ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chantage
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2010 10:46
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2018 21:31
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir satılmış
Doğum Tarihi:
16 Kasım 1971
Yaş:
53
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kadir satılmış

SON 10 MESAJI

Gül barbus üretimi
Ozan utku teşekkür ederim.Gercekten çok faydalı bir bilgi oldu benim icin .Bu balıklardan anadolu yakasında nerede bulabileceğim hakkında bir fikri olan varmı acaba?
Gül barbus üretimi

yardımlarınız için teşekkürler

Gül barbus üretimi
[QUOTE=kubilay-28]Balık kabız bile olabilir.Her ihtimal önemli ve  bu balık hakkında bilgi çok  az.Resim ekle.Kesin çözüm amaçlı .resimsiz bilgi vermek yanlış olacaktır.Çünkü karşılaştırma yapıyorum[/QUOTE]
Resim eklemeye çalışacağım.
Fakat kabız olduğunu sanmıyorum çünkü erkek ve dişide üreme dönemindeki renk değişimleri oldu,dişinin karnı 2-3 gün içinde şişti.
 
Daha önce sordum ama cevap alamadım,erkek dişinin yanında olmalımı yoksa dişi tek mi kalmalı?
Gül barbus üretimi
[QUOTE=kubilay-28]
Üreme: Grup halinde üretim yapılabilir.Bolo oksijenli ve hafif akıntılı bir suda üretilmelidir.pH 7,sıcaklık 24 °C olmalıdır.Yumurtladıktan sonra anaçlar akvaryumdan alınmalıdır.Yoksa yavrularını yerler.Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra artemia ile beslenmelidir. 
[/QUOTE]
İlginize teşekkürler fakat bu yazdıklarınız hakkında bilgim var.Benim asıl öğrenmek istediğim yumurtaların şekli ve yumurtlarken balığın göstermiş olduğu hareketler.
 
Birde yumurtlarken erkek yanında bulunmalımı?
 
Şu an daha önce belirttiğim mesajdaki olaylardan sonra balığın karnındaki şiş biraz indi ve hala aynı hareketleri gösteriyor.
Resim şu aralar eklemem zor,yardımlarınız resimsiz olacak
Gül barbus üretimi
Arkadaşlar konuyu doğru yere açtınmı bilmiyorum sizden gül barbus üretimi hakkında bilgi almak istiyorum.
 
Bende bir çift gül barbus var ve şu anda karnı oldukça şiş ve sanırım yumurtlayacak,dişiyi ayrı bir akvaryuma aldım.Dün değişik hareketler yapmaya,su üzerine çıkıp saltolar atarak tekrar dibe doğru inişler ve arkasından dışkıya benzer fakat hafif pempe renkli ve uzun şekilde çıkan bir şey var.Sizlerden öğrenmek istediğim bu balığın yumurtalarının şekli ve rengi.Benim balık yumurtluyormu yoksa başka bir sorunumu var.
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sarı prensesin uyum sağlayacağı balık hangisidir.
Sarı prenseslerin yanına yunus aldım arkadaşlar yunuslar daha yavru sayılır onlarla gayet iyi anlaşıyorlar.Bu arada sanırım akvaryumcu sarı prenseslerden 2 adet erkek verdi, çünkü dün akşam kayıpederime gittiğimde sarı prenseslerden bir tanesinin kuyruğunu kötü durumdaydıchantage2010-12-17 12:14:20
Bitkili akvaryumum. Görüşleriniz önemli.
[QUOTE=kazım_öcaldı]Bence daha fazla bitki eklemeyin,ışıklandırmayı bir flo daha arttırın balıklarınız gayet güzel. [/QUOTE]
 
Bencede fazla bitki eklemeyin sadece ön arka plan dikimine özen gösterin yeter
Sarı prensesin uyum sağlayacağı balık hangisidir.
[QUOTE=Akvaristman1029]Aysmen güzel balıklardır.Kayınpederiniz yavru alırsa sizide geçer.Kahkaha [/QUOTE]
 
Galiba öyle olacak gibiBig%20smile hanımı bi ikna edebilsemBig%20smile
250 lt yeni bitkili
[QUOTE=turkuazzz16]Merhaba.Yorumlarınız için tşk ederim. Akvaryumdaki kum qartz kum die geçiyor.Su arıtma çihazları satan bir yerden almıştım. 2-3 mm taneli sık yapısı olmayan bir kum. Bitki için uygun olurmu olmazmı bilmem ama bir sorun görmedim şu ana kadar. Tetra tarzı balık beslemek istiyorum bitki olarakda elodea, limon,zeytin,moss türleri ve çınar koymayı düşünüyorum. çok fazla co2 istemeyen bakımı kolay bitkiler kullanıcam. mayalı sistem co2 kullandım fakat su yüzeyinde bir tabaka oluştur sonrada kapattım. ışıklandırma led. şuan için biraz yetersiz. bir kaç metre daha ekliyecegim ama aldıgım bitkilerde çok fazla ışık istemeyen bitkiler. şuan için kiraz karides, cüce vatoz,siyah neon, ve neon var tankımda. ilerde rasbora  moli yada palti eklemeyi düşünüyorum. özet olarak son durum bu. Yorumlar için tekrar tşk.
[/QUOTE]
 
Su üstündeki tabaka cok inceyse önemli değil,su üstünde dalgalanma olmadığı için bu tabaka olur.canlı doğuran beslemek istiyorsanız biraz daha bitki ekimi yapın bence hem böylece yosunlanmayıda önleyebilirsiniz.Ama herşeyden önce kumu değiştirin siyah  hagem olmadı dere kumu kullanın.
Forumu çok iyi okuyun,15 senedir akvaryuma sahip olmama rağmen bütün herşeyi bu forumda öğrendim.Bu hobide hiçbir şey yeterli değildir unutma bunuBig%20smile
250 lt yeni bitkili

İlk yorum benden olsun.öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.herşeyden önce tabanınız bitkiler için uygun değil bu kumda bitki yetiştirmeniz zor.siyah cizgili tetralar bildiğim kadarıyla siyah kum sever.

Sadece rizomlu bitki dahi kullansan kumu değiştir bence .
Akvaryum kurulumuna başlamadan önce forumu çok iyi araşırmanızı öneririm,mümkünse bütün bilgileri not alın ve kuruluma yavaş yavaş başlayın.
Ne tür balık besleyeceksiniz,ne tür bitki besleyeceksiniz bunları kafanızda bir oluşturun.ona göre sitede bu konu üzerinde araştırma yapın,ustalardan yardım alın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.