ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DirtyNigga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2010 17:29
Son Ziyaret:
25 Ekim 2013 11:36
Toplam Mesaj:
113 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet İmer
Doğum Tarihi:
06 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci- Otomotiv Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet İmer
160-60-70h+150-50-35h sump
Yunus kolonisi

SON 10 MESAJI

Maksimum akıntı! Havuz pompasıyla filtrasyon.
Öncelikle pardon, askerden önceki profil bilgilerim şuankiler. Şuan frontosa besliyorum tek tür olarak. 3 adette vatoz um var. Şuan sumpumda sızıntı var, 100 cm lik tek bir bölme çalışır durumda. Standart sumplardan farklı olarak şaşırtmalı sump değilde, 150x50x50h yüksekliğinde yeni bir sump yaptırmayı düşünüyorum. Yani biolojik süngerler, vs diğer filtre malzemelerini tabana ve tabandan yukarıya doğru askılar yaparak farklı su yüksekliklerine malzemeler koymayı düşünüyorum. Bununda akıntı hızını yavaşlatacağını düşünüyorum.
Maksimum akıntı! Havuz pompasıyla filtrasyon.
160X60X60 ölçülerinde 600 litre hacimli bir akvaryuma sahibim. Filtreleme sistemimi 150x50x35 ölçülerinde sump ve 1m yüksekliğe saatte 12 ton su basabilen vanalı bir havuz pompasıyla (600w ve su sıcaklığını oda sıcaklığından 3-4 derece yüksek tutuyo.) gerçekleştiriyorum. Pompayı ortalama çeyrek debide çalıştırıyorum ama biraz önce vanayı 4/3 kadar açtım ve yakşalık olarak saatte 6 ton su akvaryumda sirküle oluyo. Akvaryum hacminin neredeyse 10 katı kadar bir akıntının balıklara ne gibi bir etkisi olabilir?

