ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silent_control
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2008 18:15
Son Ziyaret:
14 Nisan 2011 16:16
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
bora otman
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
satış temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Kendine Saygısı Olanın
Doğayada Saygısı Vardır ....

SON 10 MESAJI

Frontosada çiftleşme sorunu.

Altuğ Bey, aslında bu konuya cevap verecek kişiler frontosa yetiştiren ve yavru alan akvaristler olmalıdır. Geçmişte kısa süreli bir deneyimim olmuşidi ancak tankımın kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı sevdiğim bir arkadaşıma vermişidim frontosaları. Sizin yapmanız gereken baskın frontosayı tanktan bir süreliğine ayırmanızdır. Ayrıca kısır oolduğunu düşündüğünüz bu baskın erkeği başka dişilerle ayrı bir tanka koyarak hareketlerini inceleyin muhtemelen sizin tankınızdaki dişiler ile uyum sağlayamadığından çiftleşememiştir. Normal şartlarda üretimde 1 erkeğe 4-5 dişi şeklinde kombinasyonlar uygulanır. Bu uygulamanın amacı uygun çiftlerin eşleşmelerini sağlamaktır. Sizin tankınızda ise 1 erkeğe 2 dişi düşecek bir kombinasyon bulunmakta buda diger erkeği rahatsız etmiş olabilir. Benim tavsiyem baskın erkeği ve diğer 3 dişiyi şu anki tankınızda bırakarak çift tutmuş olan dişi ve erkeği başka bir tanka alarak bu çiftin huzurlu bir şekilde tehlikeden uzak çiftleşmelerini sağlamamızdır. ..Bu şekilde baskın erkeğin hareketlerini ana tankta inceleyebilirsiniz. Eğer yetişkin dişi bulma şansınız var ise onuda tanka ekleyerek baskın erkeğin durumunu kontrol edin kısır olduğundan değilde eş seçemediğinden agrasif leşmiş olabilir. Kolay gelsin. .

Erdal Hoca2009-05-04 13:33:03
bitkili akvaryum kurmaya çalısıorum ltfn
çim şeklinde dediğiniz de birtür moss sanırım ülkemizde yaygın olarak bulunan monosolenium tenerumdan bahsediyorsunuz. oldukça güzel bir bitkidir. biryere tutturmak için sineklik benzeri bir malzeme kullanmanız gerekir. sazlar sıkıntı vermez midye kırığında rahatlıkla yetişebilir. tabanda irili ufaklı kum kullanılmasının sebebi bitki köklerinin daha hızlı yayılmasını sağlamaktır. lav kırığı içerdiği maden tuzları sayesinde birkinizi besler ince siyah quarz kum ise arada kalan boşlukları doldurur. farklı ebatlarda konulan kum karışımı markası modeli ne olursa olsun bitkinin kük yapısının sağlamlığını arttırır. bu arada kumların da çok çeşitli özellikleri vardır, mercan kırığı yada mercan tozu suyu sertleştirir bir çok bitki yumuşak su şartlarına uygundur bu nedenle suyu sertleştirecek kumları pek tercih etmeyin
bitkili akvaryum kurmaya çalısıorum ltfn
Erol bey öncelikle forumun bitkili akvaryumlar bölümünde forum üyelerinin deneyimleri ve bitki tanklarındaki seçimlerini inceleyebilirsiniz ancak benim şahsi deneyimlerim diğer akvaristlerle aynı olsada tercihim maliyetli minimum olan kum seçimleridir. bunu nedeni yaklaşık 7 yıldır bitki akvaryumları ile ilgileniyorum ve hertürlü markayı her türlü kum tipini denedim. ucuzuda pahalısıda sizin tankınıza gösterdiğiniz ilgi ile doğru orantılıdır.
 
