ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Suyolu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2008 16:12
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2014 16:58
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan TAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayat sudan gelir.

SON 10 MESAJI

Deprem ve Akvaryum Güvenliği
Ben bir video buldum bu konuda, ne tür bir önlem olabileceğinide gösteriyor:

http://www.youtube.com/watch?v=HWhI6QaJq2Y
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Ben 4 senedir Ekol 15 kullanıyorum. Fakat artık değiştirme niyetindeyim. Nedenine gelince, birincisi, milini ikinciye değiştiriyorum.İlk mili epey bir sağlammış diyorum çünkü 3 sene gitmişti, fakat yedek parçaları aynı derecede sağlam yapmıyorlar zannımca. İkinicisi artık biraz daha üst bir modele geçmek istiyorum ki karşılaştırma şansımda olsun.

Bence, ekol 15 ya da ekoller bu işe yeni başlayanlar için çok iyi bir seçim. Çünkü her filtrenin yapması gereken işi başarıyla yapıyorlar. Yani filtreleme işini az güç harcayarak ve sessiz olarak yapmak. Dış filtre çünkü evde sürekli yani 24 saat çalışan yegane elektrikli araçlar dolayısıyla 1 watt fark bile büyük fark yaratıyor zaman içinde. İkinciside gene sürekli çalıştıkları için sessiz olması önemli. Bu yüzden şuan düşündüğüm marka Eheim.
225 lt bitki tankım
Tebrikler, yanlız öndeki bitkiler epey uzamış ve arkadaki güzel bitklerin görünmesini ve derinlik hissini azaltmış. Kısa ön bitkileri deneyebilirsiniz.
Deprem ve Akvaryum Güvenliği
Valla suyun çalkalanıp taşması bence 5 civarı depremlerde önemli olabilir ama İstanbul için 7 üstü depremleri düşünmemiz gerekiyor. O yüzden kesinlikle önemli bir konu ve akvaryumun elektrik güvenliği gibi deprem güvenliğide düşünülmeli. 
Mayalı sistemle CO2 üretmek
[Quote]Yeniden merhabalar. Benim sorularım aklıma geldikçe devam ediyor.
Check valf i mayalı sistemin neresine takacağız? Birde co2 yi kontrol etmek için vana kullancam, bunun bir zararı olur mu?[/QUOTE]

Check valfi şişelere yakın bir noktadan takmanızda fayda olur. Neticede bunu, gaz çıkışının azaldığı zaman borunun içindeki havanın geri gelmemesi ve dolayısıyla vakum etkisiyle mayalı suyun hortuma gitmemesi için takıyoruz. Bilmiyorum açıklayıcı oldu mu ama sabah kalktığınızda suyunuzun pamuk gibi bir sıvıyla dolu olmaması için kullanmamız gereken birşey olduğunu söyleyebilirim.
Mayalı sistemle CO2 üretmek
[Quote]Sinan bey, Laktik asit insanda olduğu gibi sistemde de durgunluk yarattı sanırım   Sistem 19. gününde saniyede 1 baloncuğa düştü ki bu benim ihtiyacımı karşılayamaz bir durum, bu sebeple limon suyu sıvı gübre maya, ve su karışımını tekrar yapıcam, inanırmısınız evde süt yine bitmiş Oysaki daha dün sistem için almıştık sanırım yine bir tatlıya harcandı süt . Bakalım bu sefer sütsüz yoğurtsuz yapıcam, umarım bir 20 gün de bu sistem idare eder. Biraz sonra sistemi kuruyorum .[/QUOTE]

Merhaba, sütü karıştırmak zannedersem ilk benim düşündüğüm ve bahsettiğim bir madde. Benim amacım burada protein kaynağı olarak sütü kullanmaktı. Süt bozukda olabilir neticede protein oranı çok fazla değişime uğramıyor. Ayrıca mineral açısından da yeterli besiyi sağlar.
Bal ya da arı sütü katmakda bir seçenek olabilir ama o zaman balı fermente eden bakteri seçiminde bulunmanız gerekebilir, yoksa protein açısından size çok faydalı olmayabilir. Mineral kaynağı için vitamin kompleks haplarını tavsiye edebilirim.

