ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Talaytolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2010 13:10
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2010 15:47
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Talay
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
İş Analisti
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Talay
130 Lt cichlid Akvaryum

SON 4 MESAJI

s.p lerimle başarılı bir yawru denemesi.
Ben de Emre beye katılıyorum. Bende de aynı durum oldu, 1e3d Sp balıklarımın yanına 4 tane daha ekleme yapınca gözle görülür bir şekilde yem yeme alışkanlıklarında artış oldu.

Tabi kesin sebep budur diyemem, bir çok faktör etkilemiş olabilir. Ama akvaryum hacmine uygun olduğu sürece ne kadar çok balık olursa balıklar rahat ediyorlar sanırım. (Akvaryum hacmi müsaade ettikçe uyarısı önemli, her okuyan arkadaşımızı da yanlış yönlendirmiş olmayalım. Sonra 100 lt akvaryuma 40-50 balık koymaya çalışan olmasın:))
Cok kotuyum
Merhaba,

Hobide henüz acemiyim ben de, ancak kanadın iyileşmesi mümkündür diye biliyorum. Bir tavsiyem olabilir size. Acemiyim demişsiniz, benim de dün SP lerimdem biri yumurta aldı ve daha önce hiç kusturma yapmamıştım, sadece nette araştırıp gördüm. Okuduklarımdam sonra genel olarak kusturmaya karşıyım, ancak özellikle bizim gibi henüz acemi arkadaşların kusturmaya çalışması da ayrı bir hata. Bırakın balıklarınız kendi kussun, ayırabiliyorsanız ayrı bir akvaryuma alın onu(ki ben öyle yapacağım)kendi zaten çıkaracak yavruları.

Kusturmayı sanıyorum ki, maddi bazı sebeplerden yapıyor insanlar genel olarak. Bizim böyle bir derdimiz olmadığına göre kusturmaya hiç gerek olmadığını düşünüyorum(Tabi bazı çok gerekli durumlar hariç, başıma gelmedi ancak bazı durumlarda gerekebiliyormuş).
Suyun üstüne cıkıyorlar
Böyle akvaryumculara lanet olsun. İnsanı hobiden soğutuyorlar. Bir kere hacim arkadaşların dediği gibi çok çok az, o balıklar yaşayamaz o hacimde. İkincisi prenses ve iceman ile yanlış bilmiyorsam yaşayan kaya çok uyumlu değiller, hacim olsa bile o balıklar birlikte rahat edemezler.

Bir de günde 1 saat motoru çalıştırsan yeter demiş, pes doğrusu.
Tarçının Afrodizyak Etkisi
Herkese selamlar,

Hobiye yaklaşık iki ay önce başladım, 130 lt akvaryumum var. Bugün bahsedildiği şekilde 1 çay kaşığı tarçını ılık suda karıştırdıktan sonra iyice süzdüm(tamamen süzüldü, içinde taneler kalmayacak şekilde). Bu solüsyonu da akvaryuma aktardım.

Malawi cichled besliyorum, 6d 1e Sp, 2 beyaz prenses, vatoz, çöpçü var akvaryumda(Genç balıklar, akvaryumcu yaklaşık 1 yaşlarında olduklarını söyledi). İlk başta balıklarda bir hareketlenme oldu, birbirlerine karşı kur yapmaya başladılar. Aradan 2-3 saat geçtikten sonra ise hareketsizleşmeye başladılar ve yem yemediler. Korktum açıkcası ve daha önceden dinlenmeye bıraktığım 20 lt su ile akvaryumda su değişikliği yaptım, filtreyi temizledim. Cama cam akvaryum değil, kum ve dekorlar var baya içinde. Şu an çok bir hareketlenme yok ama durumları çok ciddi değil gibi, su yüzeyine çıkmıyorlar. Tarçının ilk zamanları normal davranışları da bu olabilir, emin olamadım.

Yine gözlemleyip gelişme olursa bilgi veririm, sabah özellikle nasıl olacaklar merak ediyorum. Bu arada sarı prensesler çöpçü balığına saldırıyor, kuyruğu solungacı azar azar yendi. Ayırdım onu ufak başka bir akvaryuma(ısıtıcı mevcut) ama doğru mu yaptım acaba yorumunuz olur mu? En kısa zamanda akvaryum resmini de koyacağım.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.