tabandan 5 ila 7 santim yüksekliğinde tankın tabanını kaplayacak kadar siyak quartz kum, ince lav kırığı ve misket gübre karışımı yapabilirsiniz bu arada elinizdeki midye kırığının bir kısmınıda tabanda kullanabilirsiniz. bundan sonrası tankın su sıcaklığına, ışıklandırmaya ve sizin düzenli bakımınıza kalmıştır. tavsiyem pahalı ithal bitkilerden  mümkün olduğu kadar uzak durun çünki yeterli ilgiyi gösteremezseniz bu bitkiler çok kısa bir sürede bozuluyor. tankın ısısını 27 dereceden yukarıya kesinlikle çıkartmayın. çıkartacaksanız anubias türlerini inceleyin.  www.akvaryum.com anasayfasından bitkiler bölümündeki bitkilerin bir çoğunu bulmanız mümkün siz hangi bitkileri üretmek yada yetiştirmek istiyorsanız buradan seçin ve bizlerle paylaşın. yaptığınız seçim doğrultusunda değerli akvarist dostlarım size yardımcı olacaktır.
Malawi Cichlid Akvaryumum (50*30*30)
Sevgili akvarist dostlarım tartışmayı ve suçlamaları bırakın. belliki furkan kardeşimiz akvaryum dünyasının büyüsüne kapılmış ve belliki bunu kendi çabalarıyla başarmaya çalışıyor. burada Furkan kardeşimize yardım etmemiz gerekiyor. toplam 7 adet balık 50 lik bir akvaryumda uygun şartlar sağlanırsa yaşayabilir. eğer benim gördüğüm akvaryumlardaki kargaşalı ortamları görseydiniz ki bir çoğunuz görmüştür, akvaristliğe yeni başlayan bir kardeşimize bu kadar sert çıkışlarda bulunmazdınız.....
 
 
sevgi Furkan yapman gereken ilk şey akvaryumda kum ve balıklar kalana kadar her şeyi çıkart. kumun içinde renkli görünen taşlarıda çıkart. bu taşlar her nekadar göze güzel görünsede boya kullanılarak renklendirilmiş doğal olmayan taşlardır ve zamanla taşın üzerindeki boya aşınmadan dolayı dökülecektir. bu da dökülen boyanın balık tarafından yutulması halinde balığın sağlığını bozacak veya balığın ölümüne yol açacaktır. akvaryumdaki biblolar, ev, misketler, renkli taşlar hepsini çıkart bunların yerine akvaryumculardan çok ucuza alabileceğin ve akvaryumda kayalık bir görüntü sağlayabileceğin irili ufaklı taşlar al bu taşları forumdaki diğer akvaryum resimlerine bakarak bir plan oluştur ve akvaryumuna koy bu arada balıklarınınn rahatça dolaşacağı alan kalmasına dikkat et ve taşların balıkların üzerine düşmemesi için dikkatle yerleştir. bu şekilde enazından bir kaç ay bu küçük akvaryumu kullanmış olursun eğer ailen sana daha büyük bir akvaryum alabilirse ki sen 330 litrelik akvaryum gelecek diye yazmışsın ozaman bu küçük akvaryumu yavruluk olarak kullanabilirsin.   sana bol balıklı günler dilerim.
HOBİCİ ÜRETİMHANESİ (3.-4.sayfa video)
Burak bey öncelikle tebrik ediyorum iyi bir girişim. bir çok akvaristin akvaryumlarını koyacak yeri olmadığından veya evli olan akvaristlerin genellikle eşlerinin dırdırından dolayı bu tarz çalışmaları hayranlıkla izlediğini çok iyi biliyorum. bu konuda değerlendirdiğiniz balkon fikri çok hoş olmuş. umarın yeni taşınacağınız evde daha iyi bir ortam yaratırsınız. bu arada yapılan eleştirilerin bir çoğuna katılıyorum ancak eleştirildiğiniz konuların sebebini açıkladınız ve açıklarkende biraz agrasif oldunuz. bu forum işleri böyledir kavga gürültü bi şekilde gider yaklaşık 10 seneye yakın bir süredir çok çeşitli forumlarda yazdım, sayısını tam hatırlamıyorum ama sanırım 10 senelik sürede 8e yakın forum kurdum zaman yetersizliğinden devrettim. bu nedenle hem sizi çok iyi anlıyorum hemde eleştirenleri. unutulmaması garakan forumlar bilgi paylaşım platformlarıdır ve karşılıklı herkesin sakin olması gerekir. :)   lafı çok uzattım biliyorum :)  yeni evinize taşındığınızda pektabi yeni hobihanenize taşındığınızda benden size en önemli tavsiye elektrik sistemiz ile ilgili olacak. elektrik sisteminizi tavandan yere inecek şekilde kablo kanalı kullanmadan yere 50-60 santim kalacak şekilde yapmanızdır. bunun bedeni olası su baskınında çok tehlikeli olabilir. kablo kanalı kullanmamanızın sebebi ise zamanla ortamdaki nem ve sıcaklıktan dolayı çeşitli haşaratlar ortamı barınak olarak kullanmaya başlayabilir. özellikle kablo kanalları rutubetli ortamlarda çok iyi sığınaklar oluşturur. kabloları yan duvarların tavanla birleştiği yerlere klipsli çivilerle döşeyerek setlerinizin uygun yerlerine gelecek şekilde duvara sabitleyin. ışıklandırma için tercihinizi bilmiyorum ama t5 veya benzeri ışık kaynakları kullanacaksanız balastları duvarda gözle görülür ve çocukların erişemeyeceği ve sudan etkilenmeyecekleri yerlere sabitleyin bu arada mutlaka elektrik tesisatına ilgili amperlerde otomatik sigorta ekleyin.
setleriniz yada akvaryum seçimleriniz zaten kısıtlı alana göre olacaktır eminim. bunları yazmamın amacı benimde sizin gibi bir deneyimim olmuştu :) ve elektrik tesisatından çok dilim yanmıştı :) bu nedenle size tavsiyem dikkatli olun ve yeni evinizde yeni hobi alanınız hayırlı uğurlu olsun. saygılar
Buda benim tankım
Erkan bey sarı prensesler oldukça sağlıklı görünüyor ama Aytaç beyinde dediği gibi tankınızın daha detaylı fotoğraflarını koyarsanız daha iyi olur.
Paldaryuma discus
[QUOTE=tiko_kj]