[QUOTE] Arkadaşlar ben her iki sistemi oranlayıp 1.5 litre pet şişeye uyguladım fakat 1 haftadan sonra gaz çıkışı bitiyor.Bir sorum daha var sizin difüzörlerin içinde su var mı?Benimkinde su var baloncukları ordan sayıyorum.2 saniyede 1 baloncuk çıkıyor.Bu durum normalmidir.[/QUOTE]

Mayayı azaltabilirsiniz çok hızlı tüketim oluyorsa. Mayayı minimum düzeyde katmaya özen gösterebilirsiniz. Yani yarım hatta çeyrek çay kaşıği bile yeterli gelecektir, neticede sistem birkaç gün sonra oturunca maya miktarıda artıyor çözeltide ve çoğalıyorlar. Gaz çıkışı da bu yönde artıyor ve belli bir süre sonra 5-6 gün gibi denge tam anlamıyla oturuyor.

İkincisi diffüzör içinde su oluyor, çözünme zaten bu haznenin içinde oluyor, ama kabarcık saymak için çok bilgi vermeyebiliyor, çünkü bazen boyuna yakın gaz geçişi oluyor kabarcık oluşmadan.

[QUOTE]Bildigim kadarıyla balın içinde bakterilere zaralı maddeler var anti bakteriyel gibi heralde:) insallah bunlar arı sutundede yokdur:))
Son durum nedir acaba...[/QUOTE]

Bal, çok yoğun şeker içeren bir besin olduğu için bakterinin yaşamasına müsaade etmiyor, o yüzden güzel bir muhafaza maddesi aynı zamanda. Fakat suyun içinde çözüldüğünde bu özelliğini yitiriyor. Fermentasyon için uygun madde midir bilmiyorum ama şeker kullanmak daha isabetli gibi duruyor. Kullanan arkadaşlar sonuçlarını paylaşabilirlerse sevinirim.
Mayalı sistemle CO2 üretmek
[Quote]Ne yazıkki büyük bir büşüş var.

Kurulduğu gün saniyede 2,5 baloncuk çıkarken şimdi saniyede 1.4 baloncuk çıkıyor ki sadece 3 gündür kullanıyorum.

1 lt lik şişe olduğunu unutmamak gerek .
[/QUOTE]

İlk mesajında karışımı okuduğumda sonucun bu olacağını tahmin etmiştim. Aynı şeyle bende karşılaştım çünkü. Dr Ötker'in mayası hızlı maya denilen mayadan, yani hakikaten hızlı bir şekilde fermentasyon yapıyor ve şekeri çabuk yiyiyor. Hızlı olmayan mayalardan kullanabilirsin. Mesele Pakmaya, sonucun değiştiğini göreceksin.
Mayalı sistemle CO2 üretmek
[Quote]hava taşı ile verdim bunun bir zararı olurmu ??? [/QUOTE]

Havataşı kullanmanız, gazın çözünmesi için yeterli gelmez. Sonuçta havataşı kullanmadan bile gazı suya direkt verseniz gaz yükselene kadar bir miktar çözünebilir. Ama bu bir gaz balonununu diffüzör ile çözerseniz çözünür. Bunu şöyle düşünebilirsiniz. Şekeri küp şeker olarak mı atsanız ve hiç karıştırmasanız toz olarak mı kahveye atsanız daha fazla çözünür? Sonuçta bildiğimiz şeker gibi gazı suda çözmemiz lazım. Ben mesela hem diffüzör kullanıyorum ki çok pahalı birşey değil, hemde gazı ham halde dış filtre girişine veriyorum. Ama herhalükarda zararlı olmadığı kesin.

