ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burak Karacalı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2008 14:14
Son Ziyaret:
04 Mayıs 2017 23:41
Toplam Mesaj:
131 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Karacalı
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi inşaa mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Karacalı

DENİZLE DOST

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
Konu dönmüş dolaşmış gene Apisto ithalatı/ toplu yurt dışı alımı ( ne derseniz deyin ) konusuna gelmişşşş.
Masal gibi bir giriş yaptım , ama gerçekten bu masalı bire bir dinleyen ve yaşayan grubun içerisinde biri olarak , sonunun masallardaki gibi olmadığını biliyorum.
Maaalesef gerçek bu.
Ne listeler vardı , bu fiyata balık olurmu, ben  10 çift 20 çift diye çıkanlar sipariş aşamasına gelince Nasreddin hocanın Timuru ziyareti gibi ortadan kayboldular.

Geçmiş den ders alanlar , yani sütten ağzı yananlar şimdi yoğurdu yesekmiii yemesekmi durumundalar.

Geçmişi bilen biri olarak, tavsiyem aşağıdaki yolu izlemek olacaktır. Zira gerçektede işlem bu şekilde yürüyecektir.

1. İbrahim beyden rica ederiz . Abi gözünün yağını yiyem yol göster bize diye :)
2. İbrahim bey biraz zaman ayırır piyasada bulunabilecek balıkları tespit eder. Gerçeklik bu noktada önemli zira bizim istediğimiz balık değil üreticide / aracıda / toplayıcıda ne varsa ancak o balık kısa vadede getirilebilir.
3. Bir den çok çeşit bulunabiliyorsa, çok hızlı bir şekilde yaklaşık maliyetleri ile hangi balığın getirilebileceği konusunda bir anket/ araştırma yapılır.
4. Çıkan sonuca göre kimse itiraz etmez kafa bulandırmaz çomak sokmaz, almak isteyenler adet bildirirler.
5. Bildirilen adet koliyi dolduracaksa prosedür belirlenir. ( Ödemelerin yapılması, gelecek balık adetinde oluşacak aksilikler sonucu paylaşımın nasıl yapılacağı, fiziksel olarak kimlerin bu işin peşinde koşacağı vs vs)
6. Sipariş geçilir,
7. Balıklar gelir.
Başarı sağlanırsa zaman içerisinde farklı bir tür için aynı operasyon gerçekleşir.

Başka türlü hayaller kurmayın. Zira ticari olmayan hiç bir girişim aksi şartlarda yapılamaz. 
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ibrahimozel][QUOTE=swiper]Selamlar damızlık altı kakadu dişime erkek arıyorum. Dişim 2,5 cm boyunda. Sultanahmet'teyim, elinde fazla erkeği olan varsa fiyatı ve alışverişle ilgili özel mesaj atarsa sevinirim.[/QUOTE]

Erdinç bey Kadıkoy'den teslim alabilirseniz bir adet kakadu hediye edebilirim.
[/QUOTE]

Yahu , sevap lazım desek, sağ omuzumda biraz var, buyur vereyim diyeceksin. :)
Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)
İbrahim bey,
Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış ;
Senin kide o misal. Dükkan açma kararını bu olaydan sonra vermiştin herhalde.
Birde ,
Millet benim gibi kazıklanmasın dediğinde anlamamıştım, 
Şimdi her şey çok açık....

