ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DonJuan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2008 16:46
Son Ziyaret:
13 Ocak 2025 11:26
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olcay BAKIŞ
Doğum Tarihi:
28 Temmuz 1992
Yaş:
32
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olcay Bakış

SON 10 MESAJI

Tatile Gidicem Oto Yemleme Makinesi
Site güvenilir gözüküyor sıkıntı yaşayacağını sanmam, hangi cihazı alman gerektiği ise biraz senin tercihine bağlı, internetten videolarını izleyip nasıl kullanıldıklarını görebilirsin. Aparatları cihazdan cihaza değişebiliyor kullanım nasıl olacak ona dikkat etmen gerekiyor.
Vatozlarımın Cinsiyeti Ve Türleri İçin Bilgi Lazım
[QUOTE=MCY4]Yanılmıyorsam ikisi de erkek. Dişilerde boynuz olmuyor.[/QUOTE]
Teşekkür ederim cevabın için, diğeriyle kıyasladığımda birinin boynuzları çok daha ufak gibi geldi o yüzden kararsız kalmıştım
Vatozlarımın Cinsiyeti Ve Türleri İçin Bilgi Lazım
[B]Akvaryumumda 2 adet vatozum var , biraz büyümelerini bekledim cinsiyetleri için ama hala anlayamadığımı fark ettim. Türleri forumda yaptığım araştırmalara göre Düz L144 sanırım. Tecrübeli arkadaşlar resimlerden anlayabiliyorsa yardımlarını rica ediyorum. Malesef anüs kısımlarını çekmeyi unuttum, ilerleyen zamanlarda belki ekleyebilirim şuan zaten yeterince stres oldular.
[/B]
1. vatoz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48536/080420242302251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48536/080420242302281.jpg[/IMG]
2. vatoz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48536/080420242302321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/48536/080420242302351.jpg[/IMG]
Sump Kafa Motoru Hakkında Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=GhostKoi]Videoda görüldüğü kadarıyla net hacminiz sanırım 560 lire değil. 400-450 olarak varsaysak, eheim compact 2100 eğer 2000 l/s debiye sahipse birazcık fazla gelebilir. Eheim compactlar genelde debi kısma mekanizmasına sahip. En azından bendeki 5000 modeli böyle. Eğer böyle bir mekanizma yoksa bile pompa çıkışına basit bir vana koyarak debiyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Alternatif, sump içine elyaf sünger gibi malzemelerin miktarını artırarak debiyi kısabilirsiniz.

Başka bir alternatif su çıkışına dış filtrelerde olduğu gibi dağıtıcı koymak olabilir.

Başka bir seçenek akıntıyı karşı duvara vermek ve yine yakınlarına kaya, kütük gibi bir yükselti yerleştirmek, yine akvaryum içinde muhtelif yerlere böyle bariyerler olabilir. Yüksek bitkiler bile buna yardımcı olur.[/QUOTE]
Evet bunun da ayarı var fakat sona kadar kısılmış hali bu şekilde, diğer dediğiniz sumpa ekstra malzeme ekleme olayını denedim fakat bu sefer motor susuz kalıyor biraz. Valf ve dağıtıcı işi mantıklı geldi onlara yöneleyim.