  Yeni kuracağım paladaryuma discus semender ve kerevit eklemek istiyorum, sizce bu mümkün mü?

[/QUOTE]
 
 
 
 
Sevgili akuarist dostum, öncelikle forumun makaleler bölümünü iyice okmanı tavsiye ederim. aşağıdaki linkte semenderler hakkında detaylı bir bilgi bulunmaktadır.
 
Konuyu okur okumaz discus ve semenderin asla yanyana tutulmaması gerektiğini düşündüm ve bu mesajı yazdım. Yaklaşık 2 seneye yakın bir süredir discus besliyorum ve hala discuslar hakkında yeterli deneyime sahip değilim. Profesyonel akuaristler gibi henüz discus tankıma kum koymaya cesaret edememişken aynı akvaryuma semender koyma fikri ne yazıkki beni üzdü. Discuslar ortalama 29-33 derece arasında yaşarlar, su semenderleri ise 10 ila 20 derece arasında yaşayan canlılardır ve diğer tüm akvaryum canlılarında olduğu gibi dışkılarında yüksek oranda amonyak bulunur bu durum tüm akvaryum canlılarına zararlı olduğu gibi discus ve benzeri nadir balıklara çok büyük zararlar verir. Bu nedenle semender beslemek istiyo isen mutlaka makalelerde bulunan ilgili konuyu okumalısın ve o makalede bulunan koşulları sağlamalısın.
 
şimdiden kolay gelsin.
SİS MAKİNASI

Mist Maker'ın kullanım alanları çok geniştir;

Hastanelerde soğuk buhar makinası olarak adlandırılan ve hastaların geçirdikleri ameliyatlardan sonra anestezinin etkisinden kurtulmasını sağlar.


Ciddi solunum yetmezliği bulunan kişi ve hastalarda kullanılır.

Aşağıdaki ürünün markası Plusmed'dir ve fiyatı yaklaşık 170 TL. civarındadır.


Yaşlı ve yeni doğan bebekler dahil olmak üzere solunum problemi olan hastalarda havayı nemlendirmek amaçlı kullanılır. (aşağıdaki resimde bulunan cihaz evlerde kullanılır ve Engin beyin dediği gibi fiyatı pahalı olabilir. Aslında çok çeşitli markalar mevcut ve fiyatları 35 TL. den başlayıp 175 TL. ye kadar çıkmaktadır. Eylül ayında bu ürnden yeni bebeği olan bir arkadaşıma tefalden almıştım. Fiyatı biraz tuzlu idi.)

Aşağıdaki ürünün markası Tri Star Soğuk Buhar makinası dır ve fiyatı yaklaşık 100 TL. dir.


Aşağıda resimleri bulunan cihazlar ise dekoratif ürünlerdir ve insanlar tarafından aslında yukarıda yazdığım teknik özellikler bilinmeden satın alınıp tamamen mekanlara güzel görünüm kazandırmak için kullanılır. fiyatları 30 TL. den başlayarak büyüklüğüne ve gösterişliliğine göre 150 TL. ye kadar çıkmaktadır.

