ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkanp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2009 21:41
Son Ziyaret:
12 Mart 2013 15:40
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Peksağlam
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan

SON 8 MESAJI

Evde Su Piresi Üretimi
Su piresi akvaristler için canlı yem olarak tercih edilen bir canlıdır, diğer canlılara göre (Tubifex, Un Kurdu, Artemia) üretmesi daha kolay ve hatta tubifex gibi hepatit taşıma riski olan canlılara göre steril bile sayılabilir. Üretimi ile ilgili çok makale okudum ama burada kendi üretim şeklimi anlatacağım.Yaklaşık 1-1.5 ay önce akvaryumcudan aldığım 2 torba su piresinin 1 torbasını balıklara verdim, diğer torbayıda aşılama için kullandım. 25-30 litrelik plastik bir tankın içine aşıladığım pirelerin bir süre sonra sayılarının arttığını gördüm, ancak mayıs ayı dahil havaların pek ısınmaması sonucu bu artış durdu hatta 20-25 pireye kadar geriledi. Bu arada sularına tulumba suyu ilave ettim, videoda tankın kenarında görünen yeşil ALG’ler bu sayede oluştu. Beslenmesinde internette anlatılan at ve koyun gibi hayvanların gübresini kesinlikle kullanmadım, onların yerine Spirulina ve kuru maya verdim ancak hiç bir zaman suyu bulandıracak kadar vermedim. Haftada 2-3 kez gibi uyguladım bu işlemi, bazende protein ağırlıklı balık yemlerinden ezip attım ama çok az. Günde 3-4 saat güneş ışığı alacak şekilde balkonda duruyor, güneş ışığı aldığı zaman ALG’lerin fotosentez yaptığı görülüyor buda sudaki oksijen oranını doğal olarak ayarlamış oluyor. Su değişimini haftada 2-3 kere sadece tankın üstündeki tabakayı alarak yapıyorum ve toplamda 2-3 litreyi geçmiyor. NOT: ALG için tulumba suyu çok işe yarıyor, öyle ki pire ile beraber yosun bile yetiştirebilirisiniz..

Videoyu izlemek için tıklayınız.
Yeni Foça'da Dalış Fotoğrafları
Fotoğrafçılık ile amatör olarak uğraşan biri olarak birde sualtı fotoğrafçılığını deneyim dedim :)
Ekipman çok kısıtlı tabi, DSLR makinem olmasına rağmen profesyonel housinglerin pahalı olmasından dolayı kompakt bir makine ve housing ile çekim yaptım, ileride housing'e 1.500$ kadar bir bütçe ayırabilirsem çok daha kaliteli fotoğraflar çekmeyi düşünüyorum. İzleyenlere teşekkür ederim...

serkanp2013-01-20 19:14:55
siyah bazalt kum ve bulanıklık sorunu
Merhaba,

Bende bazalt kum aldım yaklaşık 1 haftadır suda bekliyordu, defalarca yıkadım, suda bulanıklık var, su oturunca o geçecek biliyorum, ama suyun içinde yüzen minicik minicik hava kabarcıkları var, atman f102 iç filtre kullanıyorum akvaryum yaklaşık 100lt. İç filtrenin şinorkelini suya daldırdığımda da bu hava kabarcıkları gitmiyor. bir anlam veremedim. şu an akvaryumu kuralı 2 gün oldu. Bulanıklıktan ziyade hava kabarcıkları düşündürüyor beni. bu problemin çözümü nedir?

80 Litre
Bence 80 litreye güney amerika biotop olur, kardinal neon tetra 8-10 adet. Kırmızı burun tetra 8-10 adet, cüce amerikan cichled (kakadu, ramirazi, vs.vs), melek, biraz bitliki az ama öz bir akvaryum olabilir. Ben hazırlıyorum bugün kumu koydum su doldurdum akvaryumun oturmasını bekliyorum.

Bakteri Kültürü Almak İstiyorum Hangisi ?
Balıklar çok küçük biraz büyüsünler yeni tank alıcam.

Bu tip bir ürün alıp kullanan kimse yok mu acaba ?

serkanp2009-11-08 23:21:04
Bakteri Kültürü Almak İstiyorum Hangisi ?
Merhabalar,

Akvaryumum 25 Lt. İç Filtre ile kullanıyorum. Haftalık 8 Lt. su değişimi yapıyorum, 12 Adet Neon Tetra, 5 Adet Kırmızı Burun Tetra, 6 Adet Rasbora ve 2 Adet Panda Çöpçü var.

Her su değişiminden sonra su çok bulanıyor, İç filtrenin süngerini akvarumdan aldığım su ile durulayıp tekrar çalıştırıyorum fakat hep bir problem oluyor, sanırım bakteri kültürüde akvaryumda oluşmadı. 8 Lt. su değişimi biraz fazla geliyor galiba, Haftaya daha az su değişimi yapıcam 4 Litre kadar ve sadece dipten çekicem.

İç filtre kullanan biri olarak piyasada satılan hangi marka ve tip bakteri kültürünü alıp kullanmam gerek.
Akvaryumda nerede ve nasıl kolonileştirebilirim biraz tecrübelerimize ihtiyacım var.

Yardımlarınızı bekliyorum, ancak bakteri olayı biraz hassas bir konu olduğundan sadece bu ürünlerden alıp kullanan ve tecrübe sahibi akvarist arkadaşların yanıtlamasını tercih ederim.

Herkese teşekkür ederim.

serkanp2009-11-08 17:43:41
Midyeler Sorular - Cevaplar
[QUOTE=emreur] Arkadaşlar tanka koyduğum 12 tane midyeden 6 tanesi hala yaşıyor fakat tankın içinde dere balığı yavrusu dahil sülük salyangoz ve adını bilmediğim yaklaşık 0,5 cm büyüklüğünde kendini sağa sola sallayarak yüzen, suyun içinde baş aşağı duran karidesi andıran canlılar oluştu ve hepsi çok küçük şu anda.Midyeleri tanka koymadan önce 3 sefer yıkadım diş fırçasıyla kabuklarını fırçaladım ve dere suyunu tankın içine hiçbir şekilde  karıştırmadım.Bu kadar canlı yoğunluğu nasıl ve nereden oluştu anlayamadımCep telefonuyla çektiğim resimlerde gözükmedikleri için resim eleyemedim.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bu midyeleri ana tankıma koyarsam o zamanda aynı sorunları yaşarmıyım acaba. [/QUOTE]

Midye alacak arkadaşlar bence bu yazıcı iyice bir okusunlar. Kimse evinde hijyen olmayan bir sürü canlı istemez, elimizi sokuyoruz içine ve su buharlaşmada oluyor, bazen oraya buraya dökülüyor. Zaten hareketli olan bir canlıda değil ki oturup zevkle izleyelim.

Kerevit
Bende kerevit almıştım. Akvaryumda su yüzeyine çıkıp hava alabileceği bir nokta olmalı yoksa yukarı çıkmak için debeleniyor, birde biraz büyüdüğü zaman balıklarınızı yeme ihtimali çok yüksek. Ben bakamadım öldü, ama karidesi tavsiye ederim. Salyangoz ilede problem olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.