[QUOTE=alpburakozbayy]Merhaba akıntı yeterli daha kısmanıza gerek yok.[/QUOTE]
Teşekkürler cevabınız için ama balıkların davranışları neden bu şekilde eğer akıntı normal ise
Sump Kafa Motoru Hakkında Tavsiye İstiyorum
Selamlar arkadaşlar.
Daha önce forumda aydınlatma tavsiyesi hakkında konu açmıştım, uzun zaman sonra yeniden akvaryum kurduğumdan bahsetmiştim.
Akvaryumda şimdilik başlangıç için beni fazla yormayacak şekilde kuruluma devam ediyorum, yavaş yavaş acemiliği attıkça bitkisi olsun toprağı olsun detaylara girmeyi düşünüyorum, bu süre zarfında Lepistes,çöpçü ve vatoz balıklarıma bakmaya başladım. Size danışmak istediğim konu, 560 lt köşe sumplu bir akvaryumum var ve kafa motorumun akıntısı en düşük ayarda kullanmama rağmen Lepisteslerimi biraz yoruyormuş gibi geliyor. Yemleme zamanlarında falan gayet hareketliler fakat çoğu zaman akvaryumun belli bir bölgesinde tahminim su daha durgun olduğu için orda takılıyorlar. Kafa motorumun markası Eheim Compact On 2100 bu motoru değiştirmek istemiyorum çünkü belki ilerde daha farklı türler bakabilirim. Bu fazla akıntı sorununa sizin tecrübelerinizden de faydalanarak bir çözüm bulmak istiyorum. Bir dirsek alarak direk suyu buhar camına verebilir veya aynı şekilde çıkışı akvaryumun üstüne taşıyarak basit bir çözüm yapabilirim ama aklıma belki daha yaratıcı bir çözüm vardır ve bu kadar akıntı daha akıllıca kullanılabilir gibisinden burası geldi. Aşşağıya kendi kafamdaki basit fikirleri olur mu acaba gibisinden yazıp sizin de yorumlarınızı ve farklı tavsiyelerinizi bekliyorum.
-Çıkışa bir tesisat döşeyerek akvaryum tabanına her yere eşit dağılan bir tesisat döşesem nasıl olur acaba ? Hem dipteki pislikleri kaldırır hem de balıkları yoran bir akıntı olmaz.
- Şelale filtre gibi bir şey yapılabilir ama zaten sumptan gelen suyun filtre edilmesi ne kadar mantıklı ?
- Havayla çalışan değilde su basıncıyla çalışan bir pipo yapabilirim ama bu filtre akıntıyı kırmakta bana ne kadar yardımcı olur ?
Benim aklıma gelenler bunlar sizin de fikirlerinizi bekliyorum. Son olarak aşağıya ufak bir video bırakıyorum aklınızda canlanması açısından., balıkları çekmeye çalışırken biraz sistemi de çekmişim.
https://www.youtube.com/shorts/thu34wOnb8k
Akvaryum İçin Aydınlatma Tavsiyesi.
[QUOTE=GhostKoi]Aydınlatmadan ziyade koyu renk arka fon ve açık renk zemin balıkların kendini göstermesi için yeterli olacaktır. Yükseklik yenidoğan yavrular için olumsuz bir faktördür. Bunu dengelemek için zemini yükseltebilirsiniz (5-15 cm). Hem bitkiler için de iyi olur. Özel bakım gerektirmeyen elodea, tilki kuyruğu, moss, cryptocoryne, valisinera, anubias gibi bitkilerden dikebilirsiniz.[/QUOTE] Yorumunuz için teşekkür ederim bitkilerden birazcık bakamam diye çekiniyorum ama bir deneme yapabilirim
Akvaryum İçin Aydınlatma Tavsiyesi.
Herkese selamlar. Uzunca bir süre ardından hobiye tekrardan başladım, aydınlatma konusunda yardıma ihtiyacım var.
170x60x55 bir akvaryumum var buhar camlı ve arka plan siyah, toplamda 15 adet balık var 10 tanesi Lepistes. Şuanlık tankta bitki yok ama ilerde yavruların saklanması için Lepistes otu ekleyebilirim.
Bu akvaryum için aşağıdaki bıraktığım tarzda tek aydınlatma yeterli olur mu yoksa iki tane mi almalıyım ? Akvaryumda Lepisteslerin renklerini ön plana çıkarabilecek bu ölçülerdeki tank için yeterli aydınlatma sağlayabilecek tavsiyeleriniz varsa onları da duymak isterim. Tankın lepistes için biraz büyük olduğunun farkındayım ama seviyorum.

Bu resimdeki aydınlatmadan tek yeterli gelmeyebileceği söylendi.
[IMG]https://i.hizliresim.com/73i2ceh.jpg[/IMG]

Buda akvaryumun fotoğrafı
[IMG]https://i.hizliresim.com/hqm5t2w.jpg[/IMG]


DIŞ FİLTRE VARKEN İÇ FİLTREYE GEREK VAR MI?
Aynı soruyu bende sormuştum forumda iç filtrenin yeri başka dediler kullanmanda fayda var.
Lepistesin yanına besleyeceklerim
Lepistes bir canlı doğuran olduğu için bütün canlı doğuranla birlikte besleyebilirsin ayrıca çöpcü vatoz gibide kedi balıkları koyabilirsin.Melekle birlikte beslemeni tavsiye etmem ben bir süre besledim Melek avcı gibi benim lepistes yavrularını avlıyordu 
zorluk seviyesi
Bence beslenmesi ve üremesi zor balık yoktur doğal koşullar sağlandığında her balık iç güdüsel olarak beslenir ve ürer

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.