Akvaryum içinde akıntı balıkları zorlar durumda görünmüyo, balıklarım 8-15cm aralığında. 0 numara silis kum var akvaryum tabanında o biraz sıkıntı yapıyor. Akıntıdan suya karışıyor kum, haricinde görebildiğim bir kusur yok.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Midyeler Sorular - Cevaplar
Tankımda ölen midyelerimden bir tanesinin iştahla tüketilmesinden bir kesit...Tebessüm Bundan önce iki adet ölmüş olan midyemi aynı şekilde afiyetle yediler ve bir rahatsızlık belirtiside görmedim, balık kaybı yaşamadım vs vs. Videodaki dizi sesinden dolayı özür dileyip, videomu seyirlerinize sunuyorum...
İyi seyirler...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=E5YcPSas74A[/VID]
Yunuslarla ilgili her şey.
  Sen google çevirisine bakma makale orjinalinde 125 gallon yazıyor ve 125 galon 470 litre yapar... 
Yunuslarla ilgili her şey.
    19 adet yunus cichlidim var ve 160cm lik 600 litre akvaryumumda ve 120cm lik karma akvaryumda ve 80 cm lik akvaryumda benim yunuslarımı en az 2 kat büyük olan yunusları gördüm ve izlediğim çoğu küçük akvaryumda balıkların kendi akvaryumumdaki balıklara oranla hareketsiz olduğunu gördüm.Bunun sebebini kendimce yorumladığım zaman hareket edecek alan bulamadıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Maksimum 25cm büyüklüğe ulaştığı bilinen bir balığın 100 litrelik akvaryumda rahat edemeyip, doğal hareketlerini sergilemeyeceklerini düşünüyorum ve sürü balığı olmayan balıklarımın akvaryumumun içinde gruplar halinde sürü olarak gezdiklerini görüyorum ve küçük akvaryumlarda bu balıkları gördüğüm zaman üzülüyorum. Kendinizce yorumlamanızı istiyorum hangi balık olursa olsun rahat hareket edemeyip, salına salına yüzemedikten sonra onu izlemenin ve beslemenin ne gibi bir zevki olabilir ?
Silis kum
    Silis kum kullacısı olarak önerebilirim, başka tür kum kullanmadım ama özellikle tavsiye ederim. Silis kum kullanıyorsanız kum yüksekliğinizin fazla olmasını öneririm. Benim kum seviyem ortalama 6cm ve hiç dip çekimi yapmadığım halde kum yüzeyinde pislik yok ve balıkların solungaçlarını temizlemeleri açısından kalın taneli kumlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Yunuslarla ilgili her şey.
    Ümit abi merhabalar;
    Abi yaklaşık olarak 6 aydır tankımda olan yunuslarımın  2-3cm civarındayken aldıklarım 6-7-8-10cm civarına, 4-5cm civarında olan yunuslarımda 10-12cm civarına ulaştılar ve 2 batımdır yavru veriyorlar ama dokunmuyorum.En son yumurta alan dişimin(8cm) 4-5 yavrusu overflowdan sumpa inmiş ve bir müddet orda yaşayacaklar, kalanları dişinin ağzında.Balıklarımın gelişim durumları nedir?
    Birde abi 2 adet t8 36w florasan bağlamıştım tanka ve ışıkları açtığım zaman balıklar uzun süre sabit kalıp, renkleri tamamen açık gri'ye dönüyordu ve siyah lekeleri ortaya çıkıyordu. Bu durumdan rahatsız olduğum için oda ışığıyla yetiniyordum ve akvaryumun üzerini yarım kapatacak yeni bir armatür yaptım. Mavi,pembe ve beyaz t5 sistemi kurmayı düşünüyorum. Bana önerebileceğin florasan boy ve watt değerleri varmıdır?
1 adet Eheim 2228 mi, 2 adet Tetratec 1200 mü?
   Abi okudum daha önce gözümden kaçmış bir makale fakat iç filtrenin dış filtreye yardımcı eleman olduğunu bu makale değiştiremez. Mekanik temizliğin büyük bir bölümünü dış filtrenin gerçekleştirdiği gerçeğini değiştireceğine inanmıyorum diyip konuyu daha fazla gereğinden saptırmadan arkadaşımızın sorusuna ortak bir çözüm yolu bulmaya davet ediyorum.
   Benim görüşüm arkadaşımızın seçenekleri doğrultusunda 2 dış filtre kullanmasıdır.Belirttiğim gibi dış filtrelerle ilgili çokda ayrıntılı bir bilgim yok fakat 1050 litre debili 1 filtrenin performansı yanında bir iç filtre ile tank temizliğine yetebilir ama iç filtre kullanmadanda 2 adet 1200litre debili dış filtrenin hem mekanik filtrasyon olsun, hem biolojik filtrasyon olsun daha iyi olacağı düşüncesindeyim çünkü arkadaşımız discus besleyeceğini belirtmiş ki okuduklarım ve duyduklarım kadarıyla discuslar çok hassas balıklar ve 2 dış filtrenin alacağı biolojik filtre malzemesinin sorunsuz bir şekilde discusları mutlu edeceğini düşünüyorum.
1 adet Eheim 2228 mi, 2 adet Tetratec 1200 mü?
[QUOTE=cennker82][QUOTE=DirtyNigga]    Alper kardeşim dış filtrelerden pek anlamıyorum ama 1 filtre kullanmaktansa 2 filtre kullanmak filtre hacmi olarak daha üstün olacağını düşünüyorum. Tamam,1 filtre mekanik temizliğinine yetebilir tankının ama 2 filtreyide farklı biolojik filtre elemanları ile doldurursan filtreleme performansının daha iyi olacağını düşünüyorum. [/QUOTE]
 
 
Dış filtrelerin amacı sudaki boyolojik dengeyi sağlamaktır.Dış filtreler mekanik temizlik yapmazlar.Mekanik temizlik istiyorsanız iç filtre kullanmalısınız.Bu iki ayrı filtrenin görevlerini karıştırmayalım.Ben 330 lt. tankımda bir adet 2228 bir adet 2217 dış filtre kullanıyorum.2. filtreyi kullanmaznız tabii ki akvaryuma eski değil artı yönde yansıyacaktır.
[/QUOTE]

Cenker bey abiciğim öyle ahım şahım bir hobicilik geçmişim yok fakat çok yol kat ettiğime inanıyorum ve dış filtrenin mekanik temizlik yapmadığını, mekanik temizliğin iç filtre tarafından üstlenildiğini ilk kez sizde duyuyorum. Eklemek istediğim bir husus daha var dış filtrelerin en büyük amaçları mekanik filtrasyondur, iç filtre tankdaki su devirdaimi hızlandırıp sudaki pisliklerin dış filtre tarafından çekilmesini kolaylaştırır ve dış filtreler bile tam anlamıyla biolojik filtrasyonu gerçekleştiremezler( biolojik filtrasyon yapamazlar demiyorum.).
sump sistemi dip çekimi
   Eğer ince taneli kum kullanıyorsanız ve kum yüksekliğiniz ortalama 5cm den düşük değilse dip çekimi yapmanıza gerek yok.Zamanla kumunuzun biolojik dengesi oturacaktır ve o zamandan sonra isteseniz bile dip çekimi yapamazsınız. Çünkü kum üzerine düşen balık dışkıları yermişçesine yok ediyor.
   Tabi bu benim görüşüm ve deneyimim, dip çekimi yapmak yada yapmamak size kalmış bir durum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 18 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.