ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
remymaier
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2008 21:54
Son Ziyaret:
24 Eylül 2010 12:53
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şahiner Çavuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şahiner Çavuş

SON 10 MESAJI

Bunu Neden Biz Yapamıyoruz ?
Bir de videonun başında "Bu sene katılım geçen seneye göre çok azdı, 30.000 kişi vardı." diyor.
Karides ve Karma Akvayum
Açıkçası siz söyleyince dikkatimi çekti, Amanoları aldığımdan beri bayağı kayıp yaşadım. Hiç onlara yormamıştım. Daha yakından takip edeceğim...
Bu bitki anubias mı?
Buna çok benzeyen bir bitki bende de var, inanılmaz hızlı uzuyor. Bir ayda su seviyesine ulaştı. Bitkinin türü konusunda bir bilgim yok ama suda gayet güzel gelişiyor. Yalnız bendekinin yaprakları bayağı ince; karidesler yapraklarını bir güzel mahvediyorlar. Ben de dokunmuyorum seviyorlarsa yesinler diye...
Betta ve Yengeç
Sağolun arkadaşlar, tavsiyeleriniz üzere yengeci de her ihtimale karşı başka bir tanka aldım.
Su mercimeği

Su mercimeğinin yapraklarının havayla temas etmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Muhtemelen dipte çürüyeceklerdir.
Kahverengi karides
Aynısından bir adet de benim akvaryumda var. Kirazları aldığımda içlerinden bir tanesi bir iki hafta sonra bu rengi aldı. Çaprazlama olduklarını bilmiyordum. Hayvancağız türü akvaryuma adapte edilmeden önceki rengine döndü herhalde diye düşünmüştüm.:) Ayrıca sonraları farkettim ki rengi bazı günler kırmızımsılaşıyor, bazen siyahlaşıyor, sonra tekrar kahverengiye dönüyor.
Betta ve Yengeç

Arkadaşlar 35 lt akvaryumda karides, lepistes, midye, çöpçü ve yengeç besliyorum. Sayıları az, akvaryum bol bitkili olmasına rağmen oldukça boş duruyor. Uzun zamandır gözüm bettalarda fakat yengecim sorun çıkarır mı bilemiyorum. Boyu 6-7 cm kadar. İnatla ince bitkileri budaması ve yemine yaklaşan balıklara saldırır gibi yapması (gerçekten saldırdığını görmesem de) beni tereddüte sokuyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Lepistes Nasıl Beslenir?
Arkadaşım ben de bir sene kadar aynı sorunla uğraştım ve hatta beceremeyeceğim herhalde diyerek bıraktım. Sonra son bir gaz en baştan başladım. Elbet daha iyi bilenler vardır ama benim tecrübeme göre başlarken en büyük hata oturmamış akvaryum suyuna balıkları salmak. Akvaryumu düzenleyip bitkileri de yerleştirdikten sonra balıkları eklemeden en az bir hafta sabret, filtreyi boş çalıştır. Baktın herşey yolunda yavaş yavaş, 3er 5er eklemeye başla lepistesleri. Ne kadar bol bitkilendirirsen o kadar başarılı oluyor. Görüntü de o kadar doğal oluyor haliyle. Sonuçta amaç hayvanlara doğal ortamlarına mümkün olan en yakın ortamı sağlamak. Midye falan da eklersen suyu dengelemede yardımcı olur. Onun dışında ben şelale filtre kullanıyorum, dip çekimi falan da yapmıyorum. yalnız Lepistes besleyeceksen bence çok gerek yok. Akvaryumun büyüklüğüne göre uygun sayıda dayanıklı bir çöpçü türü alırsan problem çıkacağını sanmıyorum. Umarım istediğin gibi bir alvaryum kurarsın...
Saldırgan Lepistes
2 senedir lepistes besliyorum. Zamanla ebevynler teker teker öldüler, yavrular kaldı. O yavruların da yavruları oldu falan derken akvaryumda 10-15 tane lepistes kaldı ve çoğunluğu erkek. Ben de cinsiyet dengesi kurulsun diye bugün 3 tane daha disi lepistes aldım. Yetersiz beslenmeden mi bilemiyorum ama benim lepisteslerim oldukça küçük kaldılar. Akvaryumcudakilerle karşılaştırınca oradakiler hormonlu gibi kalıyor yanlarında. Yeni gelen lepistesler akvaryumdakilere karşı oldukça saldırgan davranıyorlar. Acaba bu alışma dönemiyle ilgili geçici bir durum mu yoksa benim güdük lepistesler için endişelenmeli miyim?
Şimdiden teşekkürler...
Yengeç Bakımı

   Arkadaşlar bugün gördüğüm anda dayanamayıp 2 adet 4-5 cm boyutlarında yengeç aldım. 35 litrelik akvaryumda çöpçüler, neonlar, lepistesler ve karidesler var. Akvaryum oldukça bitkili ve içine saklanabilecekleri bir de mangrov kökü mevcut. Ayrıca şelale filtre kullanıyorum. Aldığım yerdeki adam bu konuda pek bilgili değildi, sorularımda yardımcı olabilirseniz sevinirim:
1. Yengeçlerin muhakkak tırmanıp hava alabilecekleri bir yere ihtiyaçları var mı? Aldığım yerde "Aynı balık gibi at içine onlar yaşar!" gibi çok detaylı, bilgilendirici şeyler söylediler.
2. Diğer türlerle uyum sorunu yaşar mıyım?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.