[Quote]hava taşı ile verdim bunun bir zararı olurmu ??? birde co2 tüpü ile aynı etkiyi veriyormu? sonuçta birindern gerçek bir gaz diğeri ise kendi karışımlarımızdan luşturduğumuz bir şey nekadar zamanda etkilerini görebiliriz[/QUOTE]

Mayalı sistemle verdiğiniz gaz da tüpdeki gibi CO2 gazıdır. Bu, organik kimya görenler bilir basit bir fermentasyon olayıdır aslında. Ama mayalı sudan akvaryuma su kaçırmamasına dikkat edin derim ben.

Sağlıklı bir şekilde çözünme sağlayabilirseniz, etkisini en kısa zamanda yamuk ve cansız duran bitkilerin canlanmasından görebilirsiniz. Sonrasında yavaş gelişen bitkilerinizin büyümesinin hızlandığını da görebilirsiniz. Fotosentez yaptığını anlamadığınız bitkilerinizde kabarcık çıkışı da görebilecekleriniz arasında.
Beta yuvasının taşınması
Öneriler ve tebrikleriniz için teşekkürler. Bu hayvanlar gerçekten bir alemler, o kadar uğraşıdan sonra karma akvaryumda bu işi becermiş olmalarına şapka çıkartıyorum, bu beni de çok şaşırttı.

Ben, dün akşam eve gittiğimde gördüğüm manzara karşısında biraz panikledim. Çünkü yavrular büyük hızla düşmeye başlamışlar, akvaryumda tam bir yağma vardı, taze beta yavrularını tüm balıklarım (annede dahil) afiyetle yiyorlardı. Babada cengaverler gibi savaşım veriyordu. Hemen sabahtan hazırladığım küçük tanka artık allah ne verdiyse deyip tüm köpüğü bir hamlede taşıdım. Bu sırada babada geldi köpüğe kilitlendiği için. Fakat yeni ortama bir türlü alışamadı, yarım saat sonra baktığımda babada yere düşen yavruları tekrar köpüğe yerleştirmek yerine yemeğe başlamıştı. Hemen büyük tanka geri attım. Baba, şu an geriye kalan köpüklere gözü gibi bakmakla meşgul. Küçük tankta ise çok fazla bir hareketlenme kalmadı, bilmiyorum varolan köpükler dolu mu boş mu. Artık gözlemleyip göreceğim. İlginiz için tekrar teşekkürler.

Bu arada su dolu tankta camla ayırma konusunda nasıl bir yöntem izliyorsunuz, camı nasıl sabitliyorsunuz?Suyolu2009-05-05 09:54:16
Beta yuvasının taşınması
Merhaba, betalarımı 2 hafta kadar bir süre küçük tankta çiftleştirmeye çalıştım, fakat her türlü denemeden sonra artık pes ettim ve büyük akvaryuma geri attım. Bir süre sonra erkeğın yoğun bir köpük yaptığını gördüm fakat üstünde çok fazla durmadım çünkü zaten sürekli köpük yapıyordu. Dün sabah yemleme yaparken köpüklerin dolu olduğunu gördüm ve tabii ki çok sevindim. Ama sonra bu sabah gördüğüm karşısında ne yapacağımı öğrenmek istiyorum. Çünkü köpük yuvanın altında neonlar bekleşiyorlar ve azda olsa düşen yavruları afiyetle yiyiyorlar. Baba her ne kadar hepsini sürekli kovalamaya çalışsa da bir yandan düşen yavruları toparlamaya, bir yandan da neonları kovalamaya yetişemiyor (görseniz üstün çabasını hayret edersiniz). Tabii anneden de hiç hayır yok bu konuda.

Şimdi köpük yuvayı taşısam mı, yoksa o şekilde bıraksam mı ya da akvaryumda yavruluğa mı geçirsem bir türlü karar veremedim. Başlıklarda uzun aramalar yaptım fakat benzer konuyla hiç karşılaşamadım. Fikir verebilecek tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.