TROPHEUS İLE MANGROW KÖKÜ OLUR MU?
O miktardaki kök suya etki edemez. Sorun olmaz.
Cüce Amerikan Dünyası
Dişi  erkek mevzusunda bir tecrübede benden,
Hepimizin tanıdığı bir hobici arkadaşımızın  tankından aldığım sapsarı bir dişi kakaduyu çiftleşmesi için benim canavarın yanına koymuştum. İki ay kadar bekledim. Ama bu arada canımda sıkılmıyor değil. Hangi dişinin üzerine ceketini atsa yumurtlatan erkek te tık yok. Diyorumki kendi kendime , dişi daha genç ya, sarılık falan hikaye ondan herhalde diye.
Gel zaman git zaman bizim çiftte tık yok.
Bende taşındım bu arada yeni evimde 120 lik bir tank kurdum bitkili, içine bastım apistoları.
Bir ay geçmeden erkek kakadum ebediyete iştigal etti
Sonra günün birinde (dalış amaçlı uzun süreli evden uzaklaştığım zamanlar olmakta) tankta gene canavar misali kıpkırmızı bir erkek kakadu gördüğüm zamanki ifademi tahmin edin. 
Yok önceki balığın ölüsüne denk gelip cenazesi yapmasam o diyeceğim.
YAni o sapsarı dişi, kıpkırmızı bir kral oldu. 
Cüce Amerikan Dünyası
Dişi larvaları temizlemek amaçlı ağzına alır, yada bir yerden bir yere taşımak için.
Ben bugüne kadar hiç bir babanın yavrularını yediğine şahit olmadım. Aksine anne ile beraber ağzına alıp taşıyarak güvenli bölgelere aldığını gözlemledim.
Tek farkımız bu söylediklerim kalabalık tanklar için geçerlidir.
Bence bu tank yavru gelişimi için ideal
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=capo di capi] Selamlar..

Bende bitkili akvaryumdan , cücelere sıçramış durumdayım. Şuan elimde 4 tane kakadu süper red , 2 tanede ufak var ( sanırım steel blue).. Balıktan anlarım ama apisto , yeni olduğum bir konu..Tecrübelere ihtiyacım var..

Amacım üretmek olmadığı için dişi erkek kaygım olmadı.. Sadece sağlıklı bulduklarımı aldım. Biraz acelei davrandım sanırım ama olsun şuanda sıkıntı yok.

Sorularım ve merak ettiklerim var.. Bu tür konusunda bilgili büyüklerimin , küçüklerimin yardımı olursa sevinirim..

1. Şuan kuru yeme çok ilgisizler.. Ben de streil kan kurdu veriyorum.. New life spektrum , tetra discus ve jbl gala kuru yemlerim. Balıkları kuru yeme alıştırırken diğer türlerde uygulanan taktiği uygulasam sonuç verir mi ? Biliyorum ki amerikanların huyu suyu farklı ondan sordum:)

2. Farklı apisto türleri bir arada beslenir mi  ? Ben çeşit olsun istiyorum çünkü.. Agasizzi de olsun borelli de , kakadu da, tri'lerde.. Bu sakıncalı mı  ? Irkçı kavgalar çıkar mı :)
Ayrıca amacım üretim olmasada üremek her canlının hakkı ,  ilerde biribiriyle kırılıp hoş olmayan görüntüler çıksın istemem.. Böyle birşey olur mu ?

3. High tech akvaryumlarda apisto hakkıyla beslenir mi , şuan akvaryum hitech , dikkat etmem gereken huhuslar var mı ? ( bu sorum Batuhan Beye)

4. Tankım 128*45*45h(ama yükseklikten çaldım 34 santim su seviyesi) Bitkili..Bol ağaç kökleri ve taşlar var.. Kaç apisto kaldırır bu tank ? Eğer ekleme imkanı varsa , tekliflere, tavsiyelere açığım..Paylaşımlar ve Hediyeler de güzel jest olur....Saygılar..
[/QUOTE]

Muhammet bey,

Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım, Daha tecrübeli arkadaşlar da yorumlarını esirgemesin  lütfen.

Apisto grubu tank değiştirince bir kaç gün stresli oluyor, yem seçiyor. Biraz daha sabır. Pire artemia ve arada ince kıyılmış et ( çok az) ile karışmış kuru yem biraz zaman kazandırabilir 

Farklı türler ile ilgili olarak 2 ve 4 cü soruna aynı anda cevap vermeye çalışacağım.  Başlangıç olarak bu talep acemi bir apistocu için çok riskili bir beklenti. Hangi türlerin agresif , hangi türlerin talepkar hangi türlerin davetkar olduğunu anlaman için zamana ihtiyacın var. Buna herkez yorum yapabilir ama bir çok hobici dostumuz küçük tanklarda tecrübe ettikleri durum ile senin büyük tankın için tecrübe edeceklerin farklı olacaktır. Bunu için başkalarının  yorumları yerine kendi tecrübeni geliştirmeni önereceğim . Haaa ama bu arada benim tankım senin tankın ile birebir. Ben tankımda yaklaşık olarak 5 cins 19 adet apisto  besliyorum bunuda bilesin.

