ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cuprum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2021 11:49
Son Ziyaret:
28 Haziran 2021 08:07
Toplam Mesaj:
53 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Su Ökmen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Su Ökmen

SON 10 MESAJI

Beyaz Beneğe Seachem Kanaplex İyi Gelir Mi?
20 litre bir akvaryumum var. İçinde ısıtıcı, pipo filtre, dere kumu ve kök var. Betta balığım aslında gayet mutlu görünüyordu. Ancak son zamanlarda biraz bitkin. Önce kuyruğunda beyaz benekler gördüm. Metilen mavisi uyguladım. Sonra onlar geçti. Ama hala bitkindi. Su sıcaklığını 30 dereceye aldım. Metilen mavisini bir kez daha uyguladım. Tam tamam sorun yok derken bu sabah da yüzünün yakınlarında küçük beyaz benekler gördüm. Hastalığı beyaz benek mi ondan bile emin değilim. Dün bir ölçü seachem kanaplex uygulamıştım olası bir mantar, bakteri, parazit sorunuysa diye. Aslında bitkin değil ama dediğim gibi yüzünün yakınlarında çok küçük beyaz noktalar var. Sebebi nedir acaba?
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=erosennin]

Beyaz benek için ana tankta seachem paraguard kullanıp olumlu sonuç alan üyelerimiz olmuştu. Diğer önerileri de uygulayabilirsiniz. Bu arada mevcut görsellerde balıkta beneklenme göremedim. Ancak benim dikkatimi başka bir şey çekti. Gönderdiğiniz görseldeki su seviyesi ısıtıcınıza göre düşük görünüyor. Isıtıcı üzerindeki işaretli alan kadar su seviyeniz olmalı. Isıtıcılarda arıza veya aşırı ısınmaya sebep olabilir bu da balığınıza zarar verebilir.[/QUOTE]

Dikkate alacağım çok teşekkürler
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[QUOTE=OsmanSezen]

Su hanım merhabalar, öncelikle geçmiş olsun.


-Gelecekte de böyle sorunlar başınıza gelebilir. Ana tankta ilaç kullanmamaya özen gösterin, bakteri kültürünüzü tamamen öldürür. Zaten beta küçük hacimlerde de yaşayabilen bir tür, 10 litrelik pet şişenin üstünü kesip onun içinde dahi ilaçlı tedaviyi yapabilirdiniz.
- Madem artık metilen mavisini kullandınız, 1 hafta boyunca 2 güne bir yüzde 40 su değişimi, ve eklenen suya uygun ölçüde metilen mavisi kullanımına devam edin. Beyaz benek hastalığının paraziti balık üzerinde gelişir, olgunluğa eriştiği anda balıktan ayrılıp zemine çöker ve üremeye başlar. Yeni üreyen parazitler tekrar balığınıza gelebilir. Bu nedenle tedaviyi minimum bir hafta süre ile sürdürün.
-1 haftalık tedavinin ardından 3 güne bir yüzde 50 olacak şekilde 3 su değişimi daha yapın(buradaki amaç su içerisindeki mevcut metilen mavisi yoğunluğunu azaltmak)
-Bakteri kültürünüz ölmüş olduğundan tedavi sonrası ilk 1 ayı su değerlerine dikkat ederek, olabildiğince sık ve düzenli su değiştirerek geçirin.
-Sağlıklı hobiler dilerim.

[/QUOTE]


Çok teşekkür ederim.
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229210/210620211319251.jpg[/IMG]


