ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asewes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2010 00:31
Son Ziyaret:
21 Mart 2024 08:34
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğu Fidan
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1978
Yaş:
46
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Denizde Canlı doğuran
Bu balık sürüye dalmış belliki kendi yavruları oldugunu sanmıyorum av sırasında yuttugu balık bunlar adam bu yavruları canlı yem yapacak belliki
Pazar Günü Açık Olan Akvaryumcu?
http://www.adisaakvaryum.com/  hiç gidemedim ama iyi bir dükkana benziyor
Aşkın kanıtı :) (melek yumurtaları1570)
Benim goldmarble melek sabah yumurta döktü erkeği ile didişiyor yumurtayı korumak için ben yumurtaların yarısını 20 litrelik yavru akvaryumuna yavruluğa hava motoru taktım yarısını da anne babayla bıraktım iki akvaryumun suyuna da tetranın mantar ilacından attım malahit yeşili var içinde  mantarlaşmayı önleme amaçlı bu yöntemde daha önce çöpçü yumurtalarını çıkartmıştım ebebvynler neden didişiyorlar normalde nöbetleşe bakmaları gerekmezmi yumurtalara bakınız yumurtalar arkada ağız dalaşı yapıyorlar:


Diğer yavru 20litrelik akvaryumunun tepesine yarısı tül  yavruluğa hava motoru taktım mantarlaşanları temizlediğim yumurtaların yarısı kestiğim echinodorus yaprağı ile burada malahit yeşilli tetra mantar ilacını buraya da uyguladım önerileriniz nelerdir yavrular çıkınca su değişimini nasıl yapmalıyım??
asewes2010-12-19 02:51:11
SAKAL YOSUNU
Benim sakal yosunları öldü  biraz yemlemeyi azalttığım ve suyu bol değiştirdiğim için nitrat düşmüş olabilir mavi-yeşil yosun kaldı sadece en etkili töntem bol su değişimi oldu arkadaşlar aydınlatmayı günde 6 saate düşürmüştüm mayalı co2yi   kesmedim ilk %50 su değişimi yaptım sonra 3 günde 1 kez 3/1 su değişimi sakal yosunlarının canına okudu
malachite yeşili
Methilen mavisi veya malahit yeşili gibi kimyasalların akvaryumda hastalık dışında sürekli dezenfektan olarak kullanılmasına karşıyım biyolojik dengeye zarar vereceğini düşünüyorum 
Keyhole bereketi (yumurtladılar)
  Benim bölgeci Keyhole neredeyse 1 haftadır yeme dokunmuyor kaybetmesem bari gerçi bir miktar dışkı çıkartıyor ve zayıflamadı çaktırmadan partiküllerimi yiyor ne yapıyor anlamadım, diğeri çok iştahlı ve artık hiç çekingen değil neredeyse elimden yem yiyecek.

Yavrular ne alemde serbest yüzüşte 2. günleri oldu heralde? Yavru akvaryumumu yaptınız yoksa aynı akvaryumdamı bakıyorsunuz?
SAKAL YOSUNU
Bende bu şekilde düşünmüştüm fakat farklı yazanlar da olmuş.
  12 saat yaptığım aydınlatmayı 12:00-15:00- 18:00-21:00 olarak 6 saate düşürdüm.
Gübrelemeyi düşürdüm.
Hergün %30 su değişimi yapan akvaristler olmuş ben 3 günde 1 %30 değişim yapacağım,

 Co2 yi gece keseceğim mayalı sistem olduğu için gece kesmiyordum. Artık gece keseceğim.

 Çay uygulamasını biraz fazla kaçırmış olabilirim çay kullandıktan sonra yosun patladı çayıda keseceğim nitekim yapısında gübre yerine geçecek elementler mevcut gübre ile beraber besin fazlalığı oluşturmuş olmalı fakat yosun biterse çayı az miktarda olsa kullanacağım diğer etkilerinden memnunum.

SAKAL YOSUNU
  Sakal yosunu ile mücadelede ışıklandırma azaltmanın mantığı bitkilerin karanlıkta gelişmesimidir? co2 artırmanın mantığı bitkilerin gelişim hızını artırıp yosunların besinlerini azaltmak ise ışıklandırmayı kısmak ve gübreleme yapmamak bitkilerin direncini kırıp yosunlara gün doğdurtmayacakmıdır? 
Keyhole bereketi (yumurtladılar)
Taşı sonradan koydum evet fakat bende şüphelendim baktım göremedim yumurta belki öndeki taş yada yosunların altına dökmüştür karnında bir tüp oluşumu yok gibi anlayamadım 4 gündür bu halde aşırı agresif.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.