksik olmayın.

Bakteri çakışmasında belirti bildiğimiz hastalıklar mı oluyor? Yani kuyruk kısması, columnaris ve dahası bakteri çakışması diye bahsedilen olaydan da kaynaklanıyor mu?
Bir balığa etki eden kuyruk kısması diğerine etki etmeyebiliyor mu? Kafam karıştı yani balık aniden ölse bakteri çakışması tamam diyip anlardım da işte öyle olmadığından anlamadım.


İlk kurulumdaki 2 lepistesimden dişi olan kuyruk kısıp columnaris belirtisi de gösterdi. Onda bakteri çakışması olamaz o zaman kötü su şartları demek doğru olabilir.



Şuan balık gayet iyi herhangi bir oturma eğilimi görmedim. Belki dün 15-20 dk bahsettiğim karışımda yüzmesi faydalı olmuştur. Bugün yine tekrarlayacağım.

not: metilen mavisi yerine Bactofish kullanmam gerekiyormuş. Yanlış okumuşum. [/QUOTE]
Aslında bakteri çakışması balığın bağışıklığını zayıflatır. Bunun sonucunda da balık her türlü hastalığa açık olur. Akvaryum sularımız hastalık taşır aslında ancak balığımızın bağışıklık sistemi yerinde oldukça herhangi şekilde hasta olmazlar. Sadece buna bağlamak tabi doğru olmaz ancak ihtimal dahilinde. Dediğim gibi yapabilme şansınız varsa yapın derim. Komple dekorları, akvaruyumu vs. sirkeli su ile yıkayın ve sıfırdan başlayın. Eğer mümkün değilse bu şekilde devam edin. Yavrularınız düzgün bir bakımda muhtemelen yaşayacaktır.
Dipte Oturan Lepistes
[QUOTE=yiitferhat]Kuyruk olarak kendisi açıyor sürekli öyle o olmadığından düşünmedim orasını.
Kendisini 1 ay önce 5 arkadaşıyla beraber aldım.
İlk kurduğum yaklaşık 1 aylık akvaryumu yetersiz hacim ve ekipman olmadığından bozmuştum ve yavruları doğuran dişi de kuyruk kısması hastalığından ölmüştü. 9 yavru doğurdu ve tedavi esnasında kaybettik kendisini. Daha sonrasında yavrular bir kaç haftalıklen kuyrukları sivrilmeye başladı kuyruğunu yiyip bitirdi hastalıklar ve 9 taneden 4 tane kaldı.
2 hafta önce bir dişi yine kuyruğu eriyerek öldü.

Benim yeni eklediğim balıklar da aynı dükkandan alındı farklı akvaryum ama aynı petshop. Sattığı balıkların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum artık.

Filtre olarak hamburg filtre kullanıyorum, ısıtıcı ilk başlarda 27 ye ayarlıyken şu sıralar 25 e düşürdüm. 2 günde bir %15-%20 su değişimi ve dipteki dışkıları çekiyorum. Yemleme konusunda sık veriyorum ama artmıyor.

İnanın bıktım bende şu rahatsızlıktan. Yeni akvaryum kurdum yine buldu beni. Eski akvaryumdan çok az su aktarmıştım bakteri otursun diye...

Bir daha aynı petshoptan balık almayacağım.

( bu arada 2 günlük akvaryumda 4 yavru 1 aylık lepistes ve 1 erkek yetişkin lepistes vardı)[/QUOTE]
Hatanızı itiraf ettiniz aslında. Sadece farkında değilsiniz. Lepistes balıkları hassas balıklardır ve bakteri çakışması diye adlandırdığımız olaydan çok kolay bir şekilde kaybedebiliriz balığımızı. Bakteri çakışması neden olur peki ? Farklı akvaryumlardan aldığınız balıkları tek akvaryumda birleştirirseniz balıkların bakterileri birbiriyle çakışır ve sonuç ölüm olur. Tedavisi yoktur. Muhtemelen elinizdeki balıklar ölür (yavrular hariç). önceki akvaryumdan da bakteri olsun diye su eklediğinizi söylemişsiniz ki bu da yanlıştır. Size tavsiyem akvaryumunuzu sıfırlayıp balıkları tek seferde alıp daha herhangi ekleme çıkarma yapmamanızdır. 1 erkeğe 3-4 dişi oranında alacağınız koloniniz zaten kısa zamanda çoğalacaktır. Dip çekimlerinizi haftalık %25-30 oranında yapmanız daha sağlıklı olur. 2 günde bir su değişmek akvaryumun bakteri dengesini sarsar. Akvaryumunuzun litresini aşmayacak kadar balık koymanız da önemli tabii. Aksi taktirde akvaryumun biyolojik dengesini sağlayamazsınız. Isıtıcı konusunda aslında pek yanlış sayılmazdınız. Lepistesler 26-27 derece suları severler. Tekrar o dereceye getirmenizi öneririm. Aklınıza takılan başka bir ley varsa yine sorabilirsiniz. Bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım.
Lepistes Balığ Akvaryumu
Arkadaşlar konuya nokta koymak gerekirse herkes akvaryum hobisini yapmak zorunda değil. Önce araştırın sonra bu işlere girin. Altından kalkamayabilirsiniz yoksa.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.