Haklısınız belirtmem gerekirdi. Akvaryum hacmi 20 litre, 2 damla metilen mavisi uyguladım. Maalesef yedek tankım yok, o nedenle uygulamak zorunda kaldım çünkü biraz panikledim. Isıtıcım ve pipo filtrem var. Filtre neredeyse devamlı çalışıyor. Akvaryumun içinde gördüğünüz üzere sadece kök ve dere kumu var. Balığım şu an iyi görünüyor sanırım. Su nitrofur nedeniyle sarı.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229210/210620211320061.jpg[/IMG][EDIT]cuprum,2021-06-21 13:24:51[/EDIT]
Beta Balığım Beyaz Benek Oldu
Merhaba. Beta akvaryumum mutfak masasında duruyor. Dün kahvaltı ederken kuyruğunda beyaz benekler olduğunu fark ettim. Henüz bir bitkinlik söz konusu değildi ki zaten benekler de çok azdı. Hemen metilen mavisi damlattım, akşamında da nitrofur ekledim. Bugün sabah baktığımda beyaz benekler ya yoktu ya da çok azdı ki göremedim. Yine de suyun sıcaklığını 30 dereceye aldım ve balığımı iyice besledim. Bugün de metilen mavisi damlatmalı mıyım? Uyguladığım tedavi şekli doğru mudur? Önceki beta balığımı dropsy yüzünden kaybetmiştim, o yüzden alabileceğim tüm önlemleri almak istiyorum şayet erken teşhis çok önemli. Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mıdır?
Beta Balığı Ve Pipo Filtre
[QUOTE=nzfszr]

Hava hortumuna bir vana takıp o vana ile pipo filtreye giden havanın gücünü ayarlayabilirsiniz. Akvaryumcunuza anlatırsanız o size yardımcı olacaktır.

[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. Mutlaka takacağım.
Beta Balığı Ve Pipo Filtre
[QUOTE=MurathanM]Şelale filtre balığı çekecek kadar güçlü akıntı yapacağını zannetmiyorum, balıkta bir rahatsızlık olabilir. dikkat etmenizde fayda var. Ayrıca bakteri kültürünün 40 dk içinde öleceği bir durum yok, elektrik kesintilerinde tüm sistem sil baştan olurdu. 48 saate kadar döngü olmasa da bakteriler sıkıntısız yaşayabiliyor.

Sorunuza gelecek olursak, pipo filtreyi de güçlü olmayacak şekilde çalıştırdığınız taktirde sıkıntı olmayacaktır. Su yüzeyine bakacak olursak yine çok fazla akıntı yapıyor gibi, vana alarak gücünü kısabilirsiniz. [/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Motorun çalışma prensibine dair pek bir fikrim yok. Gücünü nasıl kısacağım acaba?
Beta Balığı Ve Pipo Filtre
[QUOTE=Ahmet 3543]Beta durgun suyu sever. Pipo filtrenin akıntı yapacağını sanmıyorum. Filtre yi bir açıp bir kapatmanız doğru değil. Kapattığınız anda üzerindeki bakteriler 40.dk içinde ölür. Filtreyi 24 saat açık tutmalısınız. İyi hobiler dilerim

Bu arada ısıtıcı üzerindeki kırmızı yere kadar suya batmalıdır susuz yeri kalırsa bozulur [/QUOTE]

Görüşleriniz için çok teşekkür ederim😃🙏🏼
Beta Balığı Ve Pipo Filtre
Merhaba. Aylardır beta balığım için şelale filtre kullanıyordum. Günde birkaç saat açıp sonrasında kapatıyordum. Ancak geçen gün uzun bir süre açık bıraktığımda filtrenin balığımı içine çektiğini gördüm. Hemen filtreyi kapattım. Akvaryumu hafif sarsınca balık kendine geldi ve hareket etmeye başladı. Ben de bugün gittim hemen bir pipo filtre aldım. Ancak sanki biraz fazla akıntı yapıyor gibi. Balığım bundan hoşnut oldu mu bilemedim. Fikrinizi merak ediyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229210/220320211520501.jpg[/IMG]
Akvaryumum Neden Böyle?
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Kullandığınız metilen mavisi bir ilaçtır ve sadece hastalık olduğu zaman kullanılır bunun haricinde kullanmayın .
Günlük %25 su değişimi yapın (dinlenmiş su ile) , su zamanla berraklaşacaktır
Almış olduğunuz anubias bitkisini kuma dikmek yerine temiz küçük bir taşa yada aldığınız mangrove köküne misina vb ile bağlayın ,ayrıca ısıtıcıyı cam kısmı tamamen su içinde kalacak şekilde kullanın ve kapak varsa akvaryumu tamamına yakın doldurun hacim azalmasın .
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/QUOTE]

Şimdi suyu yenilememe gerek var mı o halde? 3 damla damlattım sadece onun dışında yarısı eski suyu yarısı yeni.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.