ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
first bullet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2008 16:35
Son Ziyaret:
29 Ekim 2021 18:40
Toplam Mesaj:
78 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan tahsin güngör
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Tahsin Güngör

200x40x50

3E 12D Demasoni (Pseudotropheus Demasoni)

SON 10 MESAJI

Balığım Beyaz Benek Mi
Merhaba fotoğraftan anladığım kadarıyla balığınız da mantar oluşmuş. Beyaz benek hastalığında tüm gövdeye yayılmış daha ufak noktalar olur.
Sarı prensesin ağzından cüce vatoz yavrusu çıktı.
Büyük ihtimalle ortalıkta dolaşan vatoz yavrusunu kendi yavrusu sanıp ağzına aldı. Daha önce yaşadığım tecrübemi sizinle paylaşayım aynı anda yumurta alan sarıprenses ve ahli dişisini başka bir akvaryuma ayırırken ahli yumurtaları kustu dişi ahliyi tekrar ana akvaryuma aldım diğer akvaryuma baktığında sarıprenses yumurtaları toplamaya çalışıyordu. Önce ağzına sığmayacağı için toplayamaz diye düşündüm ama baya bir uğraştı bende pipetle toplamak zorunda kaldım yumurtaları kendi yumurtalarına bir zarar gelmesin diye yavrular geliştiğinde 3 tanede ahli yavrusu vardı ağzında.
Sarı prenses hamile
Yumurta tutmuş balıkları ayrı akvaryuma alabilirsiniz. Akvaryumun içine balıkların saklanabileceği dekorlar olması iyi olacaktır balıklar birbirleriyle kavga etmesinler diye

Malawi akvaryumu sorular ?
10 lt akvaryumda balıkların boylanması asla mümkün olmayacaktır. En fazla 1 cm boya ulaşabilecek olan balıkları siz büyümüş olarak kabul ediyorsanız o başka tabi. 
Malawi akvaryumu sorular ?
50 lt de o yavruları büyütemezsiniz. Yetişkin bir balık için gerekli hacim neyse yavru balık içinde aynı hacim esas alınmalıdır. 10 lt de hangi balığın yavrusu büyüyor merak ettim doğrusu.
kaya şart mı?
Beleyeceğiniz balık türü hakkında hiç araştırma yapmadınız mı? Yada neden yapmıyorsunuz ?Bahsettiğiniz türler için kayalardan saklanma yerleri oluşturmak hem üremeleri hemde strese girmemeleri için çok önemlidir. 

Balıgıma Ne Oldu...:( :(
[QUOTE=egouard] [QUOTE=BadWolf]Açıkça fikrimi şöyle söyleyeyim,tankınızda bulaşık teli olmadığı sürece balıkta bu tarz bir yara açılmasına neredeyse imkan yok...Bende defalarca elime balık adım,hatta filem olmadığı için ben balıkları hep elimle naklediyorum,şimdiye kadar bu yüzden ölen balığı bırakın,yaralanan yada hastalanan bir balığım bile olmadı...[/QUOTE]

Alakası bile yok.Ağzında yavru taşıyan balık 20 gun gibi bir sure yem yemiyor.Yem yemeyen balık yorgun duşuyor.Birçok insan yeni doğum yapan balığı guclendirmek için ayrı akvaryuma ayırıp guçlendırıyor.Hayvan toparlayınca geri atıyor ve hicbir problem olmuyor.Sen 20 gun yem yemeden yaşa bakalım nasıl hastalanıyorsun vücut direncin nasıl duşuyor?



[/QUOTE]

Kusturma yöntemini savunan arkadaşların öne sürdükleri neden 20 gün yem yemeden duran balığın güçsüz düşmesi hastalanması oluyor. Bu türün 20 günlük kuluçka süresi akvaryum ortamına özel bir durum değildir doğal ortamlarında da bu balıkların kuluçka süresi aynı ne eksik ne fazla. Eğer gerçekten bu süreç balığı çok kötü yönde etkiliyor olsaydı türün devamını zora sokardı malawi halkının göldeki balıkları yakalayıp teker teker kusturduğunu da sanmıyorum. Sanılanın aksine kuluçka döneminde ağzı dolu dişi tamamen aç kalmaz normal zamandaki gibi olmasa da yem  yer. Kusturma yöntemi doğal ve sağlıklı olmayan bir yöntemdir elinize aldığınız balığın mukoza tabakasına zarar vermeniz durumunda balık tüm dış etkenlere karşı savunmasız kalır ve hastalanma riski doğurur.

Akvaryumumuz bizim keyfimize göre değilde balıkların ihtiyacına göre ise dişi balığın normal bir kuluçka dönemi geçirmemesi için hiç bir neden yok.

1- Yeterli büyüklükte bir akvaryum ve uygun saklanma yerleri sağlanırsa dişi balık kuluçka döneminde diğer balıklar tarafından rahatsız edilmez genelde saklandığından fazla enerji harcamaz ve formdan düşmez. Yukarıda yazdığım gibi doğal ortamlarında üremeleri aynı şekildedir.

2- Dişi erkek oranı 1 erkeğe en az 3 dişi olarak ayarlanmalıdır. Dişi sayısının az olduğu durumlarda erkek balık yumurta alan dişiyi tekrar çiftleşmeye zorlar bu durum hem dişinin çok fazla enerji harcayıp zayıf düşmesine yada yumurtaların yutulmasına yada atılmasına neden olur.
FLUVAL 405 ARIZA
Amazondan aldım pervane mil ve kapak bana kargo masrafıyla 77 TL ye mal oldu. Türkiye'de kargo masrafıyla 3 katına mala oluyor çünkü tüm parçaları aynı satıcıda bulamıyorsunuz. 1 haftada elime geçti sorunsuz çalışıyor.

FLUVAL 405 ARIZA
Arıza devam etti ben yapıştırdım o kırıldı sonunda yeni pervane seti aldım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.