ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alper01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2009 14:21
Son Ziyaret:
13 Ekim 2011 15:57
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem çorbacı
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1977
Yaş:
47
İl:
Tekirdag
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

CO2 tüpleri ve dolumu
Merhaba,tüpten tüpe veya kuracağınız -uygulamak istediğiniz tüpe dolum sistemi  tavsiye edilmeyen,büyük tehlike yaratan unsurlar.Tüp dolum işi tamamen mesleki uygulama.

Örnek olarak söyliyebiliriz,belirttiğiniz sanayi tüpü,tam dolu iken 200 bar basınç ile çıkış yapar.
1 bar 1 cm2' ye bir kilo basınç demek,200 bar 1 cm2 ye 200 kilo basınç demek.Kullanmak istediğiniz malzemelerde en ufak tüp dahi büyük tehlike yapar,basınç konusunda.

İkinci sorunuz hakkında benimbir bilgim yok,kolay gelsin
kooperatif
Kooperatife girişte imzaladığınız bir ana sözleşme varmı? Varsa dikkatli şekilde inceleyin.Kooperatiften çıkış bir hesap senesi içinde 6 ay önceden haber verilerek yapılır.Sizden % 5 kesemezler,24 ay sonrayada gün veremezler.24 ay sonra gidin tekrar 24 ay sonra gel diyeceklerdir.Kanuni haklarınızı kime sordunuzki size kanunlar kooperatiften  yana diyor.Kooperatiflerde olay yönetim ve üye (üyeler) arasında geçer.Kooperatifin denetlemesi ile görüşün derim.Genel kurul dışında,çalışma takvimini incelemek denetimin görevi.Sizin hakkınızı arayacağınız yer,haziranda yapacağınız genel kurul.

Diğer üyeler ile de görüşün,birlikten güç doğar.Ferdi hareket etmek kooperatiflerde sonuca gidici bir yol değil.Davanızda haklısınız,hakkınızı arayın.Sonuç alamazsanız etkin bir avukat ile görüşün.

Uzun bir yola çıkacaksınız,sabırla devam edin,moralinizi bozmayın,sonunda siz kazanacaksınız.Başarılar.
Faturayla Başım Dertte
Straforlardan tek başlarına fazla verim alamayabilirsiniz.Arka ve yan camları sünger toptancılarından alabileceğiniz 3-4 metrelik elyafı  katlı olarak akvaryumunuza sarın ,üzerinede straforları sabitleyin, faydasını göreceksiniz.
Hobihaneler ve Üretimhaneler ne oldu?
İbrahim bey sorularınız çok güzel.Konuya biraz geniş bakılıyor,istediğiniz cevaplar yukarıda mevcut diyebiliriz.Dediğiniz üretimhane ,kurulum  işini yapan iki üç  arkadaşım var.İçlerinden sadece biri para kazanıyor.Diğerleri aldığı malzemeleri elden çıkardı.Tabi zararına.Kimisi dükkan kirası,kimisi zaman vs.

Sorun kurulum değil,sorun işletmek.Yapılan işi ne için yapıyoruz? Normal mesai harcanarak yapılan çalışmamı yoksa ,ikinci bir ek iş olarakmı? Kolay gibi gözükebilir, ek iş çok fedakarlık ister.Hayal kırıklığı yaşamamak için,fedakarlık.Akvaryumcu ek iş yapmıyor,bütün enerjisini buna harcıyor.Hobici arkadaş zorluklarla kurduğu üretim yerini ayakta tutabilmek için duygusal olmadan,bıkıp usanmadan rekabet edebilmeli,ürettiğini pazarlayabilmeli.Kazanan arkadaşda hem bilgi,hem imkan,hepsinden önemlisi yüksek pazarlama kabiliyeti var.Kazanıyor desemde önemli miktarlar değil hobi yerini ayakta tutabilecek kadar.Konuyu yine dağıttık galiba İbrahim  bey,sizde bizi affedin.Saygılar
Hobihaneler ve Üretimhaneler ne oldu?
       Başlangıçta yapılan emek ve harcanan maddiyat  zamanla geri dönermi? Çok zor. Balığı üretmek, büyütmek  ve de istenilen şekilde elden çıkarabilmek....

       Sadece akvaryum balıkçılığı olarak değil,yaşamın her kademesinde böyle.Çok iyi bir marangoz,iyi bir sıvacı,iyi bir elektrikçi,iyi bir boyacı,iyi bir fırıncı vs. olabilirsiniz.Mesleki bilginiz zirvededir. Düşüncelerinizi,becerinizle birlikte ( mesleğinizde çok iyi bir sanatkar da olabilirsiniz ) imkanlar çerçevesinde hayata geçirebilirsiniz. Fakat piyasada ,pazarlama, bilgi ve beceri kabiliyetiniz yoksa,yaptıklarınız pek bir anlam taşımayacak,kendini kurtarıyorsa sadece size hoş vakit geçirmiş olacaktır.
      
       İş tamamen pazarlama. Balığı üretmek,büyütmek, bu zaman içerisinde,dükkan kirası,elektrik, su,yem parası,ilacı,hastalığı..... gibi  % 40, balığı kazançlı bir şekilde elden çıkarmak % 60.

       Bu işi yapacak arkadaşların öncelikle pazarlama ile ilgili bir sorunu olmamalı.Akvaryumcu ya
1 liraya aldığı balığı 3-4 e satabiliyor,deniliyor.Doğruda.Yalnız aynı yere geliyoruz,ticari riske girip
maliyetini ekleyip,kazancınıda ekliyor. Başka meslekte de olsa ,yapılan işin maliyeti  kadar ustalık isteniyor. Kişide ticari gaddarlık varsa olay ne tutarsaya kadar gidiyor.

        Üretimhane-hobihane olarak bu işe giren arkadaşları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ederim.Ümit ederim emeklerinin karşılıklarını alırlar.
     

      
        

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.