ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vuralersoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2007 11:51
Son Ziyaret:
10 Aralık 2017 11:29
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
vural ersoy
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1977
Yaş:
47
İl:
Bursa
Meslek:
Kamu personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

vuralersoy

SON 10 MESAJI

45/45 Akvaryum
Keyif veren bir akvaryum olmuş. Tebrikler.
Yeni akvaryum kurulumu aydınlatma
Selamlar,hayırlı ramazanlar arkadaşlar. 80 lt akvaryumumu tuzlu suya çevireceğim.80w led armatür yaptırmayı planlıyordum fakat 36-40 adet (1w) led yeterli olacağı söylendi.(lps ile başlayıp ileride sps düşünüyorum).Sizce de bu miktar benim için yeterli midir?
Bitkili akvaryumda balık ölümü
Moss:
 
Bahsettiğim beyaz varlıklar:
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir PH testi ve bir adet de Co2 testi edinip yeni kurulumu tamamlar tamamlamaz kontrollere başlayacağım.
Bitkili akvaryumda balık ölümü
   Arkadaşlar selamlar. 59*34*h44 ebatlarında (Aydınlatma sorunu nedeniyle DIY kapak ile beraber yükseklik 54 cm) akvaryumumun kurulumunu yaklaşık 1 ay kadar önce tamamladım. 
   Zemin: Alt katman prodac fondovivo ve üstte hagen siyah kum kullandım.
   Filtreleme sistemi: Astro 2206 dış filtre .
   Işıklandırma: 4x 15w sylviana grolux
   Bitkiler: Rotala rotundifolia, glossostigma, eleocharis vivipara ve christmas moss.
   Sisteme sürekli DIY co2 veriyorum.
   En başta bahsettiğim gibi akvaryumu kuralı 1 ayı geçmesine rağmen mossların renkleri bir türlü düzelmedi.Halen koyu yeşil bir renk hakim.(Akşam fotoğrafları da ekleyeceğim.)
   Akvaryumumda beyaz sakal yosunu oluştu. Fakat bu yosunları yok etmesi için balık ekleyemiyorum. Deneme amaçlı aldığım 1 adet vatozum malesef suya koyduktan 1 saat sonra öldü.
   Sudaki temel problem sizce ne olabilir? Ayrıca bu durumu kontrol edebilmek için kullanabileceğim test kiti ya da düzenleyici tavsiyeleriniz de olursa sevinirim.
   Ayrıca suya çok dikkatli baktığımda içinde hareket eden çok küçük beyaz (pire mi desem,kurtçuk mu bilemiyorum) yaratıklar görüyorum. Bunlar hakkında fikri olan arkadaşlardan da yardım rica ediyorum.
   Bir kaç gün içinde zeminde artık neredeyse tamamı çürümüş olan glossostigmaları çıkarıp parvula dikeceğim. Bu süreç sonunda yine aynı hatalara düşerek boş yere balıkların ölümüne sebep olmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.     vuralersoy2011-05-09 19:47:47
Mayalı Sistem - Suda Bulanıklık
Cengiz Bey selamlar. Sorununuz büyük ihtimalle hemen hemen her akvaryum meraklısının karşılaştığı bir sorun: Alg. Konuyla ilgili forumda arama yaparsanız sorunuzla ilgili bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. Altta linkini verdiğim makaleyi de incelerseniz, sorununuza tanı koymakta yardımı olacaktır.
Alg problemini şu an yaşayan birisi olarak çözümünün de o kadar kolay olmadığını hemen belirteyim. Sizin gibi akvaryuma CO2 vermeye başladıktan hemen sonra bu problemle karşılaştım. Şahsi fikrim akvaryumda bitki sayısının az olması bu duruma yol açmış olabilir. Bitkilerin sudaki besinleri de tükettiğini gözönüne alırsak, bakteri tüketecek bitki sayısının azlığı Co2'nin de etkisiyle bakteri sayısının bir anda kontrol edilemez boyutlara ulaşmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Tabii ki bu durumu bir kaç gün içerisinde akvaryuma yeni bitkileri ekleyince daha sağlıklı yorumlayabileceğim. Şimdilik yukarıda da belirttiğim gibi forumda alg konusunu araştırarak tavsiyeleri uygulamanız faydalı olacaktır. Başarılar. 
Alg yosunlanma ve köpük
Mayalı sistem kullanıyordum. Suya karışması da söz konusu olmadı. İlk başlarda 10-15 kabarcık çıkarken, balıklardaki rahatsızlığı farkedince 5-6 kabarcık seviyesine indirdim fakat sonuç değişmedi.  
Alg yosunlanma ve köpük
90 lt'lik bir akvaryum, çok büyük ya da küçük sayılmaz yani. Fakat ben de yıllardır ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.
Alg yosunlanma ve köpük
Arkadaşlar selamlar. Yeni bitklili akvaryum kurulumu yaptım fakat daha önceleri kısa süreli yaşayıp çözüm getirdiğim sorunların hepsi birden musallat oldu.
Akvaryumumdaki bitkiler glossostigma, lilaeopsis brasiliensis ve lotus. 5 adet T5 grolux ile aydınlatıyorum(Daha önceki bitkili akvaryumumda da aynı ışıklandırma olmasına rağmen hiçbir sorun yaşamamıştım).
Gelelim sorunlara. Bir haftalık süreç içerisinde 8 tetra türü öldü. Akvaryum camlarında aşırı yosunlanma var(Akvaryumun yeri hiç değiştirilmediğinden daha önce yaşanmayan bir durumun gerçekleşmesi ilginç. Akvaryum güneş ışığı almıyor.) Alg oluşumu gözlenmeye başladı. Suyun üstü yağ tabakası gibi köpüklü bir tabakayla kaplanmış durumda. Bitkilerden yoğun kabarcık çıkışı gözlemleniyor. Akvaryuma CO2 vermeye kalkıştığımda 10 dk. gibi kısa bir süre içerisinde bütün balıklar yarı baygın halde suyun yüzeyindeydiler. Tesisatı söküp hava motorunu çalıştırınca kendilerine gelebildiler. Su değişimi de yapmama rağmen bütün bu sorunlardan herhangi birisi bile çözülmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
bitkili akvaryumda hava motoru tercihi
cevaplarınız için teşekkürler. Cihan bey, dediğiniz gibi son çare bu tür araçları çıkaracağım. 
bitkili akvaryumda hava motoru tercihi
Bitkili akvaryum için önemli tercihlerden birisinin de hava motorları olduğunu düşünüyorum. Öncelikle bu konuda tavsiyelerinizi istiyorum. Şelale tarzı motor ve atman hava motorum var fakat her ikisi de akıntıya sebep oldukları için bitkilerin şekillerini bozuyorlar.
Bunlardan herhangi birisini az sürelerle kullanmaya kalktığımda ise akım olmadığı için ısıtıcı sadece kendisini ısıtıyor,akvaryumun her yerinde sıcaklık değerleri farklı oluyor. Akvaryumlarında bu duruma çözüm bulan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.