High tec konusunda Batuhanı tek geçerim , bilmediğim işede  karışmam :)

Madem başladın kolay gelsin, başlangıçta kayıplara çok üzülme diyerek yorumumu bitiriyorum.

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Köksal Gürkan] [QUOTE=Köksal Gürkan]Elimdeki tül kuyruk çıkan bir adet erkek ramireziyi hediye edeceğim. Konudan akvaryumu uygun olan bir kişiye en geç bir iki gün içinde vereceğim. Evden veya denk gelirse Kadıköy'den verebilirim. Konuyu dağıtmamak için özelden yazabilir veya arayabilirsiniz.[/QUOTE]
Dün yazdım ama araya kaynadı gitti.
[/QUOTE]

Satış ilanı ver, rakamıda yüksek tut :)  İlgiden sıkılmazsan adam değilim :) 

Beleş mala atlayan halkım, mevzu balık olunca yüzüne bakmıyor. Anlamış değilim valla.


[QUOTE=bilentungul],
 
Revo_x , bende de aynı şekilde olduğundan şu anda biraz ayırdım beyfendiyi , tek başına takılıyor ayrı bir akvaryumda ama yakında yine eski yerine koymayı düşünüyorum.
[/QUOTE]

Sevgili bilen, ve Berke.
Steel blue en az agassizi kadar sert bir tür. Büyüdükçe daha da hakim olduğunu sadece bölgesine değil , akvaryumun tamamına hakim olduğunu göreceksiniz. 
Ayrıca bu balıklar koloni balıkları olmadıkları için, ayırmak , yanlız bırakmak vs vs şeklindeki terbiye hareketleri karakterlerini etkilemiyor. Steel blue için "küçük tank tek balık, büyük tank  çok balık" tek çözüm , Örnek benim tankım :)
Burak Karacalı2013-05-31 12:46:25
Cüce Amerikan Dünyası
Herkese selamlar,

Şu anda 120 X 50 tabanlı tankımda,

2 çift algadon, 2 çift kakadu, 4 adet damızlık adayı steelblue, İbrahim bey den almış olduğum küçük sayılacak 6 adet Pandurini, ve bir çift borelli var. Bol kiraz karides yavrusu ve  bol bitki sayesinde doğala yakın bir kavga oranı ile yaşamaktalar.

İllaki ,zaman içerisinde sıkıntılar olacak. Ama tankın durumu bu sıkıntıları büyümeden tolere edebilecek ve müdaheleye zaman kazandıracak durumda.

Bu şartlara rağmen üreme gerçekleşmekte. Ancak yavruları 25 , 30 günden önce ayırdığım zaman neredeyse tamamını kaybediyorum. Ana tankta da farklı değil aslında ama orada hiç olmaz ise engin bir amaç uğruna ölüyorlar yani canlı yem oluyorlar :) 

Bir çok varyeteden yavru ve sonrasında anaç balık elde ettim. 

Ama sıkıntılı bir süreç.

YAni diğer amerikan türleri ile karşılaştırıldığında ( melek, discus, iri amerikanlar hatta en son efsane olan Red terrör ile dahil) yumurta adedi , yavruların boyutları ve buna bağlı yem yeme sıkıntıları üretim için ciddi emek ihtiyacı hissettiriyor. Hobici olan birisi bu emeği işi gücü, okulu ailesi vsvs sebepler ile veremiyor. Tabii şunu da ayırt edelim. Hobici olup , profosyonel teknikler ve beceri ile balık üreten arkadaşlarımız için bu  çok kolay bir  durum.

Ayrıca Apisto grubu henüz gördüğü itibar ile sadece hobicilerin ilgi noktasında.

Balık kolay ölüyor, yavrusu az, yem yemiyor kılçık, kemik deri tüy :) vs vs . 

Bulduğumuz balığı öldürmesek, ülkedeki tanklarda (xxx)  kadar balık yaşasa  ben buna bile razıyım

Burak Karacalı2013-05-27 20:56:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.