ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nawien
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2009 20:11
Son Ziyaret:
30 Haziran 2014 13:03
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner Kaymak
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1975
Yaş:
49
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taner Kaymak
Balıkesir

SON 10 MESAJI

Beslediğiniz en zor balık
Lepistesler genel olarak daha zor gibi. Bundan 10 yıl önce 3 adet aldığınız lepisteslerimi üremesinler diye suyun derecesini düşürüyordum.
Geçen sene kardeşime aldığımız lepistesler ise tam tersine sürekli azalarak gidiyor. Anlam veremiyorum.
Bolivian ram üretim tankı
Hocam akvaryumunuz çok güzel. Sizin kadar iyi olmasa da bende Altispinoza hayranı ve bakıcısı olarak videolarımdan ekleyeyim dedim.
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xcld5l_bolivian-ramlarim-nawien_animals[/VID]

Bu da yumurtalar çıktıktan sonraki hali
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xcwfk3_bolivian-ram-yavrularyna-bakyyor_animals[/VID]


Discus Akvaryumu Hayali
Batuhan beye katılıyorum. Çocuk gibi ilgilenmek istiyor. Bitkili akvaryumda yanık kalacakları söyleniyor. Bu konuda tecrübesi olan biri fikir verirse sevinirim. Uygun fiyatlı bulabilirsem bende alacağım discus ama nerde. En küçüğü 25 TL, onun da yaşaması garanti olmadığından korkuyorum açıkçası.
Elma salyangozundan yem olur mu?
Ufuk elma salyangozu yedirilmez. Hem Balıkesir' desin hem bana söylemiyorsun fazla salyangozum var diye :) . Ben alırım seyreltmek adına, hatta para bile veririm sana abartmassan...
Akvaryumcu yalanları
Bende bir seferinde akvaryumcuya gittim. Şelale motorunun ucunda ölü vaziyette asılı duran bir balığı  sorduğumda, (-neden öldü bu balık hastalık mı var dedim). Balığın ölü balık toplayıcısı tarafından yakalandığı sorun yaratmayacağı söylenmişti. O zaman da gülmüştüm, hala gülerim.
Cüce vatoz üretimi
Bu büyüklükte bir akvaryumda 5 erkek rahatlıkla barınabilir. Ben hiçbir çaba sarfetmeden 80 cm lik bir bitkili de 1 erkek 1 dişiden ve eski yavruları da çıkarmadan yumurta görüyorum. Kalabalık çok fazla sorun olmaz, vatozlar sakin hayvanlar cüce olanları mangrow köklerini ve karanlığı seviyorlar. Hiç ışıklandırma yapmasanız bile sorun yaşamassınız.
Yavru bir cüce vatozun ergenliğe ulaşması iyi bir bakımla 8 ay civarı.
Lepistes ve Melek Beraber Yaşar mı?
Osman bey melekler 5 cm geçtikten sonraki evrede karidesleriniz ortadan kaybolmaya başlayacak. Sonraki bir kaç ay boy atar melekleriniz canlı yemden. Anaç boydaki melekler en iri kiraz karidesi hiç nefes almadan yutabiliyor. Lepistesleriniz sorun yaratmaz ama üremeleri imkansız gibi ayırmassanız.
Karma akvaryumda melek yumurtladı!
Hocam kumun yada diğer malzemelerin zararı olmaz. Akvaryumunuz eski kurulum ise ki yazınızdan öyle anlıyorum, ph da uygun değerlerdedir ve oturmuş bir suyunuz vardır. Aslında ilaca bile gereksiniminiz yoktu. Diğer balıkları almayıp sadece vatozu uzaklaştırsanız yeterliydi. Eğer balıklarınızın ilk yumurtası ise yüksek ihtimalle yenecektir.
Üzülmeyin melek balıkları çok sık yumurtlar. Yumurtaları anaçlardan ayırmadığınız sürece hiçbir şekilde ilaç kullanmanıza gerek yok. Yeterli havalandırma, oturmuş ve ph dengelenmiş bitkili bir akvaryumda 12 adet melek balığı olmasına rağmen yavru almayı başardım.
 Diğer balıkların olması anaçların yumurtaları koruma içgüdüsüne sevk ediyor. Bu da yumurtalarla daha çok ilgilenmelerine sebep oluyor.
Ama madem deidklerinizi yaptınız varsa akvaryumunuzda hiç bitki bırakmayın, ilaçtan ölmesinler. Sağlıklı balıklar.
 
Akvaryum suyu temizlemek
Japon balıklarıyla bitkiler çok zordur, sürekli kumlarla haşır neşir olduklarından bitkileri yerinden sökeceklerdir. Bitki yerine doğal kayalarla süslemeyi deneyin akvaryumunuzu. Bora beye katılıyorum mecbur kalmadıkça doğal olmayan nesneleri akvaryumunuza sokmayın.
Yosun Problemi
Eğerki bu aydınlatmanın hepsini açıyorsanız bu kadar yosun normal. Kahverengi renkli olan yosun güneş ışığı alan yerlerde rastlanıyor diye biliyorum. Bence ışık gücünüz çok fazla. En azından bir zaman saati ile süreyi dönüşümlü olarak düşürmenizi öneririm. Birde tabanda varsa gübre veya cO2 azaltmanız yada kapatmanız faydanıza olacaktır. Su değişimi de işe yarar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.