ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
braveromeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2009 19:25
Son Ziyaret:
09 Ocak 2021 20:58
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
harun sekendiz
Doğum Tarihi:
23 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
danışman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

harun just fish

SON 3 MESAJI

CO2'siz olmazmı?
Co2 sistemine ihtiyaç duymayan bitki türleri.Elodea,Canadensis,Egeria Najas,Echinodorus bleheri,Anubias Hastifolia,Anubias Lanceolata,Anubias Minima,Anubias Congensis,Anubias Gigantea,Anubias Heterophylla,Anubias Angustifolia,Bacopa Australis,Bacopa Caroliniana,Anubias Barteri Coffeefolia,Anubias Nana,versicularia_dubyana,bacopa monnieri,zeytin...
Zengin bir zemine ve sıvı ve katı gübrelerini kullanmayı ihmal etmemek gerekmektedir.
Bitkilerde torf(peat) kullanımı,
Torf süs bitkileri yetiştiriciliğinde çok değerli bir materyaldir. Torf, nemli ve çok yağış alan, yaz sıcaklıklarının düşük olduğu yörelerde bataklık ve benzeri su altındaki arazilerde yetişen bitkilerin kısmen çürümesi ve kalın yataklar meydana getirmesi sonucu oluşur Çürüyen bitki çeşidine, çürüme derecesine ve iklime göre peat (torf) farklılık gösterir ve sphagnum peat, hypnum peat, sedge peat, forest peat, black peat gibi isimler alır. Asit reaksiyonludur (pH: 3.5 - 4.5), azot dışında (% 3.5 azot içerir) besin maddelerince fakirdir, hafif geçirgen ve gevşek yapıda olup, su tutma kapasitesi çok yüksektir. Torfun alınabilir su miktarı % 59' dur. Nispeten sterildir, bu bakımdan toprağa göre çok avantajlıdır. Kahverengiden siyaha kadar değişen renkte, lifli, taneli yapıda veya toprak halindedir. İngiltere, İrlanda gibi kuzey ülkelerinde torf, turbiye adı verilen sahalardan kalıplar halinde kesilerek çıkarılmakta, kalıp halinde veya öğütülmüş olarak ihraç edilmektedir. Ülkemizde de değişik yörelerde ve kalitelerde torf bulunmaktadır. En zengin torf yatakları Bolu-Yemçağ (Reşadiye gölü) yöresindedir. Bunun dışında Abant, Kayseri ve Giresun çevresinde de torf yataklarına rastlanmaktadır. Piyasada ithal ve yerli torflar bulunmaktadır. Torf tamamen kuruduğunda bünyesine su absorbe etmesi çok güç olduğundan, kullanımında bu hususa çok dikkat etmek,akvaryum veya dış filitrenin içinde tutarak hep nemli tutmaya özen göstermek gerekir.
 Torfun yararlarını sayarsak bitkilere gerekli mineralleri vererek kökten beslenmesi sağlaması,balıklarda çiftleşme döneminde yumurtaların mantarlaşmaması için suyun asidik olmasını sağlaması,sudaki ph ve kh değerlerini düşürerek uzun süre sabit tutması ve suyu yumuşatması,toprağı organik ve mineral maddelerce zenginleştirerek kullanıldığı alanlarda bitki kökleri iyi havalandığından bitkinin gelişim hızını arttırırması,bitkiyi besleme gücünü biyolojik aktiviteyi arttırması, suda çözünerek  gübrenin yapraktan yıkanarak kaybolmasını önlemesi,zararlı bakteri alg eve fungusların oluşumunu engellemesi,suda yavaş çözülen hümik asit vermesi buda balıklarda doğurganlığı artırması,suya sürekli ve yavaşça içerisinde bulunan trace element ve vitaminleri vererek suyun kalitesini yüksek tutması,discus, neon, tetra, melek vb. Amerika kökenli balık akvaryumlarında bu balık türlerinin yaşadığı ortam yumuşaklığını ve eskiliğini suya kazandırır, suyu mineraller bakımından zenginleştirir.
Torfun paçalanma derecesi kalitesi açısından önemlidir.Torfun parçalanma derecesini belirlemek için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.Bunların en bilineni Von Post yöntemidir.Bu yönteme göre torf su ile iyice doygun hale getirildikten sonra avuç içersine alınarak parmaklar arasında sıkılır.Torf avuç içinde sıkıldığında dışarı akan su ne kadar renksiz ise ve parmaklar arasında dışarı fışkıran torf oranı ne kadar az ise o kadar az parçalanmıştır.Avuç içersinde sıkılan torf dışarı hiç su vermiyor ve parmaklar arasında ne kadar fazla miktarda bulamaç halindeki torf kitlesi dışarı fışkırıyorsa o kadar fazla parçalanmış demektir.Buda size tofu kullanma süresini belirmektedir.
Torfu kullanırken dikkat etmeniz gereken ve size tavsiye edeceğim nokta ise kullanma dozajıdır çünkü fazla kullanırsanız bitkileriniz kökten başlayarak çürümeye başlar ve suyun rengi aşırı derecede bulanıklaşarak sizi ve balıklarınızı rahatsız eder.Ayrıca dış filitresinize kadın çorabının içine koyarak veya akvaryumun içine sarkıtarak kullanabilirsiniz ama dikkat etmeniz gereken ilk kullanımda balıklarınızı riske atmamak için  1 hafta sonra akvaryuma yerleştirmeniz olacaktır çünkü ph ve kh değerleri ancak 1 haftada sabitlenebilecektir.Su değişimleri fazla sıklıkta ve yüksek oranda olmamalı ve su değişimi 1/3 geçmemelidir.Ayrıca torfu kullanırken ph ve kh değerlerini ölçecek meteryaller bulundurmanızda fayda vardır.Kendimce kullandığım dozaj 70 lt  akvaryuma 150 gr torf kullanıyorum. 
braveromeo2009-12-08 10:53:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 33 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.