 




Resimleri bu ürünlerin satıldığı veya tanıtıldığı sitelerden yönlendirdim. Link değişimi veya benzeri olaylardan dolayı kaldırılırsa linkleri yenileyeceğim.

SİS MAKİNASI

Mist Maker' ın akvaryumlarda kullanımı tamamen güvenlidir özellikle birçok akvaryumcu tuzlu su tanklarında bu ürünü dekoratif bir şekilde kullanmaktadır. Aşağıda resimleri bulunan ürünün çeşitli versiyonları vardır ve genellikle üzerinde renkli ledler bulunmaktadır. Mist Maker 12 voltluk enerji ile çalışmaktadır ve kesinlikle su yalıtımlıdır. Bunun temel nedeni başlık kısmının tamamen suyun içinde olarak çalışmasıdır. Bu başlık genelde paslanmaz çelikten yapılır ancak zamanla kireçlenebilir. Başlık kısmını istediğiniz derinlikteki su dolu bir tanka koyabilirsiniz. Ancak ortalama 20-30 cm den sonra buhar çıkartma özelliğinde ciddi bir azalma görebilirsiniz, bu durumda suyun içinde özellikle tuzlu suda küçük hava kabarcıkları gözlenir. Benim tavsiyem eğer buhar elde etmek isterseniz başlık kısmı tamamen suyun içinde kalacak şekilde su seviyesi başlık kısmının üzerinden maksimum 5 ila 10 cm olmasıdır. Su içinde çok ince hava kabarcığı çıkartmak isretseniz elektrik kablosundaki ek yeri dışarıda kalacak şekilde istediğiniz derinliğe koyabilirsiniz.


Bu resimde gördüğünüz sağda kalan soket başlık kısmından çıkan ve ürünün elektrik kaynağına bağlandığı sokettir. Ortalama 70 ila 100 cm arasında olabilir. Resimin sol arkasında ise adaptör bulunmaktadır.

SİS MAKİNASI

Sevgili akvaristler öncelikle eski tarihli bir mesaja cevap yazdığım için sizlerden gerçekten özür diliyorum.  Sis makinası ile ilgili olarak Emre beyin sorusuna ve bu konu ile ilgilenen tüm akvaristlere bir fikir verebileceğim kanısındayım.

 

Sis makinası olarak adlandırılan cihazın bir diğer ismide soğuk buhar makinasıdır. ( en azından bir çok akvaryumcu bu şekilde adlandırır. Bunun nedeni Engin beyin resmini koyduğu başlık kısmının su dolu bir kabın içine konarak suyu soğuk buhara çevirmesidir. ) Bu cihazın orjinal ismi MİST MARKER' dır. ( Mist = duman, sis, buğu, buğulandırmak  Marker = işaretleyen, işaretleyici ) Cihazın isminin bilinmemesi veya tam Türkçe karşılığının olmaması nedeni ile bir çok değerli akvarist bu cihazı forumlarda yada magazalarda (akvaryumcular, alışveriş merkezleri, 1 milyoncu olarak adlandırılan genellikle Çin malı ürünlerin satıldığı mağazalarda ve internette ) bulamamışlardır. Bu cihazdan çeşitli projelerde yaklaşık 4 adet kullandım.

 


Ürünün teknik özellikleri : (cihazın kullanım kitapcığından alınmıştır.)

-İyonlu Soğuk buhar motoru,ortamdaki havayı nemlendirir ve negatif iyon yayarak temizler.
 
-İnsan kulağının duyamayacağı (ultrasound)yüksek frekanslı titreşimler üreterek,soğuk suyu buharlaştırır.

-Soğuk buharın yayılması,sağlık üzerinde faydalı etkiler yaratarak ortamdaki doğru nem oranını sağlar.

-Su damlalarının havaya geçişinin iyonlaştırıcı etkisi vardır; negatif iyonlar,havadaki kirlilik yaratan partiküllere saldırarak,yere düşürür ve böylece sigara dumanını,polenleri ve tozları azaltır.

-Tıbbi çalışmalar,negatif iyonların hem stres önleme fonksiyonları hem de solunum cihazlarına direkt etkileriyle,insanların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde pozitif etkisi olduğunu göstermiştir.

-Çeşitli koku esansları ile bir kaç damla ile bulunduğu ortamı yaydığı koku ile nasıl nemledirdiğini ıspatlar.

-Özellikle klimalı ortamlarda ortamı kurutmayarak nemlendirir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.